Frequenties > Scheepvaart

Nieuw scheepvaartbegeleidingssysteem haven Antwerpen (achter de sluizen)

(1/6) > >>

kls:
De haven van Antwerpen start met een nieuw begeleidingssysteem voor het scheepvaartverkeer achter de sluizen. Sinds 1 maart is op de linkeroever sector Waasland tussen 8.00 en 16.00 uur actief op marifoonkanaal 87 (157.375 MHz). Vanaf 3 april zal deze sector 24 uur per dag operationeel zijn. Komend najaar volgen nog twee sectoren op de rechteroever: sector Polder en sector Stad. De marifoonkanalen van die sectoren zijn momenteel nog niet bekend.

https://www.binnenvaartkennis.nl/2021/02/efficiente-scheepvaartbegeleiding-dankzij-vessel-traffic-services/

https://www.portofantwerp.com/sites/default/files/VHF%20-%20Communication%20Port%20of%20Antwerp%20-%20sector%20Waasland.pdf

Bleij:
Aanvullend  ;)

https://www.portofantwerp.com/sites/default/files/VTS%20-%20Port%20of%20Antwerp%20VHF-communication%20procedure.pdf

Harold:
Best appart om in zo'n specifieke instructie ook algemene uitleg over oproepen etc te zetten.
Dit is algemene basis kennis van opgeleide Marifoon gebruikers!


Harold

Bleij:
Vessel Traffic Services (VTS) breidt uit op rechteroever haven Antwerpen

Dienst zorgt voor veilig en vlot scheepvaartverkeer

Vanaf 22 november rolt Port of Antwerp Vessel Traffic Services (VTS) uit achter de sluizen op rechteroever. Begin dit jaar startte de scheepvaartbegeleiding reeds op linkeroever.

Zowel op de Schelde als in de Antwerpse dokken neemt de drukte in het scheepvaartverkeer toe. De dienst VTS zorgt voor een efficiŽntere begeleiding van dit verkeer door advies en informatie te geven over scheepsnavigatie, weersomstandigheden, calamiteiten en andere mogelijke risicoís. Daarnaast garandeert VTS ook een verhoging van de veiligheid en de bescherming van het milieu in de haven. VTS is sinds april dit jaar 24 op 7 operationeel op linkeroever. Op basis van deze best practices, komt daar nu de dienstverlening op rechteroever bij.

De implementatie van de VTS-dienstverlening op rechteroever gebeurt in twee fases. In een eerste fase die op 22 november aanvangt, wordt Sector Polder actief op VHF-kanaal 2.

Meer via https://deltascannerzeeland.nl/vts-breidt-uit-op-rechteroever-antwerpen/

Johan Beck:
Ben ik benieuwd naar wat er gebeurt met Meldpunt Schelde Noord en Haven Antwerpen Schelderijnkanaal Noordlandbrug.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie