Auteur Topic: Bijna P2Kflex output onder Linux  (gelezen 165 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline Faramir

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 175
Bijna P2Kflex output onder Linux
« Gepost op: 3 november 2018, 22:16:17 »
Na afscheid te hebben genomen van Windows en ik blij ben met Linux (bewust zonder wine), ben ik al tijden verschillende FLEX/P2000 decoders aan het bekijken en proberen die onder Linux beschikbaar zijn. Eindeloos compilen vanaf de broncode, de zaak vernaggelen, Linux herinstalleren (vele keren), andere Linux versies proberen en steeds weer opnieuw proberen hebben me maanden bezig gehouden.

Vandaag ben ik er in geslaagd een P2Kflex-achtig resultaat te krijgen door de uitvoer van een bekende flexdecoder (multimon-ng) met behulp van een Python script op mijn scherm te krijgen. Natuurlijk zonder de uitgebreide mogelijkheden van P2Kflex, het script kan nog niet in de schaduw staan van P2Kflex, die site is GE-WEL-DIG! Maar om ook zonder Internet-verbinding iets te hebben om op terug te vallen ben ik hiermee bezig gebleven.
 
Mijn kennis van Python is bar en boos maar met knip- en plakwerk uit de verschillende scripts en oneindig veel proberen is het me gelukt om een enigzins gewenst resultaat te krijgen. Zo kan ik capcode-omschrijvingen te gebruiken en ongewenste meldingen te weren. Uiteindelijk is dit (60kb) het resultaat van mijn geknutsel. Beter goed gejat dan slecht verzonnen wordt wel gezegd. De eer hoort thuis bij OneGuyOneBlog en Dmitrii Eliuseev.

Het script is erg gebrekkig en waarschijnlijk bedroevend slecht maar is het voor mij een 'proof of concept' en de basis om op voort te borduren. Weet iemand een goed (Engelstalig) boek om Python3 te leren?
AOR AR8200Mk3, AOR AR-DV1, RTL-SDR 820T2, Jim M-75
AOR LA400, AOR DA3200, Diamond D-777, Diamond RH-1230, Diamond MR-77B, PA0RDT mini-whip, ScanStick 2000
AOR ABF128, AOR GT-1, AUTH BP 230