Auteur Topic: Probleem Jupiter pro programmeerset  (gelezen 1734 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline Mamatrix

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 22
Probleem Jupiter pro programmeerset
« Gepost op: 25 november 2017, 15:05:03 »
Hallo allemaal.

Ik hoop dat iemand me kan helpen.
Ik heb via mp een programmeerset gekocht. Alles zit erbij cd-rom en boekje.
Ik ge´nstalleerd en de handleiding gevolgd. Toen kreeg ik steeds die melding board is not responding  enzo. Na wat gegoogled te hebben kwam ik erachter dat ik de driver moest updaten. Software ervoor gevonden en gedownload en ge´nstalleerd.

Maar het probleem blijft en toen ik mijn pager eruit haalde ging die piepen en gaf een rare melding die  pas uitging toen ik mijn batterij eruit haalde.

Dus voordat ik verder ga rommelen en alles erger maak wil ik jullie eerst vragen of jullie een oplossing weten. Ik heb wat foto's gemaakt en hoop dat jullie daarmee genoeg info hebben om te kunnen helpen. Alvast bedankt weer

Offline Mamatrix

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 22
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #1 Gepost op: 25 november 2017, 15:11:42 »
[imghttp://[/img]

Offline Mamatrix

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 22
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #2 Gepost op: 25 november 2017, 15:13:38 »
Grrr dat posten van foto's is een drama ik probeer even wat anders

Offline Mamatrix

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 22
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #3 Gepost op: 25 november 2017, 15:18:18 »

Offline cappie

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 70
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #4 Gepost op: 25 november 2017, 17:23:59 »
Hoi Mamatrix,

Welke versie van de Jupiter pager staat er op de cd-rom, er zijn in de jaren diverse modellen
uitgebracht met ieder zijn eigen versie, voor jou pager is wellicht een andere versie nodig als
die op de cd-rom staat.

Ga je dan toch met de verkeerde versie aan de gang, dan loop je tegen problemen aan, op de site
van de semafoonwinkel staat de juiste versie, daar heb ik de mijne ook vandaan.

Mvg,

Henk

Offline Mamatrix

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 22
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #5 Gepost op: 25 november 2017, 21:15:38 »
Oh dat moet ik even nakijken.  Ik kan er nu niet bij. Je heb het hoop ik over de software alleen nu? Ik zou dus de nieuwe verse kunnen downloaden?

Offline Johan Beck

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 13438
  • Scheveningen
    • Frequentiedatabase
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #6 Gepost op: 25 november 2017, 21:26:38 »

Offline Mamatrix

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 22
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #7 Gepost op: 26 november 2017, 23:06:12 »
Hahahha dank je wel!

Op de cd rom staat Jupiter pro v8.6 v9.1 usb
Lijkt me de goeie toch?

Offline cappie

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 70
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #8 Gepost op: 27 november 2017, 09:56:12 »
Hoi Mamatrix,

Kijk dat gaat goed, de versie V9.1 moet je hebben voor jou pager.

Let nu even op eerst de software instaleren,  pc uitzetten, dan pas de USB kabel & prog-unit aansluiten en de pc opstarten,doe je dit andersom dan gaat het niet goedkomen met programmeren.

Wat je ook even kan doen is het volgende, de batterij van je pager er omgekeerd in doen ( + op - & - op + )
voor ongeveer een seconde of 6 < pager uit laten > daarna haal de batterij er weer uit en stop je deze er goed in ( + op + & - op - ) en zet je de pager aan, dit lijkt vreemd maar dan reset je de pager.

Hopelijk kan je hier wat mee, groetjes

Henk

Offline rvoo1960

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 3
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #9 Gepost op: 27 november 2017, 11:40:52 »
Ik kijk even heel ge´nteresseerd mee... krijg de mijne ook niet aan de gang.... :) :P :D

Programmer unit : P2000 Jupiter Pro USB - GP1010003
Pager : Jupiter Pro Model AF-A25P v. 9.1 GP - Gold Apollo Co. Ltd.,

Offline Mamatrix

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 22
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #10 Gepost op: 27 november 2017, 12:05:48 »
ok i ga het nu stap voor stap doen zoals je het heb omschreven... wish me luck

Offline Mamatrix

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 22
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #11 Gepost op: 27 november 2017, 12:14:40 »
grrrrr  >:( Ik heb stap voor stap de instructies gevolgd en een tweede keer met een andere usb kabel maar nog steeds hetzelfde. ben instaat dat ding uit het raam te gooien inmiddels

Offline cappie

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 70
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #12 Gepost op: 27 november 2017, 12:31:26 »
Hoi Mamatrix,

Hopelijk is het gelukt, en kan je de pager nu programmeren, start de software op met de code:  ac0601,
dan het orginele tbl bestand in de pager zetten, dit is het bestand wat je als eerste ziet op je pc scherm
druk dan op F4 van je toetsenbord. ( dat zijn de bovenste toetsen )

Als het goed is zie je dan write & read op je scherm verschijnen, druk als dit klaar is op enter.
( sorry voor me handschrift in het engels, kan het wel lezen maar moeilijk schrijven )

Hierna haal je de pager uit de prog-unit ( doe dit voorzichtig ivm de kleine pennetjes ) en zet je
deze aan, er zal dan '' pass '' op je schermpje te zien zijn en vervolgens zal de pager aan gaan.

Als je de volgende code in je pager zet dan zie je heeeeel snel of -ie het doet ( 2029568 )
( dit is een Landelijke code deze gebruik ik alleen om te kijken of de pager naar behoren werkt,
normaal heb ik deze uitstaan)

Groetjes
Henk

Offline Mamatrix

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 22
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #13 Gepost op: 27 november 2017, 12:38:41 »
Hallo Henk dank je wel voor je uitgebreide uitleg! Helemaal top. Alleen ik kom nog steeds niet verder helaas. Ik krijg de melding subscript out of range en dan sluit het programma zich vanzelf

Offline cappie

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 70
Re: Probleem Jupiter pro programmeerset
« Reactie #14 Gepost op: 27 november 2017, 17:05:53 »
Hoi Mamatrix,

Vreemd? vraagje van deze kant, op welk windows programma draait je PC, ik heb hier een klein laptopje met windows xp en daar draait het prima op.

Ook op de huis pc met windows 7 premium 64 bit draait -ie probleemloos

Wat je zou kunnen proberen is: haal de software van de prog-unit er eens helemaal af en begin dan eens van voorn af aan met de software te instaleren zonder dat de prog-unit is aangesloten zoals ik al eerder vertelde.

Groetjes,
Henk