Ik denk dat de mast wel 30 meter hoog is (misschien wel hoger?) en er zitten
tuidraden aan met halverwege isolatoren. Misschien zijn dat dan juist de
antennes die vanaf de isolatoren naar de top van de mast lopen?
Wat je hier schrijft is niet juist.
Een vertikale zelfstralende antennemast is altijd getuid. Om te voorkomen dat de tuidraden in resonantie treden met de uit te zenden frequentie van de antennemast, moeten de tuidraden altijd in diverse secties worden ingedeeld, die worden gescheiden door een isolator. De lengte van deze secties wordt mede bepaald door de uit te zenden frequentie. Dit is een mogelijkheid. Een andere mogelijkheid die ook wordt toegepast is het plaatsen van een soort spoel die globaal via de tuidraad aan het betonnenfundament van een tuidraad is vastgemaakt.
Nog even wat theorie:
Vertikale antennes die voor VLF, LF of middengolf worden gebruikt zijn vaak elektrisch te kort. Om dit tekort op te heffen, kun je de antennemast verlengen door het toepassen van zogenaamde topcapaciteit. Deze topcapaciteit bestaat vaak uit een hele serie draden die vanaf de top van de antennemast naar de grond toe lopen. Bij de grond worden de draden dan voorzien van een isolator. Om dit soort antennes toch goed te kunnen laten werken, dient er tevens een flink aardnet met radialen in de grond te liggen.
Wat de antenne op de Google foto is, kan ik moeilijk zeggen. Het zou zowel een flinke mast voor VHF kunnen zijn als iets erg laag in de band (lees VLF of LF).
Bubo bubo