Auteur Topic: Albrecht ae-6110 zendproblemen  (gelezen 3470 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline Slorps

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 19
Albrecht ae-6110 zendproblemen
« Gepost op: 20 april 2019, 19:59:10 »
Hai scannerforum,

Ik had dit eigenlijk op radiohobby.nl gepost, maar toen bedacht ik me ineens dat deze site ook gewoon een rubriek heeft voor zendapparatuur, dus hier post ik hem ook.

Ik heb een probleem met mijn recent gekochte Albrecht ae-6110. Het is mijn eerste bak. Ik heb er een magneetvoetantenne bij en die staat thuis op een stalen plaat van 30x30 cm.
Mijn 12V adapter kan aangeven hoeveel stroom erdoorheen gaat. Bij normaal zenden geeft hij ongeveer 1.3 A aan. Maar soms gaat er iets mis. Dan hoor ik met mijn scanner dat de bak op twee frequenties tegelijk zendt. En dan geeft de adapter 0.8 A aan.
De bak wordt warm. Maar ik weet niet zeker of dat alleen is als hij op twee frequenties zendt.
Weet iemand wat de oorzaak hiervan is en hoe ik het kan oplossen? Het lijkt me niet erg gezond voor de bak.

Mvg. Steven

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1965
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Albrecht ae-6110 zendproblemen
« Reactie #1 Gepost op: 20 april 2019, 20:42:20 »
Ik zou beginnen met het meten van de SWR en output. Gezien de tegen capaciteit verwacht ik dat dit best wel eens beroerd kan zijn.
Eerst dit in orde krijgen, en dan nog een keer testen.

Zendamateurforum oid zitten wrs meer specialisten.
Terug gaan naar de verkoper / garantie.