Auteur Topic: Entropia met 780  (gelezen 5344 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

HP

  • Gast
Entropia met 780
« Gepost op: 28 augustus 2007, 00:30:34 »
Kan iemand me vertellen wat eventueel niet goed is/staat.

Heb een 780 scanner met discriminator,verbonden met line in,rs232 met scanner uiteraard.
Kanaal 500 ingesteld zoals beschreven bij TV website,baudrate 9600>goed??
Ik zet de scanner op kanaal 500 dus,en dan ??..moet ik dan een freq invoeren,zoja welke (RET Rotterdam-Zuid is aardig in de buurt)

Kan iemand me hier wat verder mee helpen,er gebeurt i.i.g niks op het TV scherm.(versie 2.0)

alvast dank.

Offline leimpie

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 206
Re: Entropia met 780
« Reactie #1 Gepost op: 28 augustus 2007, 12:35:59 »
Citaat van: "HP"
Heb een 780 scanner met discriminator,verbonden met line in,

Voor TV gebruik je gewoon de speaker out (dus niet de discriminator uitgang).
In de TV settings bij Mute ook line-in kiezen.

Citaat
,baudrate 9600>goed??

Als je in TV ook 9600 kiest moet dit goed gaan.

Citaat
Ik zet de scanner op kanaal 500 dus,en dan ??..

Als je ook bestand 'sites.xml' hebt gedownload (en in de TV folder hebt geplaatst) dan kun je via het Site menu van TV een site kiezen. Je scanner schakelt dan naar de bijbehorende freq, als het goed is.

--
Gerrit.

HP

  • Gast
Re: Entropia met 780
« Reactie #2 Gepost op: 28 augustus 2007, 13:44:07 »
Helaas lukt het me niet om "sites.xml" binnen te halen vanaf de Trunkview website,krijg de onderstaande foutmelding,

De XML-pagina kan niet worden weergegeven
Kan XML-invoer niet lezen met opmaakmodel XSL. Herstel de fout en klik vervolgens op de knop Vernieuwen of probeer het later opnieuw.


--------------------------------------------------------------------------------

Het opmaakmodel bevat geen documentelement. Het opmaakmodel is mogelijk leeg of het is een ongeldig XML-document.



Misschien een andere link naar deze gegevens??

Alvast bedankt!

Offline leimpie

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 206
Re: Entropia met 780
« Reactie #3 Gepost op: 28 augustus 2007, 14:14:52 »
Citaat van: "HP"
Helaas lukt het me niet om "sites.xml" binnen te halen vanaf de Trunkview website,krijg de onderstaande foutmelding,
Misschien een andere link naar deze gegevens??

Nee, dezelfde link. Je probeert nu het bestand te openen, klik op sites.xml en kies dan voor Opslaan of Save (to disk).

--
Gerrit.

HP

  • Gast
Re: Entropia met 780
« Reactie #4 Gepost op: 28 augustus 2007, 16:09:31 »
Oke,is inmiddels gelukt om TV aan de praat te krijgen.

Ik zie plaatsnamen van Tilburg tot Leiden voorbij komen.

Wat is nu de volgende stap?

Ik heb dus de "sites"in TV staan,is het nu zaak om een Site/Plaatsnaam te selecteren en wachten.(scanner gaat automatisch naar kanaal 500 en neemt frequentie over van geselecteerde plaatsnaam)

Of behoren erbij die ene frequentie die wordt gevonden meerder freq. die nog ingeprogrammeerd moeten worden??(moet je zelf een 4 of 8 frq. in je scanner zetten?)
Zoja hoe kom ik bijv aan freq. van Rotterdam,Spijkenisse etc...is dit bekend of moet je daar zelf achter zien te komen.

En ook niet onbelangrijk hoe weet ik wat "Entropia Rotterdam"is...is dat een overheidsinstelling,beveiliging,bedrijf????

Voor mij als leek dus nog veel vragen,maar wel interessant.

Bedankt alvast voor eventuele reacties.

Onderstaand wat ik tot nu toe oontvangen heb,maar eigelijk niet weet wat verder te doen.

16:56 ********  MPT1327 Protocol Decoder      -----------       dinsdag 2007-08-28  **********
       SYS 5231 |                Entropia Delft                 | CCh-Frequency: 422.9375 MHz
      ****************************************************************************************
16:56 ********  MPT1327 Protocol Decoder      -----------       dinsdag 2007-08-28  **********
       SYS 5251 |                Entropia Leiden                | CCh-Frequency: 422.9500 MHz
      ****************************************************************************************
16:56 ********  MPT1327 Protocol Decoder      -----------       dinsdag 2007-08-28  **********
       SYS 52F9 |            Entropia Bergen op Zoom            | CCh-Frequency: 423.0750 MHz
      ****************************************************************************************
16:56 ********  MPT1327 Protocol Decoder      -----------       dinsdag 2007-08-28  **********
       SYS 5339 |        Entropia Krimpen aan den IJssel        | CCh-Frequency: 423.1750 MHz
      ****************************************************************************************
16:56 ********  MPT1327 Protocol Decoder      -----------       dinsdag 2007-08-28  **********
       SYS 5551 |             Entropia Scheveningen             | CCh-Frequency: 423.1875 MHz
      ****************************************************************************************
16:56 ********  MPT1327 Protocol Decoder      -----------       dinsdag 2007-08-28  **********
       SYS 51F1 |            Entropia Hoek v Holland            | CCh-Frequency: 423.2375 MHz
      ****************************************************************************************
16:56 ********  MPT1327 Protocol Decoder      -----------       dinsdag 2007-08-28  **********
       SYS 52C9 |              Entropia Roosendaal              | CCh-Frequency: 423.3000 MHz

Offline BlackBox

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1285
Re: Entropia met 780
« Reactie #5 Gepost op: 28 augustus 2007, 19:38:31 »
HP,

Je ziet nu de controlekanalen van Entropia zenden vanuit de verschillende lokaties (zenders met antennemasten). Dit zegt niets over de gebruikers. Als er een gesprek plaats vindt zie je wie het gesprek initieert (Org) en naar wie het gesprek gaat (Tar), dit zijn 4-cijferige herkennings ID's. Als je TrunkView ook je scanner laat besturen (juiste vinkjes en baud-rate) dan schakelt je scanner automatisch mee naar het gesprekskanaal en wordt de speaker van je PC geopent (Je moet dan dus nog wel een audio kabel laten lopen van je 780 naar je PC line in). Als het gesprek klaar is springt de scanner weer terug naar het controlekanaal (je hoort dan geen geluid uit je PC speakers). Om de 780 te laten besturen moet wel RMT op je display van je 780 zichtbaar zijn (druk de E enige tijd in).

Succes!
Good monitoring!
Frequency Monitor Centre

HP

  • Gast
Re: Entropia met 780
« Reactie #6 Gepost op: 28 augustus 2007, 20:15:01 »
Dus als ik het goed begrijp scanner (in mijn geval de 780)op kanaal 500 zetten,site kiezen,(scanner neemt de freq. over)bijv Spijkenisse 424.500 en hierop laten staan en als er activiteit is gaat de speaker "open"?

En voor genoemde freq. een "E"invoeren en geen trunk??

Instellingen bij "settings in TV zijn.

Com1,9600baud,Mute>line in,Uniden>500,en onderin nog een paar vinkjes over Voice,Ascii etc,maar das minder van belang denk ik.

Wat mezelf eigenlijk nog niet duidelijk is,is het nu de bedoeling dat ik mijn ingevoerde freqeuties laat scannen met de 780 (van 422/424mhz)>dan loopt ie dus ieder kanaal vast door de data die die ontvangt??)of puur gebruik maken van de "sites"in Trunkview>aanklikken>kanaal 500 en wachten??

Dit ontvang ik nu net ...

21:28 ********  MPT1327 Protocol Decoder      -----------       dinsdag 2007-08-28  **********
       SYS 5201 |              Entropia Rotterdam               | CCh-Frequency: 423.9625 MHz

Maar ik denk dat ik meerdere kanalen moet programeren om "Entropia Rotterdam"te kunnen volgen??
De scanner blijft nu gewoon staan hierop...

Heel veel vragen,maar komt goed.(hoop ik)

bvd
Harry

Offline Marcel-Almere

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 217
Re: Entropia met 780
« Reactie #7 Gepost op: 28 augustus 2007, 20:52:34 »
Je hoeft geen enkel Entropia kanaal in te programmeren.
Als je in TV via het menu Site de gewenste Entropia zender kiest, schakeld de 780 vanzelf naar geheugenplaats 500 met de de juiste frequentie van het controlekanaal. Zo gauw er een gesprek plaats vindt schakeld de 780 naar de betreffende frequentie. Na afloop van het gesprek schakeld hij weer terug naar het controlekanaal.

HP

  • Gast
Re: Entropia met 780
« Reactie #8 Gepost op: 28 augustus 2007, 20:57:56 »
Ok duidelijk,het is dus wachten op communicatie en niet actief zelf scannen.

Offline BlackBox

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1285
Re: Entropia met 780
« Reactie #9 Gepost op: 29 augustus 2007, 20:30:05 »
Citaat van: "HP"
Dus als ik het goed begrijp scanner (in mijn geval de 780)op kanaal 500 zetten,site kiezen,(scanner neemt de freq. over)bijv Spijkenisse 424.500 en hierop laten staan en als er activiteit is gaat de speaker "open"?

yes

Citaat van: "HP"
En voor genoemde freq. een "E"invoeren en geen trunk??

De E ingedrukt houden zorgt dat je 780 remote beheerd kan worden, de frequentie in geen geval met trunk invoeren!

Citaat van: "HP"
Instellingen bij "settings in TV zijn.
Com1,9600baud,Mute>line in,Uniden>500,en onderin nog een paar vinkjes over Voice,Ascii etc,maar das minder van belang denk ik.

Prima

Citaat
Wat mezelf eigenlijk nog niet duidelijk is,is het nu de bedoeling dat ik mijn ingevoerde freqeuties laat scannen met de 780 (van 422/424mhz)>dan loopt ie dus ieder kanaal vast door de data die die ontvangt??)of puur gebruik maken van de "sites"in Trunkview>aanklikken>kanaal 500 en wachten??

Dit ontvang ik nu net ...

21:28 ********  MPT1327 Protocol Decoder      -----------       dinsdag 2007-08-28  **********
       SYS 5201 |              Entropia Rotterdam               | CCh-Frequency: 423.9625 MHz

Prima, gewoon afwachten...

Citaat
Maar ik denk dat ik meerdere kanalen moet programeren om "Entropia Rotterdam"te kunnen volgen??
De scanner blijft nu gewoon staan hierop...

Prima, dus niet meer aankomen
Good monitoring!
Frequency Monitor Centre

Offline Alwin

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1576
    • aw foto
Re: Entropia met 780
« Reactie #10 Gepost op: 30 augustus 2007, 18:09:10 »
werkt leuk TV , Alleen even een vraag , Stadstoezicht gebruikt hier het meest entropia. Die nummers die in de berichten staan zullen dat porto nummers zijn of zo. Ze maken veel gebruik van een groepsoproep. (Werkt super UBC780 en TV heb ik geen last meer van de Ram mobile data freq)

        951A               F424               6C23               2808
  10010101 00011010  11110100 00100100  01101100 00100011  00101000 00001000
19:07 - ACKI | Intermediate ack, more follows | (021)  Org:  865  Tar:  862


      951A               F0AE               0D84               9FAB
  10010101 00011010  11110000 10101110  00001101 10000100  10011111 10101011
19:07 - GTC  | Go To Channel - Voice          | (021)  Org:  865  Tar:  862
             |   Ch: 348   Freq: 424.3500 MHz |

         AB87               F46A               4AAA               C0DA
  10101011 10000111  11110100 01101010  01001010 10101010  11000000 11011010
19:07 - CLEAR| Call clear-down                | Ch: 348  Freq: 424.3500 MHz
             |   Return to Control Ch: 254    |

         AB87               F46A               4AAA               C0DA
  10101011 10000111  11110100 01101010  01001010 10101010  11000000 11011010
19:07 - CLEAR| Call clear-down                | Ch: 348  Freq: 424.3500 MHz
             |   Return to Control Ch: 254    |

         AB87               F46A               4AAA               C0DA
  10101011 10000111  11110100 01101010  01001010 10101010  11000000 11011010
19:07 - CLEAR| Call clear-down                | Ch: 348  Freq: 424.3500 MHz
             |   Return to Control Ch: 254    |

         AB87               F46A               4AAA               C0DA
  10101011 10000111  11110100 01101010  01001010 10101010  11000000 11011010
19:07 - CLEAR| Call clear-down                | Ch: 348  Freq: 424.3500 MHz
             |   Return to Control Ch: 254    |
Ontvanger: UBC 780XLT / Whistler TRX-2 / TYT MD-380 DMR / Kenwood TK7302 VHF / Kenwood TK 8180 UHF - Hytera-MD785 / Kathrein K-51172 / Diamond X50 2x / RTL Dongel /Stridsberg MCA204M/N multicouples.-DSD+ / ( PDW.)

Gert Jan

  • Gast
Re: Entropia met 780
« Reactie #11 Gepost op: 30 augustus 2007, 20:38:44 »
xx

HP

  • Gast
Re: Entropia met 780
« Reactie #12 Gepost op: 30 augustus 2007, 20:57:31 »
Ok Blackbox,bedankt voor je hulp zover.

Kun je mij een "site"noemen waar aardig wat activiteit is.(om enig indruk te krijgen)

Heb urenlang Entropia Rotterdam Botlek bijs taan maar hoor niks,geld ook voor Spijkenisse en Roosendaal.Of is dit gebruikelijk?

Offline Tom(zulu10)

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1320
  • Berkel en Rodenrijs
    • Capcodes P2000 Nederland
Re: Entropia met 780
« Reactie #13 Gepost op: 30 augustus 2007, 21:19:32 »
Citaat van: "HP"
Kun je mij een "site"noemen waar aardig wat activiteit is.(om enig indruk te krijgen)
Heb urenlang Entropia Rotterdam Botlek bijs taan maar hoor niks,geld ook voor Spijkenisse en Roosendaal.Of is dit gebruikelijk?

Probeer eens een site van de RET.
Groeten, Tom               Twitter @Tom_zulu10