Auteur Topic: Vraagje over de TP100 pro  (gelezen 964 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline credoe

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 5
Vraagje over de TP100 pro
« Gepost op: 25 februari 2020, 18:10:16 »
hallo dit is mijn eerste bericht.

sinds vanmiddag de eigenaar van een tp100 pro (denk ik).
na het aansluiten van de tp100 gaat de tijd automatische op de goede tijd.
maar de datum blijft staan op 10/07/09, en dit verandert niet ook niet na een uurtje.(reset knopje kan ik niet vinden)
1. hoe zou ik dit kunnen oplossen.
2. hoe weet ik of het een TP-100 of een Pro versie is .
3. ik heb ook gezien dat er een programeerset te koop is , kan je dan meer instellingen veranderen dan met een handmatige verandering
4. ik heb gezien dat er ver 2.0k 2011/04/26 is dat de laatste firmware

misschien dat iemand  deze vraagjes kan beantwoorden.
zou ik heel fijn vinden.
met vriendelijke groet

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1598
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Vraagje over de TP100 pro
« Reactie #1 Gepost op: 25 februari 2020, 18:16:03 »
Pro of basis moet onderop staan.
De Pro heeft 3 AAA accu's in de behuizing zitten.
Die werkt ook wanneer externe spanning eraf is (en mits de accu's nog goed zijn), heeft ingebouwd relais, seriŽle uitgang en onthoud alles.
Wanneer je de Pro op de adapter aansluit, moet hij even de tekst "opladen" laten zien.
Anders heb je de basis.

Datumfout komt doordat er de oude firm/software inzit, moet je via PC en programmer aanpassen naar nieuwere versie.
Resetknop zit bij de Pro in de bodem, klein gaatje bij de sticker.

Met de software kun je veel eenvoudiger programmeren en enorm veel meer instellen. Te veel om op te noemen, hier staat e.e.a. beschreven:
https://www.aztelecom.nl/webshop/programmeren/programmeersets/detail/62/p2000-tf-100-en-tf-110-programmer.html

(Persoonlijk adviseer ik altijd de TP-110, ietsjes duurder maar is wel gelijk de Pro versie, ťn 48 CAP-codes ipv. 16).

Offline credoe

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 5
Re: Vraagje over de TP100 pro
« Reactie #2 Gepost op: 25 februari 2020, 18:43:03 »
en kan je met deze programmer  dan ook de laatste firmware er in zetten

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1598
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Vraagje over de TP100 pro
« Reactie #3 Gepost op: 25 februari 2020, 18:56:05 »
en kan je met deze programmer  dan ook de laatste firmware er in zetten

Yep, is op voorraad. Kun je tot 22.00 afhalen zelfs ;-)

Offline credoe

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 5
Re: Vraagje over de TP100 pro
« Reactie #4 Gepost op: 25 februari 2020, 19:35:32 »
en waar mag dat zijn dan

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1598
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Vraagje over de TP100 pro
« Reactie #5 Gepost op: 25 februari 2020, 19:38:43 »
en waar mag dat zijn dan

Het mooie Drunen

Offline credoe

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 5
Re: Vraagje over de TP100 pro
« Reactie #6 Gepost op: 25 februari 2020, 19:52:19 »
goed om te weten ik een dorp verder waalwijk
ik kom hier op terug

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1598
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Vraagje over de TP100 pro
« Reactie #7 Gepost op: 25 februari 2020, 19:56:14 »
goed om te weten ik een dorp verder waalwijk
ik kom hier op terug

Is goed Ronald.

Offline lammert

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 17
Re: Vraagje over de TP100 pro
« Reactie #8 Gepost op: 27 februari 2020, 13:23:14 »
hallo.
ik heb ook dit probleem, maar waar kan ik deze firmware vinden voor de TP 100
Iemand een linkje?

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1598
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Vraagje over de TP100 pro
« Reactie #9 Gepost op: 27 februari 2020, 14:20:23 »
hallo.
ik heb ook dit probleem, maar waar kan ik deze firmware vinden voor de TP 100
Iemand een linkje?

Email me even svp.

Info at semafoonwinkel punt nl

Offline credoe

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 5
Re: Vraagje over de TP100 pro
« Reactie #10 Gepost op: 27 februari 2020, 19:02:16 »
begin van de avond  even fijn geholpen bij semafoonwinkel, dikke pluim .
kan nu mijn TP-100 zelf programeren .
en het datum probleempje is gelijkt opgelost.
en de verlichting gaat nu ook na een aantal seconden uit.
helemaal happy. 8)

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1598
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Vraagje over de TP100 pro
« Reactie #11 Gepost op: 27 februari 2020, 19:10:07 »
begin van de avond  even fijn geholpen bij semafoonwinkel, dikke pluim .
kan nu mijn TP-100 zelf programeren .
en het datum probleempje is gelijkt opgelost.
en de verlichting gaat nu ook na een aantal seconden uit.
helemaal happy. 8)

Graag gedaan!
Lammert heeft ook zijn software link.
Have fun allen ;-)

Offline lammert

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 17
Re: Vraagje over de TP100 pro
« Reactie #12 Gepost op: 27 februari 2020, 20:03:38 »
Dank zij de semafoonwinkel werkt de datum weer op mijn TP100
zeer snel een goede oplossing gevonden door de semafoonwinkel

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1598
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Vraagje over de TP100 pro
« Reactie #13 Gepost op: 27 februari 2020, 20:23:46 »
Dank zij de semafoonwinkel werkt de datum weer op mijn TP100
zeer snel een goede oplossing gevonden door de semafoonwinkel

Thx ;-)
Ik heb ook weer een goede avond.
Have fun allen ;-)