Auteur Topic: programmeren talk group in Tyt MD-390  (gelezen 2301 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline Rrruut

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 228
programmeren talk group in Tyt MD-390
« Gepost op: 19 mei 2018, 17:10:20 »
Het invoeren van de CC en TS is redelijk te vinden in de software van Tytera. Maar hoe maak ik een talk group?

Bedankt,
Ruut

Offline Kevinho

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 620
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #1 Gepost op: 19 mei 2018, 17:12:32 »
Kijk eens bij Digital Contacts en RX Group Lists

Je maakt een lijst met contacten, zet die lijst in een RX Group en wijst die RX Group toe aan een channel

Offline Rrruut

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 228
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #2 Gepost op: 19 mei 2018, 18:00:44 »
Ben nieuw in het DMR spul, maar zal het eens proberen. CC en TS kwam ik zonder meer direct tegen in de software, TG dus niet. maar het invullen van een nummer tg10 dus een 10 volstaat dan?

Offline Tom-

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 286
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #3 Gepost op: 20 mei 2018, 11:26:20 »
Is het alleen voor RX of ook TX? Als je hem als veredelde scanner gebruikt is de aangepaste md380tools een aanradar. Dan kun je promiscuous mode gebruiken, waardoor je alleen de frequentie, TS en CC hoeft te programmeren. Ongeacht de TG komt het dan gewoon door.

Offline Rrruut

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 228
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #4 Gepost op: 22 mei 2018, 19:25:24 »
Hij wordt inderdaad alleen als ontvanger gebruikt. Bedankt voor de tips, weer een stuk wijzer geworden. 8)

Offline pd1loi

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 64
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #5 Gepost op: 7 november 2018, 09:51:34 »
Hij wordt inderdaad alleen als ontvanger gebruikt. Bedankt voor de tips, weer een stuk wijzer geworden. 8)

Als je de MD390 alleen voor ontvangst gebruikt moet je bij alle kanalen RX Only aanvinken.
Dit voorkomt dat je de ptt toets kan gebruiken.

Offline Rrruut

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 228
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #6 Gepost op: 13 november 2018, 20:05:35 »
Bedankt!

Hij wordt inderdaad alleen als ontvanger gebruikt. Bedankt voor de tips, weer een stuk wijzer geworden. 8)

Als je de MD390 alleen voor ontvangst gebruikt moet je bij alle kanalen RX Only aanvinken.
Dit voorkomt dat je de ptt toets kan gebruiken.

Offline PD0G

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 52
    • QRZ PD0G
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #7 Gepost op: 13 november 2018, 23:16:06 »
Lees mee..
Heb overigens nog een 380 zgan. Mag in de verkoop.

Offline PD1WP

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 2
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #8 Gepost op: 29 december 2018, 13:52:05 »
Voor de MD-380/MD390 is alternatieve firmware beschikbaar met een contract lijst (door mij onderhouden) met (na update gisteren) 118.615 id's.
Ook heb je een Codeplug nodig om alles uit de portofoon te halen. Hierin staan alle repeaters, talkgroups (binnen en buitenland) en meer instellingen. Let wel dat je in de Codeplug altijd een Callsign en DMR-id moet plaatsen. Dus wees inderdaad voorzichtig met dit omdat je al strafbaar bent bij het in bezit hebben van de bovenstaande portofoons. Zeker omdat een DMR portofoon altijd de callsign registreert bij de DMR repeaters op het UHF netwerk. Voor je het weet heb je (mits geen licentie) het Agentschap Telecom voor de deur staan. Zelfs als hij uit staat ben je strafbaar. Buiten de hoge boetes ben je ook de DMR portofoons kwijt. Bij gebruik buiten mag de politie je vragen om het machtigings pasje. Ook dan ben je de Sjaak met het zelfde resultaat al bij het AT. Ik zou een scanner kopen die ook DMR kan decoderen. Stuk goedkoper en veiliger. Aan jou de eer.

Offline Rrruut

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 228
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #9 Gepost op: 4 januari 2019, 17:20:35 »
Bedankt voor je reactie en je advies. Ondertussen heb ik het ding werkend en dan doel ik vooral op de luisterende zijde. De wetgeving, daar ben ik mee bekend en gedraag me 8)

Offline Kevinho

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 620
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #10 Gepost op: 5 januari 2019, 11:09:49 »
Zeker omdat een DMR portofoon altijd de callsign registreert bij de DMR repeaters op het UHF netwerk.

Dit is onzin, maar dat geeft niet. Zolang je niet zendt 'registreert' je porto niks.

Ik zou een scanner kopen die ook DMR kan decoderen. Stuk goedkoper en veiliger. Aan jou de eer.

Ook dat is (helaas) onzin. Scanners zijn veel duurder.

Ontopic: om te scannen is het vrij kansloos om een porto te gebruiken. Je mist een hele hoop.

Offline Hans013

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 630
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #11 Gepost op: 6 januari 2019, 09:33:52 »
Tyt met alternatieve software werkt gewoon goed als ontvanger hoor.

Alleen mensen vergeten dat die dingen zelf bepalen wanneer het DMR Tier I of Tier II is.

De oplossing:
De TX met een verschillende frequentie programmeren, daarna rx only selecteren.

Dan staat de portofoon in Tier II en kan je met de prom. mode gewoon meeluisteren.
Frequentiedatabase.tk - Overzichtelijk, actueel en landelijk!

Offline Rrruut

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 228
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #12 Gepost op: 7 januari 2019, 17:52:18 »
Dit begrijp ik even niet...

De oplossing:
De TX met een verschillende frequentie programmeren, daarna rx only selecteren.


Kun je daarvan een voorbeeld geven?

Offline Hans013

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 630
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #13 Gepost op: 8 januari 2019, 18:53:47 »
Jawel je programmeert:
RX 46x.xxxxx
TX 45x.xxxxx
En daarna zet je een vinkje bij RX only
Frequentiedatabase.tk - Overzichtelijk, actueel en landelijk!

Offline Rrruut

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 228
Re: programmeren talk group in Tyt MD-390
« Reactie #14 Gepost op: 9 januari 2019, 20:49:15 »
Ga ik eens proberen, bedankt!

Jawel je programmeert:
RX 46x.xxxxx
TX 45x.xxxxx
En daarna zet je een vinkje bij RX only