Auteur Topic: galaxy pager  (gelezen 10966 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 2385
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: galaxy pager
« Reactie #15 Gepost op: 4 januari 2024, 15:53:18 »
Kan dat bij de 8.2 niet handmatig? Is de reminder alert. Moet via advanced kunnen, bijna aan het eiden (8.2 is alweer 15 jaar oud, weet er niet alles meer van).
Wanneer dit niet handmatig kan, gaat dit via de pc met software en programmer.

Offline paolo

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 399
Re: galaxy pager
« Reactie #16 Gepost op: 4 januari 2024, 20:50:34 »
Kan alleen via progset.

Offline AH83

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 2
Re: galaxy pager
« Reactie #17 Gepost op: 14 februari 2024, 06:23:09 »
ja ben ik ook achter dat dit alleen via prog-set kan.
Is er iemand die dat voor mij zou kunnen doen?

Offline Ben-Scan

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 382
Re: galaxy pager
« Reactie #18 Gepost op: 26 maart 2024, 20:20:44 »
Ook ik ben in het bezit van een AF-A27P Galaxy 8.2 & 9.0 P2000 pager - Was ook in de veronderstelling dat het handprogrammeerbaar was. Heb de software en had een programmer in bruikleen maar heb deze niet werkend gekregen op mijn windows 11 machine. is er iemand anders die dit werkend heeft staan? Weet ook niet zeker of er een read/write password op zit. Zouden het verder wel moeten doen. Maargoed.. Marktplaats he! Had wel ergens gelezen dat de firmware opnieuw geflashed kan worden om alles weer factory default en werkend te krijgen, alleen weet ik niet of dat die .tbl files zijn of dat je echt een andere .bin achtig firmware achtig bestand nodig hebt om die eeproms opnieuw te flashen? Was ook al aan het kijken naar een eeprom reader/writer maar ik heb daar eigenlijk weinig zin in. Beetje overkill om ze handprogrammeerbaar te maken.  Hoor het heel graag als iemand die hier meer ervaring mee heeft me kan en wil helpen. Zit zelf in regio Noord Holland N.

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 2385
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: galaxy pager
« Reactie #19 Gepost op: 26 maart 2024, 20:46:10 »
V8.2 Alleen CAP-codes handmatig.
V9.0 Ook labels en geluiden handmatig.
Mits handmatig programmeren is aangevinkt in de software.
Voor W10/W11 heb je wel de laatste versie programmer nodig met nieuw type chipset, oude versie chipset gaat tot/met W7. Anders krijg je melding "programboard not responding".
Firmware flashen is niet nodig, alleen bij onbekend wachtwoord.
Originele tbl erin, en die programmeren, handmatig programmeren ook even aanvinken in de verschillende tabbladen. Werkt altijd.
(wees voorzichtig met MP pager aankopen, een goede pager doet iemand in principe niet weg. Wij krijgen minimaal 5x per maand MP pagers binnen welke problemen hebben, zeker 3 daarvan zijn Galaxy's waarbij handprogrammeren geactiveerd moet worden, of een wachtwoord).

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 2385
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: galaxy pager
« Reactie #20 Gepost op: 26 maart 2024, 21:08:39 »
Zo maar even een MP voorbeeld welke er nu op staat.
Een minimaal 20 jaar oude Maxer, Callmax is al 15-20 jaar? uit de lucht. Datum staat op 1994. Werkte destijd op Pocsag, UHF.
Verkoper beweert dat het een goed werkende P2000 pager is, en dan 160 Euro vragen.

https://www.marktplaats.nl/v/telecommunicatie/zenders-en-ontvangers/m2096383113-p2000-pieper-werkt-goed?correlationId=bc19542e-b17f-4e4e-bd05-2f2f3923fd42

Zomaar één voorbeeld.
Back on topic weer.

Offline Ben-Scan

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 382
Re: galaxy pager
« Reactie #21 Gepost op: 27 maart 2024, 09:15:54 »
V8.2 Alleen CAP-codes handmatig.
V9.0 Ook labels en geluiden handmatig.
Mits handmatig programmeren is aangevinkt in de software.
Voor W10/W11 heb je wel de laatste versie programmer nodig met nieuw type chipset, oude versie chipset gaat tot/met W7. Anders krijg je melding "programboard not responding".
Firmware flashen is niet nodig, alleen bij onbekend wachtwoord.
Originele tbl erin, en die programmeren, handmatig programmeren ook even aanvinken in de verschillende tabbladen. Werkt altijd.
(wees voorzichtig met MP pager aankopen, een goede pager doet iemand in principe niet weg. Wij krijgen minimaal 5x per maand MP pagers binnen welke problemen hebben, zeker 3 daarvan zijn Galaxy's waarbij handprogrammeren geactiveerd moet worden, of een wachtwoord).

Heb in het verleden wel Jupiter pro’s bij jou vandaan gehaald, waren hele mooie dingen en makkelijk te programmeren.

Het is inderdaad wel heel erg jammer dat mensen soms zo geniepig kunnen zijn, ik loop ook alweer bijna 25 jaar mee in de scanner, zendamateur en p2000 wereld. Had wellicht beter moeten weten, maar zo is het maar net. Er zouden ook goede batterijen bij zitten. Je raadt het al; helemaal geoxideerd en leeg. “Je kan er ook een AAA in doen” - ja dat kan.. maar die zijn 1.2 of 1.5V en niet 2.4/2.5V.

Handmatig programmeren vind ik niet perse een probleem. En als bij de 8.2 gewoon standaard labels zoals capcode 1 / capcode2  staan dan hou ik het ook nog wel uit elkaar.

Heb inderdaad die foutmelding gekregen bij beide pagers. Zou ik met jou contact mogen opnemen om de mogelijkheden te bespreken? En als er wel een firmware flash nodig is, kan jij dit dan ook?  Mvg Ben

Offline paolo

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 399
Re: galaxy pager
« Reactie #22 Gepost op: 27 maart 2024, 09:41:14 »
Heb je dat programmeerblok nog voor de Galaxy?
Je kan proberen de laptop uit te zetten en dan de usb aan te sluiten en de laptop weer aan te zetten.
Heb het ook wel eens gehad nadat ik de progset in de laptop deed terwijl die aan stond.

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 2385
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: galaxy pager
« Reactie #23 Gepost op: 27 maart 2024, 11:02:37 »
Zou ik met jou contact mogen opnemen om de mogelijkheden te bespreken? En als er wel een firmware flash nodig is, kan jij dit dan ook?  Mvg Ben

Uiteraard, kan via email/whatsapp. Gegevens op website.
Is altijd binnen 1 werkdag weer klaar.

Offline Ben-Scan

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 382
Re: galaxy pager
« Reactie #24 Gepost op: 27 maart 2024, 11:04:18 »
Heb je dat programmeerblok nog voor de Galaxy?
Je kan proberen de laptop uit te zetten en dan de usb aan te sluiten en de laptop weer aan te zetten.
Heb het ook wel eens gehad nadat ik de progset in de laptop deed terwijl die aan stond.

Nee, helaas niet meer. Ook denk ik dat ik het niet werkend kreeg omdat die oude seriële prolific drivers vaak niet lekker werken op Windows 10/11. Had wel een fix gevonden voor de beruchte “code 10: can not start device” maar daar bleef het bij.