P2000 / C2000 > C2000

C2000 6.25 of 12.5 stepsize

(1/1)

Faramir:
Als eerste: voor iedereen een heel goed 2017 gewenst!
Tegenwoordig probeer ik iets mee te begrijpen van het Tetra protocol om dan eens te kijken wat er allemaal voor data door de lucht gaat.
Na vele honderden pagina's te hebben gelezen snap ik er nog niets beter van :-)
Wat ik wil proberen is met de Linux decoder kijken wat er allemaal door het systeem wordt verzonden. Gesprekken ben ik NIET in geinteresseerd, de opties die worden getoond via de decoder wel.
Ik hoop zoiets te kunnen bereiken als de opbouw van een verbinding inzichtelijk te krijgen, een beetje zoals een ethernet-frame bekeken kan worden.
Wat ik tot nu toe gezien heb is erg interessant en gelukkig heb nog vele honderden pagina's meer om te lezen maar toch...
Om mijn basis goed te hebben ben ik met de handscanner tussen de 390 en de 395 MHz aan het wandelen geweest (met step 6.25) en het is voor mij spannend om te zien hoeveel data frequenties deze wandeling opleverde. Om het een beetje binnen de perken te houden ben ik naar die step grootte gaan zoeken maar niet gevonden. De stap erna is te kijken of de netwerk informatie op al die frequenties hetzelfde is voor bv LA nummers. Wie helpt mij verder?

Niet meer lid:
Als ik naar de frequenties kijk lijkt het erop dat de step size 12.5 is, bandbreedte 25KHz.

Discriminator:
Nee, 25 kHz-stappen, maar met een offset van 12.5 kHz. Dus  .0125, .0375, .0625 enzovoort.

Faramir:
Beiden hartelijk dank!
Ik kan nu veel gemakkelijker de juiste frequenties kiezen en dat scheelt aanzienlijk.
Via Telive zie ik groepjes frequenties en ik vermoed dat er meerdere van deze groepen bestaan dus ik kan weer volop vooruit.

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie