Auteur Topic: programmeren MD-8500 DMR repeater  (gelezen 2192 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline E_G

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 5
programmeren MD-8500 DMR repeater
« Gepost op: 5 april 2018, 08:19:56 »
Is er toevallig iemand die ervaring heeft met het omprogrammeren van een MD-8500 repeater.
Ik loop tegen het probleem aan dat de software een foutmelding geeft voor de frequentie, en deze niet wil accepteren, ondanks dat de te programmeren frequentie wel binnen het bereik van de repeater zit.

Geprobeerd op verschillende PC's (winXP en Win7) en verschillende software versies, maar krijg steeds dezelfde foutmelding.

Beyond the scope of the current frequency,please input again! 400<=frequency<=490

Offline Kevinho

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 622
Re: programmeren MD-8500 DMR repeater
« Reactie #1 Gepost op: 5 april 2018, 09:31:52 »
Gebruik je punten of komma's?

Offline E_G

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 5
Re: programmeren MD-8500 DMR repeater
« Reactie #2 Gepost op: 5 april 2018, 09:50:24 »
Ik gebruik punten, komma's heb ik ook geprobeerd, maar deze worden door de software niet geaccepteerd.

Offline elsinga

  • Zendamateur
  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 4621
  • PC5E
    • http://www.pc5e.nl
Re: programmeren MD-8500 DMR repeater
« Reactie #3 Gepost op: 5 april 2018, 10:03:07 »
Probeer eens zonder decimalen. Bijvoorbeeld 440 MHz. Lukt dat wel, check dan even of je Windows regionale instellingen matchen met wat de software verwacht.

Voorbeeld: Windows in het Nederlands en dus komma's als decimaalscheider en de software invoer accepteert ook alleen die (want Windows). Alleen werkt de software intern met punten...
PC5E / Robert Elsinga =8- )
Uniden UBC3500XLT, Whistler TRX-1, Icom IC7000, Retevis RT82+RT90, Polmar DB-50M, Hytera PD785G, TYT MD380.

Frequentielijsten Nederland.

Offline E_G

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 5
Re: programmeren MD-8500 DMR repeater
« Reactie #4 Gepost op: 5 april 2018, 10:33:20 »
Ja zonder decimalen lukt het wel.
Dan geeft hij 440.000000, echter probeer ik de decimalen erachter te zetten, dan krijg ik de foutmelding.

Regio staat op Nederland, heb toetsenbord indeling VS Internationaal en Nederland geprobeerd.
Ook geprobeerd om de lokatie op VS te zetten, en dan ook toetsenbord indeling VS internationaal.

Geen van deze opties lijkt te werken.

Offline Kevinho

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 622
Re: programmeren MD-8500 DMR repeater
« Reactie #5 Gepost op: 5 april 2018, 10:37:44 »
Je kunt ook hard het scheidingsteken in Windows aanpassen zonder de taalinstellingen aan te passen, dat wil niet altijd werken. Even bij de tabjes kijken in hetzelfde scherm als de taalinstellingen :-)

Offline E_G

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 5
Re: programmeren MD-8500 DMR repeater
« Reactie #6 Gepost op: 5 april 2018, 10:52:29 »
Thanx, dit lijkt inderdaad te werken :-)
Vanmiddag maar even testen of dit zo in de repeater te programmeren is.

Offline E_G

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 5
Re: programmeren MD-8500 DMR repeater
« Reactie #7 Gepost op: 6 april 2018, 23:22:05 »
Dit was inderdaad de oplossing.
Kan nu gewoon de frequentie invoeren en programmmeren.
Nogmaals bedankt voor deze tip.

Offline Kevinho

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 622
Re: programmeren MD-8500 DMR repeater
« Reactie #8 Gepost op: 7 april 2018, 03:35:07 »
8) ;D