Auteur Topic: SDR# Scherm indeling  (gelezen 5551 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline #Tom#

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 10
  • Luid & Duidelijk!
SDR# Scherm indeling
« Gepost op: 30 augustus 2014, 18:19:15 »
Ik maak gebruik van SDR# aan een RTL dongle.
Ik zie regelmatig een schermprintje waarin de frequency manager aan de rechterkant van het scherm staat in een brede kolom.
Bij mij staat deze in het smalle kolommetje aan de linkerkant. Ik heb al op verschillende kreten gegoogeld (SDR screen lay out) maar kom niet tot een oplossing  :-\

Ik heb een voorbeeld genomen uit een post van Jarod http://x264.nl/dump/dsd/dsd_sdrsharp.png

Wellicht dat jullie het weten.

Grtz #Tom#
RTL-SDR met SDR#
AOR8000
MicroScan T600 Antenne

Offline Jarod

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 140
Re: SDR# Scherm indeling
« Reactie #1 Gepost op: 31 augustus 2014, 04:32:04 »
Kort antwoord: rtl-sdr.ru.

Langer antwoord:
rtl-sdr.ru, pagina op engels zetten via google translate op de site.
Of de directe links gebruiken:

http://rtl-sdr.ru/uploads/download/freqmen.zip <-- deze is de frequency manager
http://rtl-sdr.ru/uploads/download/freqscanner.zip
http://rtl-sdr.ru/uploads/download/timeshift.zip
http://rtl-sdr.ru/uploads/download/ctcssdecoder.zip
http://rtl-sdr.ru/uploads/download/basebandrecorder.zip
http://rtl-sdr.ru/uploads/download/audiorecorder.zip
http://rtl-sdr.ru/uploads/download/dsd.zip
http://rtl-sdr.ru/uploads/download/dap.zip

Deze plugin vervangen in je sdr# dir en dan sdr# starten.
Via de plugin > Configure > Plugin position kun je deze aan de rechterkant krijgen.

Offline #Tom#

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 10
  • Luid & Duidelijk!
Re: SDR# Scherm indeling
« Reactie #2 Gepost op: 31 augustus 2014, 08:50:26 »
Yep, werkt als een tierelier!
Ja, in het Russisch had ik nog niet gezocht  ;D

Bedankt Jarod!
RTL-SDR met SDR#
AOR8000
MicroScan T600 Antenne

Offline Marcel

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 237
Re: SDR# Scherm indeling
« Reactie #3 Gepost op: 23 december 2014, 10:02:09 »
Zelfde probleem hier, probeer dit ook voor elkaar te krijgen maar doe blijkbaar iets niet goed...

freqmem gedownload, in de juiste map gezet maar dan 'ziet' het programma hem niet; er is nog een bestandje in de zip file genaamd 'MagicLine' hier staat een regel in met: adkey...... en nog vanalles; moet ik deze regel ergens in plakken? en zo ja, Waarin??

Alvast bedankt!
yup.MVT-7100, Aor 8000, UBC 3500XLT, 9000XLT, 800XLT, winradio 1550e (2x), optoe. scout 40 (2x), mot. gp380 (1xVHF, 1x UHF), mot. gm360 (1x VHF, 1x UHF), (16X mot. gp340 (incl. machtiging...!))

Offline Bartmans

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 180
Re: SDR# Scherm indeling
« Reactie #4 Gepost op: 23 december 2014, 13:02:17 »
Die adkey ,moet in de Plugins.xml
want het zijn plugins

Gewoon
1 kladblok openen
2. naar de map gaan waar die Plugins.xml staat
3. bij bestandsnaam geef je even *.*  dus ster punt ster en dan enter
4. Klik op die Plugins.xml
5. Zet die regel van wat er bij moet er in
    en kies opslaan
zoiets zou moeten kunnen

Bartmans

Offline Marcel

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 237
Re: SDR# Scherm indeling
« Reactie #5 Gepost op: 23 december 2014, 18:11:30 »
Super, dank je wel!

Werkt een stuk beter als je hem met kladblok opent dan als webpage (waar hij standaard mee opent..)
Dat was dus mijn probleem; ik had hem al bekeken maar dan als webpage; hij ziet er dan anders uit, met een andere indeling...
yup.MVT-7100, Aor 8000, UBC 3500XLT, 9000XLT, 800XLT, winradio 1550e (2x), optoe. scout 40 (2x), mot. gp380 (1xVHF, 1x UHF), mot. gm360 (1x VHF, 1x UHF), (16X mot. gp340 (incl. machtiging...!))

Offline Bartmans

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 180
Re: SDR# Scherm indeling
« Reactie #6 Gepost op: 23 december 2014, 18:55:35 »
Graag gedaan.

Bartmans  :)

Offline Arle

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1214
Re: SDR# Scherm indeling
« Reactie #7 Gepost op: 6 februari 2015, 09:52:02 »
Deze plugin vervangen in je sdr# dir en dan sdr# starten.
Via de plugin > Configure > Plugin position kun je deze aan de rechterkant krijgen.

Dat laatse lukt mij niet. Wat bedoel je precies met "via de plugin"?
Is dat de plugin zelf (de dll en hoe open je die dan (leesbaar);
via sdr-sharp kan ik het niet vinden;
via plugin.xml weet ik niet waar ik wat waar moet zetten.
Mogelijk dat iemand hier een printscreen kan plaatsen?
Met vriendelijke groet,
Arlé


Offline Jarod

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 140
Re: SDR# Scherm indeling
« Reactie #8 Gepost op: 6 februari 2015, 18:55:14 »
http://rtl-sdr.ru/uploads/download/freqmen.zip .dll uitpakken en in je SDRSharp map zetten.

Dan in Plugins.xml het volgende toevoegen:
 <add key="Frequency Manager" value="SDRSharp.FreqMan.FreqManPlugin,SDRSharp.FreqMan" />


Eventueel
<add key="Frequency Manager" value="SDRSharp.FrequencyManager.FrequencyManagerPlugin,SDRSharp.FrequencyManager" />
weghalen of "uitzetten" door te veranderen in:
<!--  <add key="Frequency Manager" value="SDRSharp.FrequencyManager.FrequencyManagerPlugin,SDRSharp.FrequencyManager" /> -->

Offline Arle

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1214
Re: SDR# Scherm indeling
« Reactie #9 Gepost op: 8 februari 2015, 18:53:49 »
Beetje late reactie, maar evengoed: bedankt man!!
Met vriendelijke groet,
Arlé


Offline Jarod

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 140
Re: SDR# Scherm indeling
« Reactie #10 Gepost op: 9 juni 2015, 18:43:35 »
http://sdrsharp.com/#sdrsharp nu met Free tuning, Sticky tuning en Center tuning.
Revision 1347.

Free tuning is ideaal om overal raak te tunen. Free tuning zal als je van 118.400 MHz naar 119.050 MHz tuned de selectie opschuiven. Zolang dit binnen de bandbreedte van je ontvanger valt.
Dat is 2MHz voor de RTLSDR en 10MHz voor de Airspy. (Maar kan minder zijn met decimation.)

Sticky tuning zal je selectie laten staan waar je deze zelf geselecteerd hebt.
Dus als je de select op 118.400 MHz hebt staan en dan handmatig of via de frequency manager 119.050 MHz invult, zal de selectie op zijn plaats blijven. Ideaal voor RTLSDR gebruikers omdat deze in het midden een center carrier heeft. Ook als je Correct IQ aanvinkt zal het geluid nog steeds verstoort worden als je precies in de center tuned. Gebruik daarom Sticky tuning om net naast de center je eigen center te creeëren.

Center tuning zal je selectie altijd in het midden houden. Dit is ideaal voor ontvangers zoals een Airspy of een Perseus ontvanger. Denk hierbij dan aan gebruik voor het "browsen" over de banden.
Als je bijvoorbeeld op de langegolf of middengolf band aan het luisteren bent, kun je door hoger dan center omhoog en lager dan center omlaag tunen, snel en overzichtelijk.

Ideaal voor scanner gebruik. En voor de luchtvaart mensen is er ook de 8.33 kHz plugin! :)