Auteur Topic: Programmeer vraagje Motorola MHT800  (gelezen 5190 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline marcnl

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 36
    • Realtime vliegtuigen volgen ADS-B
Programmeer vraagje Motorola MHT800
« Gepost op: 8 november 2022, 15:07:43 »
Ik heb, uit soort balorigheid, 2 Motorola MHT800 tetra porto's 2e hands op de kop getikt.

De programmeerkabel heb ik, de CPS software ook, de portofoon wordt getoond in CPS maar de enige optie is om de porto uit te zetten. De porto zegt wel in het scherm USB kabel aangesloten dus dat lijkt allemaal te werken.

Ik kan alleen geen "read radio" ofzo doen want hij wordt dat niet in het keuzevenster getoond. Ik heb al teruggevonden dat je 1-9-power moet indrukken om 'm in programmeer mode te krijgen maar ook dat doet eigenlijk niets.

Iemand nog tips om verder te komen hiermee?

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 2420
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Programmeer vraagje Motorola MHT800
« Reactie #1 Gepost op: 8 november 2022, 16:48:50 »
Vlg. mij heb ik deze op MP gezien. Even contact gehad met de verkoper. Maar hij kon er niks over vertellen. Daarom laten schieten.
Lijkt een com-fout.

Check je comport bij apparaatbeheer. Zie je de comport? Staat er !-teken bij?
Knippert het display van je porto?

Offline marcnl

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 36
    • Realtime vliegtuigen volgen ADS-B
Re: Programmeer vraagje Motorola MHT800
« Reactie #2 Gepost op: 8 november 2022, 19:04:27 »
Er lijkt wel communicatie te zijn, in het venster van  CPS is de porto te zien. Maar heb daar alleen de optie op de porto uit te zetten. Andere functies zoals het uitlezen vd porto lukken niet, de porto komt niet in het keuze venster. Windows zegt verder dat de driver succesvol is geinstalleerd enzo..

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 2420
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Programmeer vraagje Motorola MHT800
« Reactie #3 Gepost op: 8 november 2022, 19:14:28 »
Ik denk aan een com fout.
Nogmaals: knippert je display?

Onderstaand korte handleiding (plaatjes zijn niet meegekomen) zoals wij altijd meeleveren.
1) Eerst de porto aanzetten, check of de batterij vol is, zet de porto uit.
2) Start software.
3) USB Kabel inpluggen.
4) Porto in programmeermode zetten:
MTP830S:
Beide kleine ronde functie toetsen links (groen + zwart) indrukken en vasthouden, druk nu ook 3 seconden op de
rode aan toets.
MTH800:
Toetsen 1+9 indrukken en vasthouden, druk nu ook 3 seconden op de rode aan toets.
5) File => Read Radio. Volgende scherm verschijnt.
De programmeerkabel/porto wordt nu nog niet herkend.
Haal de USB stekker uit de PC, en steek hem er weer opnieuw in.
6) Display porto knippert nu, en gaat wel in programmeer mode.
7) Scherm is nu ingevuld met porto typegegevens. Kies Select all & Start operation.
8) File => Read Radio. Rechts in beeld verschijnt een icoon met statusbalk uitleesproces.
Wacht totdat dit icoon groen gekleurd is. Dan is het uitlezen volledig gedaan.
9) File => Save As om eerst backup te maken.
10) Wijzig nu de programmering. Laat de radio aangekoppeld.
11) File => Save As om backup te maken.
12) File => Write Radio.
13) Koppel de USB stekker nooit zomaar los, wanneer deze in programmeermode staat.
Doe dit via Tools => Turn Off Radio.
14) Daarna kun je de programmeerkabel losnemen, en is deze gereed voor gebruik.

Offline marcnl

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 36
    • Realtime vliegtuigen volgen ADS-B
Re: Programmeer vraagje Motorola MHT800
« Reactie #4 Gepost op: 9 november 2022, 19:32:46 »
Als je instructie volg krijg idd een knipperend scherm. Dus dat is al meer dan wat ik meer kreeg. Echter als ik een Read Radio doe wordt het symbooltje v/d porto rood en het pop up scherm met een keuze voor een porto verschijnt niet...

Offline r0n.

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 562
  • Eiland Tholen, Zeeland.
    • Dwarsliggen, kritiek op de maatschappij, bedrijven, instellingen en overheid
Re: Programmeer vraagje Motorola MHT800
« Reactie #5 Gepost op: 9 november 2022, 19:41:37 »
Heb je wel de licentie van de Motorola software?

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 2420
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Programmeer vraagje Motorola MHT800
« Reactie #6 Gepost op: 9 november 2022, 20:07:56 »
Als je instructie volg krijg idd een knipperend scherm. Dus dat is al meer dan wat ik meer kreeg. Echter als ik een Read Radio doe wordt het symbooltje v/d porto rood en het pop up scherm met een keuze voor een porto verschijnt niet...

Verkeerde versie CPS? Te oud? Anders zou ik het niet weten.

Offline marcnl

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 36
    • Realtime vliegtuigen volgen ADS-B
Re: Programmeer vraagje Motorola MHT800
« Reactie #7 Gepost op: 9 november 2022, 20:27:21 »
Als je instructie volg krijg idd een knipperend scherm. Dus dat is al meer dan wat ik meer kreeg. Echter als ik een Read Radio doe wordt het symbooltje v/d porto rood en het pop up scherm met een keuze voor een porto verschijnt niet...

Verkeerde versie CPS? Te oud? Anders zou ik het niet weten.

Ik heb, via 'de internets' cps 7.3 en een bijbehorend activatiepatch.. voor wat ik teruggevonden heb zou dat moeten werken. Als jij nog idee-en of suggesties hebt..

Offline Erik1203

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 555
Re: Programmeer vraagje Motorola MHT800
« Reactie #8 Gepost op: 9 november 2022, 20:31:26 »
Als je instructie volg krijg idd een knipperend scherm. Dus dat is al meer dan wat ik meer kreeg. Echter als ik een Read Radio doe wordt het symbooltje v/d porto rood en het pop up scherm met een keuze voor een porto verschijnt niet...

Verkeerde versie CPS? Te oud? Anders zou ik het niet weten.

Ik heb, via 'de internets' cps 7.3 en een bijbehorend activatiepatch.. voor wat ik teruggevonden heb zou dat moeten werken. Als jij nog idee-en of suggesties hebt..

u heeft pb

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 2420
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Programmeer vraagje Motorola MHT800
« Reactie #9 Gepost op: 9 november 2022, 20:32:28 »
Werkt hij verder "normaal"? Kun je schakelen van TMO naar DMO etc?

Offline marcnl

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 36
    • Realtime vliegtuigen volgen ADS-B
Re: Programmeer vraagje Motorola MHT800
« Reactie #10 Gepost op: 9 november 2022, 20:53:18 »
Werkt hij verder "normaal"? Kun je schakelen van TMO naar DMO etc?

Ja dat lukt wel

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 2420
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Programmeer vraagje Motorola MHT800
« Reactie #11 Gepost op: 9 november 2022, 20:58:57 »
Ok. Apart.
Kan een communicatie error zijn.
Of firmware welke corrupt is?
Lastig beoordelen op afstand.
Wellicht iemand in je omgeving, of op dit forum met meer expertise, die kan kijken?