Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Voorstellen / Na enige tijd afwezigheid weer aangemeld
« Laatste bericht door Charles_ Gepost op Gisteren om 21:19:02 »
In het verleden actief geweest op dit forum, maar helaas lukte het mij niet om mijn inlogcode terug te vinden. Uiteindelijk besloten om dan maar een geheel nieuw kakelvers account aan te maken.

Ik ben dus Charles en woonde een tijdlang in Den Haag en thans in het gezellige Brabant.
Scanner luisteren heeft altijd mijn belangstelling gehad, maar dat is nu duidelijk minder geworden als gevolg van digitalisering van vele gebruikers. Bezit een Baofeng UV-3R MKII voorzien van een Diamond SRH805S Antenne. Dus makkelijk mee te nemen en er komt zat geluid uit dat mini-portootje. Enige minpunt is dat er geen mogelijk is om geheugens over te slaan in scanmodus.
Voor het overige lees ik vooral mee op het forum.
2
Militair / Defensie terug naar Twente Airport? "IJzer smeden nu het heet is"
« Laatste bericht door Alwin Gepost op Gisteren om 20:01:42 »
De mogelijke komst, en daarmee terugkeer, van defensie kan het verliesgevende Twente Airport goed gebruiken. Dat vindt de Enschedese politiek, die de plannen van defensie toejuicht. "We hebben een prachtige luchthaven die te weinig wordt gebruikt en waar defensie goed gebruik van zou kunnen maken", zegt wethouder Jeroen Diepemaat. De stad wil "het ijzer smeden nu het heet is".
Defensie heeft Twente Airport in beeld als reserveluchthaven voor jachtvliegtuigen, zoals de F-35, met daarbij de aanleg van een onverharde landingsbaan voor oefeningen, zo bleek vorige week.
Zowel de provincie als de gemeente Enschede, die allebei eigenaar zijn van de luchthaven, zijn positief over de plannen van defensie. De gesprekken over een mogelijke terugkeer - defensie gebruikte Twente Airport tot eind 2007 als militaire basis - lopen nog.
Investeren in Twente Airport
Raadslid Danny van Wakeren van Burgerbelangen Enschede hoopt dat de komst van defensie ook betekent dat er flink geïnvesteerd wordt in Twente Airport. Dat is nodig, want de start- en landingsbaan moet over een aantal jaar gerenoveerd worden. Kosten: zo'n zeven miljoen euro. "Wat ons betreft is defensie van harte welkom op ons vliegveld", zei Van Wakeren.
Wethouder Diepemaat benadrukte vanavond in de raad dat de gesprekken en verkenningen met defensie nog lopen. "Ik denk dat, als defensie gebruik gaat maken van Twente Airport als reserveluchthaven, er ook vast aanvullende faciliteiten nodig zijn. Dat kan het exploitatievermogen van de luchthaven verbeteren."
Twente Airport maakt al jaren verlies en ook de komende jaren zien er niet rooskleurig uit.

Defensie
De komst van defensie kan Twente Airport financieel een handje helpen. "De dingen die defensie op de luchthaven wil gaan doen, moeten zij ook zelf betalen. Defensie zal dan bijvoorbeeld baancapaciteit huren. Dat is een mooie extra drager voor de kosten die we maken", aldus wethouder Diepemaat. Hij hoopt ook dat defensie mee kan betalen aan satellietnavigatie. Met zo'n navigatie kunnen vliegtuigen veiliger landen.
Voor bedrijven die nu in de voormalige F16-shelters op Twente Airport gehuisvest zijn, verandert er niets, zo verzekerde Diepemaat. "Het is niet zo dat de bedrijven uit de shelters moeten, zodat de vliegtuigen er weer in kunnen", zei de wethouder.
Gesprekken lopen nog
Wanneer duidelijk is of defensie écht terugkeert naar de luchthaven bij Enschede, is nog niet duidelijk. "Laten we als stad de kans in elk geval grijpen", vindt ook de PVV.

Bron RTV Oost.  https://www.rtvoost.nl/nieuws/2374773/defensie-terug-naar-twente-airport-ijzer-smeden-nu-het-heet-is
3
Radioamateur / Re: NL Net en Teamspeak
« Laatste bericht door Ron-Zwaag Gepost op Gisteren om 18:17:32 »
Blijft een grappig verschijnsel dat sommige mensen liever 10 minuten bezig is met een account aanmaken om vervolgens een vraag te kunnen stellen dan even Google te gebruiken.....

In het verleden toen dit forum nog niet bestond en wij nog op een chat zaten, was het helpen heel gewoon.
Blijkbaar is het nu heel vreemd wanneer iemand hulp vraagt, schrijf dan gewoon niets .
4
p2kflex / Re: Mouse-over
« Laatste bericht door Johan Beck Gepost op Gisteren om 18:16:14 »
Dank je wel voor het melden, ik heb het aangepast.
5
p2kflex / Re: Mouse-over
« Laatste bericht door Basvo100 Gepost op Gisteren om 18:14:24 »
Citaat
18:51:14 27-05-24GROUP-1P 1 BMD-01 (Middel BR) BR woning Maerlant Lelystad 25-6091 25-5133 25-8185
MB0703160BRW Flevoland/Gooi en Vechtstreek (Functionaris Logistiek) (Infocode)
MB0703459BRW Flevoland/Gooi en Vechtstreek (HOvD/TCB) (Infocode)
MB0700011BRW Flevoland/Gooi en Vechtstreek (OvD Noord) (Alarmcode)
MB0703486BRW Flevoland/Gooi en Vechtstreek (OvD Noord) (Infocode)
MB0703457GMK Flevoland/Gooi en Vechtstreek (Calamiteitencoordinator) (Infocode)

TCB heeft nu een mouse-over als team crisisbeheersing maar is in deze context Taak Commandant Brandweer
6
Radioamateur / Re: NL Net en Teamspeak
« Laatste bericht door Charles_ Gepost op Gisteren om 08:59:30 »
Beste mede hobbyisten, ik luister vaak en met plezier naar de Amateurs op 3630 Khz, van het Nederlandstalig Amateurnet.

Laatst hoorde ik dat dit ook te volgen is via Teamspeak en dat zou fijn zijn omdat ik jammer genoeg vaak last heb van storingen in de ontvangst.

Beetje late reactie van mijn kant.
Je hebt helemaal geen Teamspeak nodig voor dit doel. Luister gewoon middels websdr naar "Maasbree" dan ben je niet afhankelijk wanneer iemand het signaal doorgeeft op Teamspeak.
Info hier---> https://ph4rtm.nl/websdr/
Luisteren kan hier---> http://sdr.websdrmaasbree.nl:8901/
7
Scheepvaart / Re: Marifoonkanaal 77
« Laatste bericht door Harold Gepost op Gisteren om 08:27:31 »
RWS en Politie, meestal 39 en 40 !
9
Antennes, kabels, etc. / Re: Air Omni UHF/VHF Base Antenne van DPD Productions USA
« Laatste bericht door scanner_hobby_NH Gepost op 26 mei 2024, 20:19:58 »
Hallo forumleden .

  Ik heb thuis een Air Omni Base Antenne van DPD Productions USA , staat op een hoogte van 3 meter en in de band van 240 -270 mhz ontvang ik alle satcom sattelieten klaar en duidelijk met mijn yupitera mvt 7100 en aor 8000 . Over alle banden presteert deze heel goed . Ik heb nu weer een besteld Omni mil antenne . De aanschaf is redelijk duur , plus minus 250 euro met invoerrechten . Geen spijt tot nu toe . Nu weten jullie al iets meer over deze antenne .

Ik heb zelf de OmniX en ook best tevreden ermee. De OmniX "mist" een stukje tussen de 138-147, maar in de praktijk merk ik dat niet. De Omni Mil is specifiek getuned voor de 138-140 en 225-400 banden (de OmniX loopt van 225-900 en misschien daarom wat minder gevoelig op de UHF air band als de air Omni (?)). Overigens zie ik op de website dat de AirOmni dezelfde specificaties heeft als de Omni Mil. Ik ben daarom zeer benieuwd of je significant verschil gaat merken. Ik zou zeggen laat ons je ervaringen met de Omni Mil weten!
10
Antennes, kabels, etc. / Re: Air Omni UHF/VHF Base Antenne van DPD Productions USA
« Laatste bericht door livebosko5190 Gepost op 26 mei 2024, 18:41:25 »
Hallo forumleden .

  Ik heb thuis een Air Omni Base Antenne van DPD Productions USA , staat op een hoogte van 3 meter en in de band van 240 -270 mhz ontvang ik alle satcom sattelieten klaar en duidelijk met mijn yupitera mvt 7100 en aor 8000 . Over alle banden presteert deze heel goed . Ik heb nu weer een besteld Omni mil antenne . De aanschaf is redelijk duur , plus minus 250 euro met invoerrechten . Geen spijt tot nu toe . Nu weten jullie al iets meer over deze antenne .
Pagina's: [1] 2 3 ... 10