P2000 / C2000 > p2kflex

p2kflex P2000 Telegram BOT

(1/24) > >>

Hunter:
Gebruiksaanwijzing p2kflex P2000 Telegram BOT

Zoek de @p2kflexP2000bot op Telegram (of via de link https://t.me/p2kflexP2000bot)
Vervolgens dient u onderin op Starten te drukken. Soms gaat dit de eerste keer niet direct goed en verschijnt er een rood uitroepteken. Klik in dat geval op de verschenen regel /start
Je kunt nu je locatie sturen. Doe dit door onderin op het paperclipje te klikken.

Je kunt hiermee een aantal zaken delen, waaronder foto’s en bestanden maar ook uw locatie. Klik eerst in de keuzebalk onderin op Locatie, hierna kun je kiezen voor je huidige/ geselecteerde locatie of het delen van je live-locatie. Laatstgenoemde optie kan voor 15 minuten, 1 uur of voor 8 uur. Dit is iets van Telegram en is door de BOT niet aan te passen. Aangezien je telefoon regelmatig locatie-updates zal sturen en er altijd meerdere gebruikers zullen zijn die hun live-locatie willen delen, is de dringende vraag om dit alleen te gebruiken als je daadwerkelijk onderweg bent. Op het moment dat het delen stopt (handmatig, of automatisch na de gekozen periode) dan zal de laatst bekende locatie onthouden blijven en gebruikt worden in combinatie met de opgegeven radius.
NB: ivm belasting van de server worden locatie-updates maximaal 1x per minuut verwerkt en indien de nieuwe locatie minimaal 100m verschilt ten opzichte van de vorige locatie.

Door je locatie te delen stuur je een plattegrondje waar de P2000 BOT coördinaten uithaalt.
Deze coördinaten zullen vergeleken worden met die van de P2000 meldingen om op basis daarvan te bepalen welke bij jou in de buurt zijn en welke niet. De BOT zal bevestigen dat de locatie is ontvangen en nu kun je een radius (een straal) instellen rondom jouw locatie. Gebruik hiervoor het /radius commando, zie onder. Je kunt een radius opgeven van 1 tot 10km, bijvoorbeeld /radius 5

Met het /info commando kun je alle mogelijke commando’s opvragen, maar ook jouw op dat moment bekende locatie en radius.

Voor de volledige handleiding, inclusief afbeeldingen, zie https://www.p2kflex.nl/P2000bot.pdf

Hunter:
Voor wie even wil kijken, of mee wil testen; voeg de p2kflex P2000bot toe (@p2kflex_P2000bot). Na het 'starten' kun je je locatie delen met de BOT net als bij WhatsApp, met het paperclipje (niet de live, maar de huidige locatie). Vervolgens ontvang je meldingen binnen een straal van 1km. Met behulp van het commando /radius (wie weet een beter woord?) kun je de straal aanpassen van 0,1 tot 10 km.

Rommel met de instellingen, kijk hoe het werkt, etc. Ook inhoudelijk qua labels en dergelijken, welke wel/niet getoond zouden moeten worden.

Het is niet helemaal live, maar er kan enige vertraging in zitten. Dat is helaas even zoals het nu gebouwd is...

Reckless:
Toevallig ben ik met een soortgelijks bezig, ben daarom ook zeer benieuwd naar de resultaten en naar je code.
Maar ondanks het instellen van mijn radius ontvang ik alle meldingen van heel Nederland.

SeaSparks:

--- Citaat van: Hunter op 15 april 2021, 20:34:38 ---Voor wie even wil kijken, of mee wil testen; voeg de p2kflex P2000bot toe (@p2kflex_P2000bot). Na het 'starten' kun je je locatie delen met de BOT net als bij WhatsApp, met het paperclipje (niet de live, maar de huidige locatie). Vervolgens ontvang je meldingen binnen een straal van 1km. Met behulp van het commando /radius (wie weet een beter woord?) kun je de straal aanpassen van 0,1 tot 10 km.

Rommel met de instellingen, kijk hoe het werkt, etc. Ook inhoudelijk qua labels en dergelijken, welke wel/niet getoond zouden moeten worden.

Het is niet helemaal live, maar er kan enige vertraging in zitten. Dat is helaas even zoals het nu gebouwd is...
--- Einde van citaat ---

Heb het net geďnstalleerd en op 5 gezet. Ben benieuwd.

Hunter:

--- Citaat van: Reckless op 15 april 2021, 21:01:29 ---Toevallig ben ik met een soortgelijks bezig, ben daarom ook zeer benieuwd naar de resultaten en naar je code.
Maar ondanks het instellen van mijn radius ontvang ik alle meldingen van heel Nederland.
--- Einde van citaat ---

Net na het posten van mijn bericht merkte ik dat iets, nadat het wel goed heeft gewerkt, toch niet helemaal functioneerde zoals verwacht. Ik denk dat bij jou de locatie leeg is gebleven. Probeer het nog eens? Nogmaals locatie sturen of /stop en /start en dan de locatie?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie