Auteur Topic: portofoon frequentie op scanner  (gelezen 3517 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline jelke13

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 4
portofoon frequentie op scanner
« Gepost op: 2 januari 2018, 19:23:46 »
hallo,

weten jullie toevallig hoe ik de frequentie van een portofoon in kan stellen in mijn scanner want ik kan het laatste getal van elke frequentie niet intikken op mijn scanner
1   446,00625   5   446,05625
2   446,01875   6   446,06875
3   446,03125   7   446,08125
4   446,04375   8   446,09375
dit zijn de frequenties van portofoons die ik wil inprogameren

Offline testerr

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 294
Re: portofoon frequentie op scanner
« Reactie #1 Gepost op: 2 januari 2018, 19:32:54 »
Je scanner rond de frequentie automatisch af, als het goed is..

Offline Mark Schutte

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1563
Re: portofoon frequentie op scanner
« Reactie #2 Gepost op: 2 januari 2018, 19:33:58 »
Welke scanner gebruik je?
Het laatste cijfer kan wegvallen op het display bij sommige modellen, maar dat hoeft geen probleem te zijn hoor.
Je hebt een 6,25 Khz step nodig,maar niet elke scanner heeft deze.
Als je 446.00625 intypt krijg je dan 446.0062 in het display of krijg je een andere afronding?

Offline jelke13

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 4
Re: portofoon frequentie op scanner
« Reactie #3 Gepost op: 2 januari 2018, 19:36:08 »
Welke scanner gebruik je?
Het laatste cijfer kan wegvallen op het display bij sommige modellen, maar dat hoeft geen probleem te zijn hoor.
Je hebt een 6,25 Khz step nodig,maar niet elke scanner heeft deze.
Als je 446.00625 intypt krijg je dan 446.0062 in het display of krijg je een andere afronding?

ik heb een uniden ubc278clt
als ik 446.0062 intik dan rond hij het af naar 446.0000

Offline jelke13

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 4
Re: portofoon frequentie op scanner
« Reactie #4 Gepost op: 2 januari 2018, 19:43:22 »
Je scanner rond de frequentie automatisch af, als het goed is..

hij rond 446.00625 af naar 466.0000 ik weet niet of dat dat goed is

Offline Discriminator

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 3808
  • Rene - Rotterdam
    • https://www.discriminator.nl
Re: portofoon frequentie op scanner
« Reactie #5 Gepost op: 2 januari 2018, 19:58:02 »
Deze scanner heeft op 446 MHz alleen 12.5 kHz-stappen. De PMR-frequenties liggen daar precies tussenin. Je zult op zoek moeten naar een scanner met 6.25 kHz-stappen.

Offline testerr

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 294
Re: portofoon frequentie op scanner
« Reactie #6 Gepost op: 3 januari 2018, 09:47:42 »
Deze scanner heeft op 446 MHz alleen 12.5 kHz-stappen. De PMR-frequenties liggen daar precies tussenin. Je zult op zoek moeten naar een scanner met 6.25 kHz-stappen.

Wat niet wil zeggen dat hij de PMR-porto's helemaal niet kan ontvangen. Mogelijk wel die van gebruikers dichtbij. Hij moet het gewoon eens een tijdje proberen.

Offline jelke13

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 4
Re: portofoon frequentie op scanner
« Reactie #7 Gepost op: 7 januari 2018, 10:48:01 »
Deze scanner heeft op 446 MHz alleen 12.5 kHz-stappen. De PMR-frequenties liggen daar precies tussenin. Je zult op zoek moeten naar een scanner met 6.25 kHz-stappen.

Wat niet wil zeggen dat hij de PMR-porto's helemaal niet kan ontvangen. Mogelijk wel die van gebruikers dichtbij. Hij moet het gewoon eens een tijdje proberen.

maar hij rond de frequenties dus af naar een heel andere frequentie wat voor frequentie moet ik dan gebruiken ??

Offline Input79

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 15
Re: portofoon frequentie op scanner
« Reactie #8 Gepost op: 20 januari 2018, 16:51:12 »
Op de ubc125xlt die ik heb zit die band 446 wel met 6.25khz stappen
toch worden de ingevoerde frequenties afgerond...

Offline luistervink 12

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 220
  • ubc 125 xlt
Re: portofoon frequentie op scanner
« Reactie #9 Gepost op: 25 januari 2018, 08:30:21 »
ik heb ook de ubc 125 xlt bij  mij     is de portofoon freq  afgerond naar 446.0062  pmr dus jij doet iets niett goed of t ligt inderdaad aan de scanner

Offline Paul bakker

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 6
Re: portofoon frequentie op scanner
« Reactie #10 Gepost op: 13 september 2018, 13:48:56 »
Heb hetzelfde probleem met mijn bearcat 9000,zit een 5khz stappen knop op maar kom er niet uit hoe ik deze activeer,weet iemand dat?

Gr Paul

Offline Discriminator

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 3808
  • Rene - Rotterdam
    • https://www.discriminator.nl
Re: portofoon frequentie op scanner
« Reactie #11 Gepost op: 13 september 2018, 13:55:40 »
Heb hetzelfde probleem met mijn bearcat 9000,zit een 5khz stappen knop op maar kom er niet uit hoe ik deze activeer,weet iemand dat?

RTFM, pagina 17.

Offline mystic star81

  • Luistervink
  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 109
  • Difficult roads often lead to beautiful places !
Re: portofoon frequentie op scanner
« Reactie #12 Gepost op: 30 september 2018, 09:20:23 »
Eerst shift drukken en dan op 5 KHz stap

Dat is alles  ;) de ingevoerde frequentie heeft dan 5 kHz
2x Uniden bearcat 9000 XLT/Uniden Bearcat 335 CLT/Uniden125 XLT/Commtel 225/Alinco DJX3/DX 394/Alinco DX-Sr8E/Target HF3/RTL SDR (R820T2) 2x Sigma SE-1500 Scan King/1x Sigma Double Discone /1x Diamond D-777/ TTi PSA 5 Series Handheld Spectrum Analyser.

Offline WH521

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 309
Re: portofoon frequentie op scanner
« Reactie #13 Gepost op: 30 september 2018, 11:06:56 »
Heb hetzelfde probleem met mijn bearcat 9000,zit een 5khz stappen knop op maar kom er niet uit hoe ik deze activeer,weet iemand dat?

Gr Paul

Status (Shift) ingedrukt houden tot de mode in het scherm verschijnt, dan nog een keer op status (shift) kort drukken en dan 7 (5khz).