Scannergerelateerd > Evenementenkalender

Oefening evacuatie op zee 1 juni

(1/1)

Johan Beck:
Hoe evacueer je snel en slim honderden mensen vanaf een ferry? Wat heb je nodig om iedereen veilig naar de wal te brengen? En: hoe kunnen hulpdiensten als de KNRM, ambulances, brandweer en de Kustwacht daarvoor het beste samenwerken? Dat beoefenen we tijdens de LIVEX op 1 juni 2024.

Dit wordt LIVEX 2024

In 2024 stellen talloze hulporganisaties opnieuw hun samenwerking op de proef. In de zeehaven van IJmuiden wordt een ferry van DFDS geëvacueerd. Ook dit keer zullen we met de hulp van honderden figuranten een zo realistisch mogelijke evacuatie uitvoeren. De voorbereidingen voor LIVEX 2024 zijn op dit moment in volle gang. De komende maanden krijgt de oefening steeds meer vorm.

Nieuwsgierig? Houd dan deze website in de gaten!

https://reddingopzee.nl/

vdKaa:
Ik hoop dat ze realistisch oefenen dan ook op de te evacueren personen van toepassing laten zijn. Laat dit een afspiegeling zijn van de dagelijkse praktijk aan boord, dus met 65-plussers en mensen met een fysieke beperking (krukken, rolstoel, rollator). Ik weet me na de ramp met de Harald of Free Enterprise nog een geruststellende evacuatie oefening met één van de veerboten van de TESO te herinneren. Het evacueren ging sneller dan snel en werd zelfs binnen de gestelde tijden uitgevoerd. Alles werd destijds uitvoerig beschreven in een groot artikel in de Helderse Courant.

Maar ja, je verwacht eigenlijk niet anders als je een evacuatie oefening houdt waarbij de veerboot was gevuld met super fitte jonge mariniers uit Texel, Doorn en Rotterdam….. ‍♂️

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie