Scannersoftware > PDW

PDW versie 3.0 (met RS232 support)

(1/17) > >>

Hunter:

Bugfixes


* Bij ERMES werd de tekst van sommige berichten achter het voorgaande bericht geplakt
RS232

De wat meer technische gebruikers kennen het begrip RS232 wel, een van de meest bekende standaarden voor datacommunicatie. De aloude seriele interfaces die voor PDW gebruikt kunnen worden maken geen gebruik van de RS232 standaard. Dit is dan ook de reden dat er aparte drivers gebruikt worden (comprt.vxd en slicer.sys). Dat is er ook weer de oorzaak van dat er geen Serieel<>USB convertor gebruikt kan worden, aangezien die converters meer doen dan alleen het aanpassen van de hardware, ze zetten namelijk ook de RS232 data om naar USB-niveau.

Samen met de wellicht meest bekende leveranciers van 2 en 4-level interfaces alsmede discriminatoruitgangen, Rene van http://www.discriminator.nl, is een RS232 interface ontwikkeld welke wel volgens bovengenoemde standaard werkt. Dit heeft als grote voordelen dat er geen drivers meer nodig zijn (problemen met sommige seriele PCMCIA-kaarten behoren hiermee tot het verleden) en tevens kan een Serieel<>USB convertor gebruikt worden waardoor het interface dus via USB kan worden gebruikt.

De modes/bitrates die op dit moment ondersteund worden zijn:


* Pocsag (512/1200/2400bps)
* Flex (1600bps)
* Mobitex (8000bps)
Op het interface zelf kun je met behulp van dipswitches de bitrate instellen :


* 512bps (Pocsag)
* 1200/2400bps (Pocsag)
* 1600bps (Flex)
* 8000bps (Mobitex)
Dit betekent dus dat ERMES en ACARS niet worden ondersteund en dat Flex en Pocsag niet tegelijk kunnen worden ontvangen. Alleen 1200 en 2400bps kunnen gelijktijdig worden ontvangen.

Meer informatie over deze interfaces is te vinden op : http://www.discriminator.nl/rs232/index.html

Invert Data

Bij de Interface Setup was het mogelijk om de polariteit van de ontvangen data om te keren, of automatisch te detecteren. Deze laatstgenoemde automatische detectie is voor alle modes verbeterd en wordt nu standaard gebruikt, waardoor er geen handmatige selectie meer mogelijk is.

RX-Quality

In het debug venster (F12) werd voorheen de RX-Quality (ontvangstkwaliteit, of eigenlijk "decodeerkwaliteit") weergegeven. Deze waarde wordt voortaan onder de signaalmeter getoond. De waarde van deze RX-Quality wordt bepaald door decodeerfouten. Dit kunnen zichtbare fouten zijn (verminkte berichten en/of gekleurde karakters) maar ook onzichtbare fouten (fouten die door de foutcorrectie hersteld kunnen worden). Zolang het ontvangen signaal sterk genoeg is (geen ruis) moet een RX-Quality van 100% zonder problemen haalbaar zijn.

Te downloaden via: http://www.discriminator.nl/pdw

EDIT 23-03-2013: Downloadlink gewijzigd naar discriminator.nl

Dijkie69:
Zijn er ook foto's van de RS-232 Interface.

Dijkie

AlfA145:

--- Citaat van: "Dijkie69" ---Zijn er ook foto's van de RS-232 Interface.

Dijkie
--- Einde van citaat ---

Zoals staat beschreven in de eerste post :
http://www.discriminator.nl/rs232/index.html

Asterix900:
Als ik mee ben (René weet hier uiteraard meer over) past de Blackbox hier op dit ogenblik niet op.

Remon:
Als de Blackbox over een audio-uitgang beschikt, kan je die gewoon op de RS-232 interface aansluiten. Of dacht je de RS-232 uitgang van de Blackbox op de RS-232 aansluiting van de interface te kunnen aansluiten?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie