Auteur Topic: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?  (gelezen 1154 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline Philiwippy

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 7
Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Gepost op: 8 juni 2018, 18:36:58 »
Hallo allen,

Ik heb een Apollo Pilot A26 die ik reeds enige tijd probeer te programmeren maar dit lukt me niet.

Ik heb naar mijn oordeel alles correct ingevoerd:

- On
- Capcodes die ik op dit forum gevonden heb (https://www.scannerforum.nlindex.php?topic=19899.msg178042#msg178042)
- AAAA
- 0000
- Baud 2400.

Ook de testcodes 0942885 en 1942885 werken niet.

Wat doe ik verkeerd? Kan/Moet ik de frequentie aanpassen? Achteraan de pager staat 162-174 MHz.
Alvast bedankt voor de hulp!

Groetjes
Sven

Offline Erik

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 2106
    • KNV EHBO Den Helder
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #1 Gepost op: 8 juni 2018, 19:07:54 »
Hallo allen,

Ik heb een Apollo Pilot A26 die ik reeds enige tijd probeer te programmeren maar dit lukt me niet.

Ik heb naar mijn oordeel alles correct ingevoerd:

- On
- Capcodes die ik op dit forum gevonden heb (https://www.scannerforum.nlindex.php?topic=19899.msg178042#msg178042)
- AAAA
- 0000
- Baud 2400.

Ook de testcodes 0942885 en 1942885 werken niet.



Wat doe ik verkeerd? Kan/Moet ik de frequentie aanpassen? Achteraan de pager staat 162-174 MHz.
Alvast bedankt voor de hulp!

Groetjes
Sven

2400 Baud klinkt als Pocsag Pager.
Op 172.4500 zit een 1200 Pocsag netwerk die je daarmee kunt volgen.
Hiervoor heb je dan wel andere codes nodig.

Offline Tom-

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 284
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #2 Gepost op: 8 juni 2018, 19:09:20 »
Gaat om ASTRID zo te zien aan de RIC codes. 2400 baud klopt voor ASTRID. Frequentie moet 169.6250 zijn.

Offline Philiwippy

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 7
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #3 Gepost op: 8 juni 2018, 19:32:02 »
Gaat om ASTRID zo te zien aan de RIC codes. 2400 baud klopt voor ASTRID. Frequentie moet 169.6250 zijn.

ASTRID inderdaad. Ik kan echter de frequentie niet wijzigen. Betekent 162-174 MHz niet dat de pager alle frequenties daartussen ontvangt?

Offline Tom-

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 284
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #4 Gepost op: 8 juni 2018, 20:32:35 »
Betekent 162-174 MHz niet dat de pager alle frequenties daartussen ontvangt?

Dat betekent het inderdaad niet. Dat is het bereik dat je kunt instellen. Hoe het bij die pager exact gaat weet ik niet, maar zo'n aanduiding duidt er wel op dát het instelbaar is.

Kun je hier wat mee? Pagina 9

http://www.apollopagers.com/wp-content/uploads/2014/06/AL-A26-Pilot-PC-Programming-Manual.pdf

En dit eventueel, staat ook iets over frequentie aanpassen:

http://www.allspectrum.com/store/manuals/PILOT%20PROGRAMMING%20INSTRUCTIONS.pdf

Offline Philiwippy

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 7
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #5 Gepost op: 8 juni 2018, 20:46:14 »
Betekent 162-174 MHz niet dat de pager alle frequenties daartussen ontvangt?

Dat betekent het inderdaad niet. Dat is het bereik dat je kunt instellen. Hoe het bij die pager exact gaat weet ik niet, maar zo'n aanduiding duidt er wel op dát het instelbaar is.

Kun je hier wat mee? Pagina 9

http://www.apollopagers.com/wp-content/uploads/2014/06/AL-A26-Pilot-PC-Programming-Manual.pdf

En dit eventueel, staat ook iets over frequentie aanpassen:

http://www.allspectrum.com/store/manuals/PILOT%20PROGRAMMING%20INSTRUCTIONS.pdf

Bedankt voor de info. Ik moet dus de frequentie wijzigen wat alleen mogelijk is met de pager programmer. Manueel kan je dit blijkbaar niet aanpassen of zelfs niet consulteren. Jammer genoeg werd deze programmeerset niet meegeleverd...

Offline Tom-

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 284
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #6 Gepost op: 8 juni 2018, 21:48:31 »
Wat in het tweede linkje beschreven staat werkt bij jou niet? (ik ken de pager niet, het kan zomaar dat het met de hand wijzigen van de frequentie via de programmeerset uit te schakelen is).

Offline Philiwippy

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 7
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #7 Gepost op: 8 juni 2018, 22:15:37 »
Wat in het tweede linkje beschreven staat werkt bij jou niet?

Neen, ik kom onmiddellijk op het scherm om de capcodes te wijzigen. Zelfde probleem hier blijkbaar: http://www.scannerforum.nl/index.php?topic=21282.0

(ik ken de pager niet, het kan zomaar dat het met de hand wijzigen van de frequentie via de programmeerset uit te schakelen is).

Dat klopt, heb ik net gevonden in de programming software.


Anderzijds las ik op de website van ASTRID dat zij tegenwoordig gebruik maken van trunking (dynamische frequentietoewijzing) wat inhoudt dat de radiofrequenties aan de gebruikers worden toegewezen naargelang van de noden van het ogenblik.

Dit stond er ook vermeld: Het ASTRID-radiosysteem berust op de TETRA-norm en werkt in de frequentieband 380-400 MHz. Niet 196.625?

Online www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1217
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #8 Gepost op: 9 juni 2018, 06:42:52 »
Hallo allen,

Ik heb een Apollo Pilot A26 die ik reeds enige tijd probeer te programmeren maar dit lukt me niet.

Ik heb naar mijn oordeel alles correct ingevoerd:

- On
- Capcodes die ik op dit forum gevonden heb (https://www.scannerforum.nlindex.php?topic=19899.msg178042#msg178042)
- AAAA
- 0000
- Baud 2400.

Ook de testcodes 0942885 en 1942885 werken niet.

Wat doe ik verkeerd? Kan/Moet ik de frequentie aanpassen? Achteraan de pager staat 162-174 MHz.
Alvast bedankt voor de hulp!

Groetjes
Sven

Astrid paging werkt perfect, is gewoon met een pocsag pager te ontvangen.
Download eventueel onze doc's van de website.
Maar je hebt alles goed ingesteld.

Freq. moet 169.6250 Zijn.
Wanneer deze niet instelbaar is, is dat via software uitgezet.
Wanneer je testcode niet ontvangt, 3 opties:

CAPcode staat op OFF, even op ON zetten bij proggen, ff dubbel checken
Freq. verkeerd ingesteld
Is een NL Nat3 versie.

Online www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1217
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #9 Gepost op: 9 juni 2018, 06:47:01 »

Online Hunter

  • Beheerder
  • *****
  • Berichten: 6555
  • PE1RFR
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #10 Gepost op: 9 juni 2018, 09:39:16 »
Anderzijds las ik op de website van ASTRID dat zij tegenwoordig gebruik maken van trunking (dynamische frequentietoewijzing) wat inhoudt dat de radiofrequenties aan de gebruikers worden toegewezen naargelang van de noden van het ogenblik.

Dit stond er ook vermeld: Het ASTRID-radiosysteem berust op de TETRA-norm en werkt in de frequentieband 380-400 MHz. Niet 196.625?

Dat is het spraakgedeelte (mobilofoons en portofoons). Paging gaat altijd via 1 vaste frequentie en de eerder genoemde is nog steeds juist.

Offline Tom-

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 284
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #11 Gepost op: 9 juni 2018, 11:56:29 »
Anderzijds las ik op de website van ASTRID dat zij tegenwoordig gebruik maken van trunking (dynamische frequentietoewijzing) wat inhoudt dat de radiofrequenties aan de gebruikers worden toegewezen naargelang van de noden van het ogenblik.

Dit stond er ook vermeld: Het ASTRID-radiosysteem berust op de TETRA-norm en werkt in de frequentieband 380-400 MHz. Niet 196.625?

Dat is het spraakgedeelte (mobilofoons en portofoons). Paging gaat altijd via 1 vaste frequentie en de eerder genoemde is nog steeds juist.

En dat is dus niet 196.625, maar 169.625.  ;)

Offline Philiwippy

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 7
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #12 Gepost op: 9 juni 2018, 19:22:15 »
Astrid paging werkt perfect, is gewoon met een pocsag pager te ontvangen.
Download eventueel onze doc's van de website.
Maar je hebt alles goed ingesteld.

Freq. moet 169.6250 Zijn.
Wanneer deze niet instelbaar is, is dat via software uitgezet.
Wanneer je testcode niet ontvangt, 3 opties:

CAPcode staat op OFF, even op ON zetten bij proggen, ff dubbel checken
Freq. verkeerd ingesteld
Is een NL Nat3 versie.

Hoe kan ik zien of het een NL Nat3 versie is?
Ik vermoed dat de ASTRID-frequentie gewijzigd werd, want de pager werkte enkele jaren geleden wel nog.

Bedankt voor de info!

Online www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1217
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #13 Gepost op: 9 juni 2018, 21:16:07 »
Nat3 of Astrid versie is niet te zien.
Omproggen frequentie is geen garantie voor succes, er moet nl meer afgeregeld worden in de VFO voor optimaal bereik.
Anders ontvangt hij niks.
Daarnaast zijn er 3 verschillende versies in omloop, software is onlangs ook weer updated.

Kortom, testcode erin vlg onze handleiding. Het werkt dan wel of niet.
Weet je binnen 5 minuten.

Offline Philiwippy

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 7
Re: Geen meldingen Apollo Pilot A26, programmeerfout?
« Reactie #14 Gepost op: 9 juni 2018, 22:32:33 »
Kortom, testcode erin vlg onze handleiding. Het werkt dan wel of niet.
Weet je binnen 5 minuten.

Beide testcodes (0942885 en 1942885) werken niet.

Kan je die dingen in de VFO afregelen met de programming software?