Frequenties > Frequentie Database

Dmr talkgroep

(1/1)

pa2552:
Ik heb een vraag over de talkgroepen van dmr in bepaalde provincies.
 zijn de talkgroepen naar plaats in gedeeld op vaste frequenties of op regio,s?

In de buurt van Bergen op zoom komt talkgroep 101 en 102 veel voor.
Misschien dat iemand mij iets kan uitleggen hierover

elsinga:
Talkgroups worden over het algemeen door de leverancier "bedacht". De gebruiker ziet over het algemeen alleen de naam die er aan is gegeven.

Dus als je veel dezelfde TG's ziet kan komen omdat dezelfde leverancier bezig is geweest. Er is VZIW geen indeling per provincie of andere geografische indeling.

pa2552:
Dank voor de info

ScanMarc66:
Hallo Pa2552,

Als radiozendamateur gebruik ik al enkele jaren DMR. Binnen de amateurwereld zijn er verschillende DMR netwerken. In Nederland hadden we eerst DMR+ netwerk en nu Brandmeister.
Elk netwerk heeft zijn eigen talkgroepen, hoewel een aantal qua naam identiek zijn, zoals WW (worldwide) en EU (Europa). De talkgroepnummers kunnen afwijken, maar daarvan zijn lijsten te vinden op diverse sites.  Voor de frequentielijst lijkt het me verstandig om het overzicht te houden en per repeater 1 regel te maken met frequentie en colorcode (CC). Elke repeater heeft altijd 2 tijdsloten.
Als je luistert zie je vanzelf welke talkgroep wordt gebruikt en welk tijdslot. Met de rtl-stick en sdr software zoals sdrsharp of sdrangel kun je zelf beide tijdsloten tegelijk horen, eentje op het linker audiokanaal en eentje op het rechter audiokanaal!  Als je een DMR porto of mobilofoon hebt, moet je voor elk tijdslot een kanaal aanmaken.

elsinga:
Een apart kanaal voor elk Time Slot hoeft niet bij elke porto, mijn Anytone D878/D578 heeft de Dual Monitor functie waarbij alleen de frequentie voldoende is. Daar wordt geluisterd naar elke TS, CC, TG en die worden ook op het display getoond. Hij scant alleen erg langzaam, dus meerdere frequenties op die manier monitoren is onhandig.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie