Auteur Topic: Acarsd configuratie  (gelezen 4018 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline Jos

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 282
Acarsd configuratie
« Gepost op: 28 juni 2010, 11:26:19 »
Beste,

Ik wil met acarsd beginnen te experimenteren. De software heb ik geinstalleerd (acarsd 1.65), maar ik heb helaas geen LINE INGANG op mijn laptop. Gaat het ook via de microfooningang?
Mijn besturingssysteem is Vista...

Grtz :D

Offline Jos

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 282
Re: Acarsd configuratie
« Reactie #1 Gepost op: 24 juli 2010, 14:26:53 »
Niemand?

Offline counterstrike

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1611
Re: Acarsd configuratie
« Reactie #2 Gepost op: 24 juli 2010, 20:12:19 »
Hallo Jos,

Heb je het al geprobeerd !

Groeten,
Peter
AOR AR5000/ AOR AR3030 / Uniden UBC72XLT / Whistler TRX-1.

Daimond D777 / Procom UHF / ALA 1530

Offline Jos

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 282
Re: Acarsd configuratie
« Reactie #3 Gepost op: 24 juli 2010, 21:06:37 »
Citaat van: "counterstrike"
Hallo Jos,

Heb je het al geprobeerd !

Groeten,
Peter

Hoe bedoel je....
Bij mij werkt het niet met de microfooningang...

Offline Meeluisteraar

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 254
Re: Acarsd configuratie
« Reactie #4 Gepost op: 24 juli 2010, 22:14:56 »
Misschien heb je iets aan deze link ? http://members.ziggo.nl/hbruch/radio/wacuit.html
Uniden SDS-200E, Icom IC-R7000, Icom IC-R70.

Offline Jos

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 282
Re: Acarsd configuratie
« Reactie #5 Gepost op: 25 juli 2010, 11:47:53 »
Die site legt WACARS uit. Is een ander programma dan ACARSD...

Leen Ansems

  • Gast
Re: Acarsd configuratie
« Reactie #6 Gepost op: 25 juli 2010, 12:31:35 »
Citaat van: "Jos"
Citaat van: "counterstrike"
Hallo Jos,

Heb je het al geprobeerd !

Groeten,
Peter

Hoe bedoel je....
Bij mij werkt het niet met de microfooningang...

Kijk eens op de instellingen van de geluidsmixer in je PC. Staat de schuif van de microfooningang niet dicht of is alles gedempt? Als je niet te veel signaal instuurt moet het gaan en anders wat knutselen met een verzwakkertje. Soms moet je wat spelen met de regelaars.

Offline pcb0019

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 45
Re: Acarsd configuratie
« Reactie #7 Gepost op: 4 november 2010, 20:08:36 »
ik heb sedert kort code 300.3 geinstaleerd en dat schrijf goed op acars hoef het signaal niet zo af teknijpen
kan daar redelijk signaal insturen en op de pc zit hij ook op de mic ingang van de geluidskaart ga deze wel omzet
naar line ingang maar goed even om aan te geven dat het dus wel kan met deze software vgr ton.

pcb0017

  • Gast
Re: Acarsd configuratie
« Reactie #8 Gepost op: 5 november 2010, 07:11:22 »
even een vraag ik heb een laptop met windows 7 als ik daar radiosoftware aan zet gaat me geluid
heeeeel hard maar krijg geluid niet meer naar beneden jullie scheven dat wacars en andere programma's
zacht geluid nodig heb maar dat werkt dus niet met me window 7
heeft er iemand een tip




pcb0017

Offline j.d.

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 238
Re: Acarsd configuratie
« Reactie #9 Gepost op: 6 november 2010, 16:34:35 »
Weet niet of het helpt maar misschien kan je het volgende proberen.

Als je de "radio software" opstart van je bureaublad met de linkermuis knop
dan moet je de rechtermuis knop eerst eens proberen.

Je krijgt dan een keuze menu te zien met onderaan "Eigenschappen".
Deze moet je aanklikken.

Nu zie je diverse tabbladen met o.a. "Comptabiliteit".
Dit tabblad aanklikken en kiezen in "Comptabiliteit modus"
voor een ander "Operation System" b.v. Xp.

Weet niet hoe Windows7 eruit ziet dus hoe het werkt weet ik ook niet.
Voorgaande is de ervaring met Vista waar ook de instellingen van de   geluidskaart
moelijk te wijzigen zijn.

Hoop dat het je lukt. Succes !!

Groeten:
jan

Offline pcb0019

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 45
Re: Acarsd configuratie
« Reactie #10 Gepost op: 16 november 2010, 14:03:36 »
jongens vraagje ik heb acars hier nu eindelijk aan het werk schrijf perfekt met plane plotter
daar is niks mis mee.nu heb ik is wat rond gekeken in de software maar ben der nog niet helemaal uit
ik denk dat je op de kaarten de positie kan lezen van de toestellen die je ontvangt nu heb ik wel de wereld kaart
er op staan maar ik krijg geen driehoekjes te zien van de toestellen ja heel af en toe een .nu staat er onderin het scherm no designated plane hoe moet ik dat in stellen zodat ik dit gebeuren wel op de kaart zie,ik weet niet wat ik heb gedaan
maar ik krijg wel een rijtje rode 3 hoekjes van een vliegtuig en dat geef volgens mij de vlieg richting aan de blokjes staan netjes in een rijtje richting noord america of de andere kant op dus wie help mij verder op weg in dit mooie programa
dan nog een vraag in de ontvangen berichten zitten erg veel versluierde berichten cijvercodering denk weinig leesbare text
is daar nog wat mee te doen of luisterik mischien op de verkeerde freqentie 131.7250
vgr ton

Offline j.d.

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 238
Re: Acarsd configuratie
« Reactie #11 Gepost op: 19 november 2010, 14:44:18 »
Hallo Ton,

Heb begrepen dat er met acars berichten weinig positie meldingen meekomen.
Daarom zie je weinig op je kaart/scherm.

PlanePlotter is een prachtig programma met een uitstekende ondersteuning via
http://groups.yahoo.com/group/planeplotter/
Volg wel de Plane Plotter groep maar heb het zelf niet geinstalleerd.

Als je PlanePlotter heb geinstalleerd is het zinvol om de help-file te bestuderen.
Denk nu niet dat je alles te weten kan komen op een regenachtige zondagmiddag.
PlanePlotter vereist studie.

Groet:
jan