Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Online scanners / Re: Zello kanalen (actieve)
« Laatste bericht door vdKaa Gepost op Vandaag om 17:07:50 »
Dat is een goeie! Ik had even niet aan de vakantieperiode gedacht. Hopelijk is dat de reden.
2
Scanners en Ontvangers / Re: UBCD3600xlt Gebruikers uitleg.
« Laatste bericht door vdKaa Gepost op Vandaag om 17:06:13 »
Ja, dat soort reacties van Avera ken ik. Je vraagt iets en je krijgt een antwoord waar je niets me kan. Standaard knip en plakwerk en ze nemen niet eens de moeite om hun antwoord op juistheid te controleren.

Het zijn dit soort reacties van Avera en de onmogelijkheid om op een normale manier met Uniden Japan te communiceren die zorgen dat ik een evt. volgende Uniden scanner wel rechtstreeks in Amerika bestel. Bij Uniden America staat klantenservice nog wel met dikke letters in hun woordenboek. Nieuwe en voorgaande Firmware versies zijn daar bijvoorbeeld gewoon op hun website te vinden. Voor de rest van de wereld lijkt zoiets eenvoudigs onmogelijk te zijn.
3
Scanners en Ontvangers / Re: UBCD3600xlt Gebruikers uitleg.
« Laatste bericht door Hennie Gepost op Vandaag om 07:46:31 »
Ik krijg een link van ze naar een pagina waar de nieuwe firmware niet bij staat.  https://unidenholdings.jp/en/business/wireless

Hier komen we niet verder mee dus.
4
bijgewerkte roepnummers
20-0901 – DA Commandant/Directeur
.
.
20-0121 - VEB Werkendam = Almkerk

met dank, is aangepast  ;)
5
Online scanners / Re: Zello kanalen (actieve)
« Laatste bericht door Pieter61 Gepost op Gisteren om 21:17:32 »
Lijkt wel of steeds meer kanalen uit mijn eerste lijstje niet meer actief zijn :(
Alleen vc brandaris terschelling, marifoon sneek (112 water), Niezijl, marifoon ijmuiden, sector westervoort en pi3utr zijn nog actief. Van de rest ontvang ik al een paar dagen niets meer.

Heeft Zello ook last van komkommertijd?

Dat zijn ook de stations die vorige week ook actief waren.
Ik zal morgen weer eens de porto aanzetten en de kanalen monitoren.
Maar in de vakantietijd kan het natuurlijk zijn dat beheerders de boel tijdelijk hebben uitgeschakeld.
6
20-0901 – DA Commandant/Directeur
20-0000 - TS reserve = DA (TFL garageritten)
ROC Bedrijfsschool Tilburg = naam is Safety Village Tilburg
20-0006 - DA Tilburg Centrum = Breda DA plv. CDT/Directeur
20-0007 - DA RCVD = Roosendaal DA Districtsmanager
20-0023 - Basis Ontsmettingseenheid Tilburg Centrum = Afgevoerd
20-0061 - DPA-G Etten-Leur Reserve = Afgevoerd
20-0062 - SLH Etten-Leur Reserve = Afgevoerd
20-0063 - SVH Breda = Afgevoerd
20-0066 – bestaat niet
20-0085 - HA-K ROC Bedrijfsschool Tilburg = afgevoerd
20-0089 - BMH verlichting Breda = Voorlichtings-Unit op locatie Risk Factory Geertruidenberg
20-0097 – TOA = DA-IMR
20-0098 - Reserve DA-OD piket Breda = afgevoerd

20-0121 - VEB Werkendam = Almkerk
7
Burgerluchtvaart / Re: In welke landen mag je niet naar luchtvaartcommunicatie luisteren?
« Laatste bericht door Mose Gepost op Gisteren om 20:28:41 »
Tnx. Net bedacht ik me dat er misschien ook wel iets in het boek Air Traffic Control van Smith over zou staan. UK blijkt inderdaad illegaal. Had ik niet verwacht gezien de publicaties uit dat land. Volgens het boek wordt het blijkbaar gedoogd, want op spottersplaatsen en bij airshows wordt er gewoon geluisterd.

Ik denk dat het ook deels te maken heeft met het feit dat hulpdiensten tegenwoordig over het algemeen versleutelde systemen gebruiken. Dit soort regels bestaan vaak al heel lang (zijn vaak tenminste ten dele afkomstig uit internationale afspraken als de ITU Radio Regulations), maar worden tegenwoordig schijnbaar minder gehandhaafd omdat de 'interessante' dingen toch niet meer te horen zijn. Ik denk dat de instanties wel belangrijker dingen te doen hebben. Sowieso is deze hobby vrij privé van aard en moet je het vaak wel bont maken wil je dat ze komen aankloppen. Niettemin is het raadzaam in sommige landen uit te kijken.

Frankrijk weet ik toevallig, mogen scanners gewoon verkocht worden. Je kan dus gewoon meeluisteren. Geen idee wat er gebeurt als je min of meer in de openheid met je scanner bij een Frans vliegveld mee staat te luisteren....

Weel weet ik dat de Franse overheid actief optreedt tegen hobbyisten die luchtvaarcommunicatie (en denk ook andere vormen van communicatie) streamen naar bijvoorbeeld LiveATC.net. Daarom zie je daar geen streams van Franse vliegvelden.

Zover ik weet zit het apart en vaag in elkaar in Frankrijk. Scanners zijn vrij verkrijgbaar en worden in (de reglementen horende bij de) Code Penal specifiek uitgesloten van de vergunningsplicht die normaal geldt voor productie, import, tentoonstelling, aanbieden, verhuur en verkoop van bepaalde apparatuur. Echter is voor het verkrijgen en houden van een scanner die niet-publieke zaken kan ontvangen nog steeds expliciet toestemming nodig. Zie voor beide gevallen deze bekendmaking en de artikelen waarnaar die verwijst. Dit alles leidt terug naar de basis van deze regeltjes, het gedeelte van de Code Penal zelf dat over schending van privacy, incl. afluisteren met elektronische apparatuur, gaat.

Ooit is er een rechtszaak geweest waarin niet alleen beslist werd dat soortgelijke beperkingen op verkoop strijdig waren met EU-regels omtrent vrij verkeer van goederen, maar ook dat überhaupt niet vaststaat dat de signalen die scanners kunnen ontvangen bescherming genieten onder het relevante gedeelte van de Code Penal.

Of dit onderscheid tussen vrije verkoop en bezit alleen met toelating verenigbaar is met de relevante EU-richtlijnen (o.a. R&TTE/RED) en andere EU-regelgeving is een discussie op zich, maar dit lijkt dus de huidige situatie te zijn, mits dit de afgelopen 22 jaar niet verder uitgewerkt is in de jurisprudentie.

Ik zie vrijwel zeker van alles over het hoofd omdat ik verder weinig ervaring heb met Frans recht, dus ik houd het er maar op dat het een grijs gebied is. De vraag blijft nog steeds in hoeverre dit in de praktijk nog gehandhaafd wordt en of Franse autoriteiten net als ik zo getikt zijn voor een vliegtuigspotter met een stuk CE-gemarkeerde consumentenelectronica zo diep in deze materie te graven. Ik mag hopen dat het antwoord daarop 'nee' is.
8
Online scanners / Re: Zello kanalen (actieve)
« Laatste bericht door vdKaa Gepost op Gisteren om 18:31:47 »
Lijkt wel of steeds meer kanalen uit mijn eerste lijstje niet meer actief zijn :(
Alleen vc brandaris terschelling, marifoon sneek (112 water), Niezijl, marifoon ijmuiden, sector westervoort en pi3utr zijn nog actief. Van de rest ontvang ik al een paar dagen niets meer.

Heeft Zello ook last van komkommertijd?
9
Marifoons / Re: Scannerfunctie ICOM IC-M73
« Laatste bericht door Harold Gepost op Gisteren om 15:57:19 »
ervaar hetzelfde probleem: software geeft aan dat het geen compatible type is.
Alles is echter correct: portofoon, kabel en software.
Weet iemand de oplossing?

HH
Volgens mij draait de meerste ICOM software nog op oude DOS, dus mogelijk moet je de snelheid van je PC e/o je compoort aanpassen!
10
Scanners en Ontvangers / Re: UBCD3600xlt Gebruikers uitleg.
« Laatste bericht door Hennie Gepost op Gisteren om 12:53:50 »
Hoe kunnen we dit onder de aandacht brengen bij Avera?

Lijkt me dat Avera dit wel weet, maar je kan ze altijd een e-mail sturen; info@avera.eu

Dat heb ik bij deze gedaan.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10