Scanners, Ontvangers en Zendapparatuur > Antennes, kabels, etc.

Eggbeater antenne

(1/2) > >>

louis52:
Geachte luister collega`s, vraagje wie heeft er ervaring met de Eggbeater antenne ?? Je hoort er op dit forum weinig over. Wie kan mij meer vertellen over hoe goed, of slecht is de ontvangst enz enz. Bij voorbaat dank. Groetje`s Loet

Airman:
Dag , Lou - Ik heb er twee,ze zijn handig als je geen rotor kunt met antenne,s plaatsen - Richt antenne,s werken beduidend beter -classic international ,heeft het hele scala voor Ham-sats.

louis52:
Beste Airman, bedankt voor je antwoord. ik weet dat richt antennes veel beter zijn, en dat Classic ze verkoopt. Nu hoor de ISS allen als ze nagenoeg recht boven mijn huis zijn. Behalve als ze zelf uitzenden kan ik ze bijna10 minuten volgen. maar wat ik mij afvraag is eigenlijk hoeveel eerder hoor ik ze in repaeter functie. heb jij een idee ?? Kopen is zo gedaan ha ha. nogmaals dank.

Airman:
De Eg-Beathers zijn normale antennes, en werken het best als de sat , dicht in de buurt is en of  een hoge invalshoek heeft dus 45 graden of meer ten opzichte van  de antenne , ik vind ze best nog prijzig - maar denk wel dat als het I.S.S in de buurt is en om over hun repeather te werken of packet dat het wel te doen valt , je kunt ook zelf wat produceren , de Eg- Beathers zijn te doen , er zijn schema,s zat op het web , of de turnstile antenne of een circulaire kruis-dipool, dat is de Hobby, Grts en Succes.

louis52:
Beste Airman, met deze info kan ik even vooruit. Denk er over om er zelf een te bouwen. is niet zo moeilijk en inderdaad de hobby ha ha. Groetje`s.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie