Scannergerelateerd > Evenementenkalender

9 augustus 2023 Rescue Vlissingen (planning)

(1/1)

Bleij:
Wethouder Vlissingen: ‘Alles in het werk om Rescue 2023 door te laten gaan’

Alles wordt in het werk gesteld om op woensdag 9 augustus aan de Boulevards in Vlissingen en op het Badstrand een nieuwe editie van Rescue te houden. Wethouder Sal Cracau (VVD) maakte dat maandag bekend.

Volgens hem wordt er momenteel intensief samengewerkt met de organisatie om ervoor te zorgen dat op die dag er weer een groot evenement kan worden gehouden.

Vorig jaar trok burgemeester Bas van den Tillaar op het laatste moment de vergunning voor Rescue 2022 in omdat het veiligheidsplan volgens hem niet op orde was. De organisatie was daar zeer verbaasd over omdat volgens hen alles wel goed was geregeld om het evenement medio augustus te houden.

Twaalfde editie
Het is de bedoeling dat de twaalfde editie van het evenement de 9e augustus om 12.00 uur begint en doorgaat tot 18.00 uur. Bezoekers kunnen daar dan kennis maken met hulpverlening op het land, het water en in de lucht. Dennis Castel van Rescue wilde woensdag nog niet ingaan op de vraag wat er die dag allemaal te zien is in op en rond de Boulevards en op welke manier er voorkomen wordt dat de vergunning opnieuw niet wordt verleend. Hij zei dat er nog gewerkt wordt aan het programma en dat het de bedoeling is is later deze maand daarmee naar buiten te komen.

Wethouder Cracau rekent erop dat het evenement doorgaat. Daar is volgens hem alles op gericht. ,,We zijn vol goede moed bezig.” Hij wilde echter nog geen details bekend maken van wat er die dag precies te zien is en op welke manier alles in het werk wordt gesteld om het evenement veilig te laten verlopen. Wel zei hij dat gemeente en organisatie eendrachtig bezig zijn ervoor te zorgen dat het door kan gaan. De burgemeester beaamde dat.

Bron: PZC en Omroep Zeeland

https://www.pzc.nl/vlissingen/wethouder-vlissingen-alles-in-het-werk-om-rescue-2023-door-te-laten-gaan~a81712bf/

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/15265358/rescue-gaat-door-op-9-augustus-in-vlissingen-iedereen-heeft-sorry-gezegd

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie