Buitenland > BelgiŽ

Spa Francorchamps

(1/2) > >>

bertje94:
Hallo allemaal

Heeft er iemand de frequenties van de marshals?
Of andere frequenties die de moeite zijn daar?

Groetjes

Bratra:
De baanposten die ik ontmoet heb liepen in hun pauze in de pitstraat en de paddock. Zij hadden geen porto's bij zich. Ze gebruiken een intercomsysteem. Verder loopt een ieder op het circuit met porto's van een Engels communicatiebedrijf MRTC. Dat gaat tegenwoordig zo ver dat zelfs de mensen van de media hiermee uitgerust worden. Je kunt er dus vanuit gaan dat ook de baanposten door MRTC voorzien zijn van apparatuur. Ze werken met Kenwood Nexedge. De enigen op het circuit die afwijkende spullen gebruikt is Corporate UNIT. Dat doet de algehele beveiliging maar ook de pitlane beveiliging en levert een deel van de brandweer posten. Systeem is digitaal maar ik heb geen tijd gehad om dat verder uit te zoeken.

bertje94:
Bedankt voor de info

jimh:
MRTC levert ook het grootste deel van de radiocommunicatie van het racecircuit in Engeland. Dit zijn VHF Kenwood NX200's en bedienen NXDN 4800. Verschillende kanalen gebruiken NXDN Scrambling voor privacy.

De meeste raceteams zullen VHF MRTC (NXDN9600), Racecom (NXDN4800), Autotel (VHF en UHF NXDN4800) en Riedel (UHF DMR of TETRA) radio's gebruiken.

Bratra:
Ik zie nu trouwens baanposten lopen met een porto. Kan niet zien hoe of wat.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie