Auteur Topic: VRR wint innovatieprijs met alarmeringscomputer ART  (gelezen 3591 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Online Bleij

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 2719
  • Bleij met de UBCD 3600
    • Zeeuwse scannerfrequenties e.o.
VRR wint innovatieprijs met alarmeringscomputer ART
« Gepost op: 3 oktober 2019, 18:26:27 »
VRR wint innovatieprijs met alarmeringscomputer

De VRR heeft de innovatieprijs gewonnen op het Brandweerevent 2019 in Nijkerk met het presenteren van de Alarmeringscomputer (ART).

Marcel Henderson, geestesvader van de Alarmeringscomputer (ART), gaf een inspirerende pitch en sleepte de opvolger van de Jan van der Heijdenprijs binnen.

Brandweerevent

Vele collega's van onze organisatie reisden vandaag af naar het Brandweerevent 2019 in Nijkerk om workshops te geven, producten te presenteren op het inspiratieplein of kennis op te doen en ervaringen uit uit wisselen.

Onderdeel van het evenement was 'Breek je Brein': de opvolger van de Jan van der Heijdenprijs. Met een korte pitch van een goed, innovatief idee, viel in maximaal 90 seconden de eer Ún tienduizend euro te verdienen. Marcel Henderson sleepte namens de VRR deze prijs in de wacht.

Dynamisch alarmeren

De ART is een systeem dat de mogelijkheid geeft de alarmering van brandweereenheden radicaal anders, namelijk een stuk dynamischer, in te vullen. Met dit systeem zet de VRR een eerste stap richting daadwerkelijk dynamisch alarmeren.

In zijn pitch heeft Marcel aangegeven het bedrag van 10.000 euro te willen gebruiken om de slimme pagers van de brandweer te koppelen aan de ART.

Wij feliciteren Marcel Henderson en zijn collega's van harte met deze prestatie.

Bron: https://vr-rr.nl/actueel/@55379/vrr-wint/
Groeten van Michel