Auteur Topic: Ontvangen van Tetra DMO in het veld  (gelezen 1771 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline Luister-SPY

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 629
  • UBC3600XLT - Profung GT-5 - UV5R - X50 Diamond
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #15 Gepost op: 7 april 2021, 22:18:31 »
Maar hoe is dan de snelste manier? je moet hem ook natuurlijk op de juiste werknet kanalen hebben.
elke korps heeft ze eigen werknet kanaal

Met SDR in scan functie laten lopen kan ook niet.
en hoe wil je het streamen? software?


Of Anydesk en teamviewer aanzetten op je telefoon, kan je ook geluid meeluisteren ;)

Offline Hans013

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 763
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #16 Gepost op: 8 april 2021, 06:41:50 »
Of gewoon een porto kopen, tx uit programmeren en op locatie het kanaal vragen of door de 16 kanalen draaien om uit te vinden waar ze zitten.

Het programmeren van een tx in een tetra portofoon is voor de leek net wat moeilijker als een baofeng omprogrammeren.
Frequentiedatabase.tk - Overzichtelijk, actueel en landelijk!

Offline Luister-SPY

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 629
  • UBC3600XLT - Profung GT-5 - UV5R - X50 Diamond
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #17 Gepost op: 8 april 2021, 10:27:12 »
Een dmo portofoon van aliexpress, zou dat werken? Haha

Offline elsinga

  • Zendamateur PC5E/AC2E/SP20EJ
  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 4720
  • PC5E
    • https://www.pc5e.nl
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #18 Gepost op: 8 april 2021, 12:10:32 »
Een porto met promiscuous mode is wel handig, dan maakt de CC en TG (en soms TS) ook niet uit. Mijn Anytone 878 heeft dat bijvoorbeeld (digital monitor met any/any/any/any), daar hoeft ik per DMO kanaal maar 1 frequentie met willekeurige TS/CC/TG in te voeren voor ontvangst.
Robert Elsinga - PC5E / AC2E
Uniden UBC3500XLT, Whistler TRX-1, Icom IC7300, Icom IC7000, 2x Anytone AT578UV, 3x Anytone AT878UV, 20x BF888s.

Frequentielijsten Nederland.

Offline Mark_V

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 16
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #19 Gepost op: 8 april 2021, 12:59:11 »
Al eens geprobeerd wat de Anytone doet met private calls in promiscuous mode? veel (semi)professionele apparaten
laten geen private calls horen in promiscuous mode.
Ook het schakelen tussen tijdslots wordt vaak niet ondersteund, dit zal voor een Tetra porto niet anders zijn, ik denk
om in het veld 'makkelijk' naar Tetra te kunnen luisteren je toch aangewezen blijft op een scanner die Tetra ondersteund.

Grtzz  Mark

Offline elsinga

  • Zendamateur PC5E/AC2E/SP20EJ
  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 4720
  • PC5E
    • https://www.pc5e.nl
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #20 Gepost op: 8 april 2021, 13:49:13 »
Nee, nog niet geprobeerd, maar als ik tijd heb is dat wel een mooie test.
Robert Elsinga - PC5E / AC2E
Uniden UBC3500XLT, Whistler TRX-1, Icom IC7300, Icom IC7000, 2x Anytone AT578UV, 3x Anytone AT878UV, 20x BF888s.

Frequentielijsten Nederland.

Offline Luister-SPY

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 629
  • UBC3600XLT - Profung GT-5 - UV5R - X50 Diamond
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #21 Gepost op: 8 april 2021, 23:19:39 »
Een porto met promiscuous mode is wel handig, dan maakt de CC en TG (en soms TS) ook niet uit. Mijn Anytone 878 heeft dat bijvoorbeeld (digital monitor met any/any/any/any), daar hoeft ik per DMO kanaal maar 1 frequentie met willekeurige TS/CC/TG in te voeren voor ontvangst.

Maar die porto kan toch geen dmo ontvangen? (Anytone 878)
Kan ik met en RT82 ook DMO dan ontvangen en omzetten naar spraak?

Ik zou als persfotograaf een mooie porto willen die DMO kan ontvangen, m'n 3600 kan dit helaas niet :(


Offline elsinga

  • Zendamateur PC5E/AC2E/SP20EJ
  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 4720
  • PC5E
    • https://www.pc5e.nl
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #23 Gepost op: 9 april 2021, 06:26:08 »
Een porto met promiscuous mode is wel handig, dan maakt de CC en TG (en soms TS) ook niet uit. Mijn Anytone 878 heeft dat bijvoorbeeld (digital monitor met any/any/any/any), daar hoeft ik per DMO kanaal maar 1 frequentie met willekeurige TS/CC/TG in te voeren voor ontvangst.

Maar die porto kan toch geen dmo ontvangen? (Anytone 878)
Kan ik met en RT82 ook DMO dan ontvangen en omzetten naar spraak?

Ik zou als persfotograaf een mooie porto willen die DMO kan ontvangen, m'n 3600 kan dit helaas niet :(

Oeps... ik zat met de DMR brandweer object porto's in gedachten, maar inderdaad is er ook TETRA DMO. En de Anytone doet geen TETRA inderdaad.  :-\
Robert Elsinga - PC5E / AC2E
Uniden UBC3500XLT, Whistler TRX-1, Icom IC7300, Icom IC7000, 2x Anytone AT578UV, 3x Anytone AT878UV, 20x BF888s.

Frequentielijsten Nederland.

Offline scirocco60

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 436
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #24 Gepost op: 9 april 2021, 06:38:25 »
Een porto met promiscuous mode is wel handig, dan maakt de CC en TG (en soms TS) ook niet uit. Mijn Anytone 878 heeft dat bijvoorbeeld (digital monitor met any/any/any/any), daar hoeft ik per DMO kanaal maar 1 frequentie met willekeurige TS/CC/TG in te voeren voor ontvangst.

Maar die porto kan toch geen dmo ontvangen? (Anytone 878)
Kan ik met en RT82 ook DMO dan ontvangen en omzetten naar spraak?

Ik zou als persfotograaf een mooie porto willen die DMO kan ontvangen, m'n 3600 kan dit helaas niet :(

met het stickje gaat het prima samen met SDR met de tetra plug-in als je voor een stick gaat zou ik de airspy nemen zoveel beter als de RT82 stickje
aor 8000 optoscan535 realistic 2035 mts2100 gp300 gp 600 discone  X30 uniden 3500

Offline Luister-SPY

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 629
  • UBC3600XLT - Profung GT-5 - UV5R - X50 Diamond
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #25 Gepost op: 9 april 2021, 10:11:17 »
Een porto met promiscuous mode is wel handig, dan maakt de CC en TG (en soms TS) ook niet uit. Mijn Anytone 878 heeft dat bijvoorbeeld (digital monitor met any/any/any/any), daar hoeft ik per DMO kanaal maar 1 frequentie met willekeurige TS/CC/TG in te voeren voor ontvangst.

Maar die porto kan toch geen dmo ontvangen? (Anytone 878)
Kan ik met en RT82 ook DMO dan ontvangen en omzetten naar spraak?

Ik zou als persfotograaf een mooie porto willen die DMO kan ontvangen, m'n 3600 kan dit helaas niet :(

met het stickje gaat het prima samen met SDR met de tetra plug-in als je voor een stick gaat zou ik de airspy nemen zoveel beter als de RT82 stickje

De sdr stick heb ik ook. Maar blijft onhandig om een laptop iedere keer te starten in de auto.
Ik heb nu de mtp850 op marktplaats gekocht. Daar zit alles al in. Oortje in en gaan!
Zenden uiteraard uitgezet.

Offline gerrit63

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 727
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #26 Gepost op: 9 april 2021, 21:11:18 »
Een porto met promiscuous mode is wel handig, dan maakt de CC en TG (en soms TS) ook niet uit. Mijn Anytone 878 heeft dat bijvoorbeeld (digital monitor met any/any/any/any), daar hoeft ik per DMO kanaal maar 1 frequentie met willekeurige TS/CC/TG in te voeren voor ontvangst.

Maar die porto kan toch geen dmo ontvangen? (Anytone 878)
Kan ik met en RT82 ook DMO dan ontvangen en omzetten naar spraak?

Ik zou als persfotograaf een mooie porto willen die DMO kan ontvangen, m'n 3600 kan dit helaas niet :(

met het stickje gaat het prima samen met SDR met de tetra plug-in als je voor een stick gaat zou ik de airspy nemen zoveel beter als de RT82 stickje

De sdr stick heb ik ook. Maar blijft onhandig om een laptop iedere keer te starten in de auto.
Ik heb nu de mtp850 op marktplaats gekocht. Daar zit alles al in. Oortje in en gaan!
Zenden uiteraard uitgezet.

Zelf alles geprogrammeerd ?

Offline Luister-SPY

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 629
  • UBC3600XLT - Profung GT-5 - UV5R - X50 Diamond
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #27 Gepost op: 10 april 2021, 22:28:40 »
een geprogrameerde versie gekocht op mp!

Offline Nick19

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 24
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #28 Gepost op: Gisteren om 00:48:06 »
Twente ook DMO

Ik heb een mtp3550 en deze heeft de noodknop uitstaan  en kan niet zenden  via cps uitgezet

Offline gerrit63

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 727
Re: Ontvangen van Tetra DMO in het veld
« Reactie #29 Gepost op: Gisteren om 11:26:41 »
een geprogrameerde versie gekocht op mp!

Dan staan alle DMO's er al in .
Alleen het juiste kanaal vinden van je korps.