Auteur Topic: PDW naar Telegram  (gelezen 4019 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.


Offline MartijnWHM

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 12
    • 112waterweg
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #1 Gepost op: 20 juni 2016, 12:37:32 »
Is het mogelijk om de installatie toe te lichten / op weg te helpen?

Offline MCS2000

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 74
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #2 Gepost op: 11 november 2016, 19:47:11 »
Ik heb hem ook aangeschaft, maar als ik test vanuit een batch file werkt het niet.
Hij kan de server niet vinden.
Waarschijnlijk doe ik iets fout.


C:\telegram\telegram.exe -t=https://telegram.me/Botnaam_bot -c=123456789:AAH2psdf;kjlijklk;lsjsfgjsaerj;okiPxo -m=Dit is een test


botnaam en token to access the HTTP API:


of moet je de groepsnaam invullen??



https://telegram.me/joinchat/EH_HGwP8sw8O6qf457elkff-4ljojwkljalfeg


@P2000Groningen,


Zou je een voorbeeld willen posten ajb?
Mag uiteraard met andere cijfers en letters dan origineel, zodat ik weet waar je wat moet invullen.
Groeten, Martijn

Offline MCS2000

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 74
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #3 Gepost op: 12 november 2016, 18:58:06 »
Ik heb gemaild naar het bedrijf die de telegram api heeft gemaakt.
Ik kreeg een voorbeeld:


Hallo Martijn,


Op onze test PRTG server gebruiken we
-t=189923699:AAFqIkQxx_O7GCu7NLdc4ByyCiABHlh_ppE -c=@PRTGAlarms -m="[%sitename] %device %name %status %down (%message)"


Om te testen, kun je ook in een internet browser de volgende, van
bovenstaand voorbeeld afgeleide, link invoeren:
https://api.telegram.org/bot189923699:AAFqIkQxx_O7GCu7NLdc4ByyCiABHlh_ppE/se
ndMessage?chat_id=@PRTGAlarms&text=HelloWorld


Ik heb in bovenstaande voorbeelden een paar karakters gewijzigd, dus ze
zullen niet letterlijk werken!


Deze gegevens overgenomen met eigen gegevens, maar helaas nog steeds geen resultaat.
Uiteraard heb ik een botnaam en daarbij behorende token, maar heelaas nog steeds error 400
400 BAD_REQUEST
The query contains errors. In the event that a request was created using a form and contains user generated data, the user should be notified that the data must be corrected before the query is repeated.


Ook de filewal heb ik uitgeschakeld, zonder resultaat. :(


Moet de bot zelf nog geactiveerd worden?? of /enable oid??


Ik ben het spoor even bijster...  ???
Groeten, Martijn

Offline MCS2000

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 74
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #4 Gepost op: 13 november 2016, 12:10:55 »
Het is gelukt  ;D


(het lijkt trouwens dat ik de hele tijd in me zelf aan het praten ben, maar ik hoop dat iemand anders die hier ook vastloopt op het "goeie spoor" gezet wordt)
Niet volgens het voorbeeld hierboven.


Wat nu wel werkt:
C:\telegram\telegram -t=0123456789:AJEjhin39XUIXTHepz15MxkKQe2q8oQEVUQ -c=123456789  -m="%2u. %7 %8"


In PDW filter options
C:\telegram\telegram -t=0123456789:AJEjhin39XUIXTHepz15MxkKQe2q8oQEVUQ
bij Arguments
-m="%2u. %7 %8"
(let op, moet tussen aanhalingstekens staan, anders krijg je in dit geval alleen de tijd te zien).


Dus in plaats van -c=@Botnaam_bot heb ik nu -c=123456789 (chat-id)


Bron:
https://www.linkedin.com/pulse/telegram-bots-beginners-marco-frau?forceNoSplash=true


To get your chat id, look for your bot in the web telegram search field:


Write something to your bot: e.g. "test"
Now connect to this linkhttps://api.telegram.org/botReplaceThisWithTheBotFatherToken/getUpdates?offset=0
e.g.https://api.telegram.org/bot120916041:AAEz8BiYRpHpFAAKzqYM9evCzU3YxbpL8bk/getUpdates?offset=0


This is what you should read:


If you read a blank page instead, write again to your bot.
The screen tells you:


"from" id is the id linked to you
"chat" id is the identifier of the chat
"text" is what you wrote


Nu nog kijken hoe ik maar één bericht krijgt als er meerdere capcodes worden aangesproken. (ik filter op tekst)
Groeten, Martijn

Offline MCS2000

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 74
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #5 Gepost op: 13 november 2016, 13:00:49 »
Nu nog kijken hoe ik maar één bericht krijgt als er meerdere capcodes worden aangesproken. (ik filter op tekst)

Zo te zien niet mogelijk...
http://www.scannerforum.nl/index.php?topic=14425.0
Groeten, Martijn

Offline MCS2000

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 74
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #6 Gepost op: 16 november 2016, 20:25:59 »
21:20:47 16-11-16  GROUP-1  P 2 (inci 06) Brandgerucht : St. IJsselheem De Amandelboom OMS 700792 : xxxlaan : Kampen
                            041430
                   0610583  #P2
                   0610585  #P2
                   0610587  #P2
                   0610590  #P2
                   0610610  #P2
                   0610611  #P2
                   0806240  #P2
                   2029568  #P2
De melding wordt nu 8 x naar telegram verstuurd.
(8x hetzelfde bericht)


Is dit écht niet aan te passen, zodat het bericht maar 1x wordt verstuurd??
Groeten, Martijn

Offline P2000Groningen

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 80
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #7 Gepost op: 17 november 2016, 08:19:39 »
PDW general options

Block duplicate messages

Hiermee kan je berichten blokkeren


Andere optie is dat je alleen een monitorcode in je filterlijst plaatst

Offline MCS2000

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 74
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #8 Gepost op: 17 november 2016, 09:06:15 »
Bedankt voor je reactie en het meedenken.
Block duplicate massages staat idd aan.
En ik filter op tekst (plaatsnaam) zodat ik alles in dat gebied meekrijg.
Als ik filter op monitorcode, zou ik de hoogwerker van Spijkenisse kunnen missen die bijvoorbeeld naar de Botlek moet. Maar wat hij in Spijkenisse moet doen wil ik niet weten.  ;)


Of sla ik de plank nu mis??
Ik wil eigenlijk alleen de melding doorzetten naar telegram, en niet de daarbij behorende capcodes die daaraan gekoppeld zijn.
Groeten, Martijn

Offline P2000Groningen

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 80
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #9 Gepost op: 17 november 2016, 09:35:37 »
En als je de HW van Spijkenisse ook voorziet van dezelfde tekst filter en dit in combinatie met Block duplicate massages zou dat een optie zijn?

Offline MCS2000

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 74
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #10 Gepost op: 17 november 2016, 09:48:35 »
Is idd te proberen. TNX voor de tip.
Groeten, Martijn

Offline Freddy66

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 6
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #11 Gepost op: 8 januari 2017, 14:11:12 »
Hallo ik ben ook bezig met dat pdw verhaal maar het doorzetten naar telegram is me niet duidelijk en kom er niet uit. Kun jij me helpen en vertellen hoe en wat ik precies moet doen.

Offline MCS2000

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 74
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #12 Gepost op: 8 januari 2017, 17:34:49 »
Hier kan je het .exe bestand downloaden.
http://prtgtoolsfamily.com/downloads/notifications
[/font]
Hier zie je de uitleg hoe je moet registreren.
http://prtgtoolsfamily.com/us/purchase
Ik denk dat het hiermee wel moet lukken.
Succes!
Groeten, Martijn

Offline Freddy66

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 6
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #13 Gepost op: 8 januari 2017, 19:20:57 »
Bedankt voor je reactie di had ik gezien en aangemeld voor een probeer sessie en daarna betaald voor de twitter gedeelte wat gelukt maar voor telegram niet daar zegt hij 12 uur wachten en kan niet verder met inloggen. Maar wat te doen als dit wel lukt misschien na 12 uur dat is me niet duidelijk en ook bij de twitter gedeelte kom ik op een scherm waar ik niet verder mee kan. Het lijkt wel of er niets van klopt op deze scherm. Tenminste ik begrijp er niks van.
Hoop dat je me kan helpen

Ff in het kort wat er gebeurt.

Progje gedownloed en wil ik instaleren klick op uitvoeren en krijg een scherm ptf tweet waarbij ik niks kan invullen en als ik op ok klik verdwijnt hij en gebeurt er niks.
Dat is wat ik nu heb en hoop dat je kan helpen

Offline MCS2000

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 74
Re: PDW naar Telegram
« Reactie #14 Gepost op: 8 januari 2017, 20:18:18 »
Hoi Freddy,



Handelingen uitvoeren op de pc waar je telegram.exe wil laten draaien, want hij kijkt ook naar je hardware.


klik op telegram.exe.
Daarna krijg je een scherm met "Your license has expired."
klik op de button op "register now"


Daarna online afrekenen (€2,95) (ik heb met paypall betaald)
Na betaling wordt er een bestandje geupload volgens mij, zodat je geregistreerd bent.


Daarna moet je telegram.exe nog koppelen met het telegram-account waar je je berichten naartoe wil sturen.


Uit mijn hooft moet je "telegram.exe -r" zonder aanhalingstekens in een dosbox typen en de aanwijzingen opvolgen.
(sorry, weet het ff niet meer hoe het precies ging)
Je komt op een scherm van telegram en ontvang een 6 cijferig? nummer, dat nummer moet je weer in de popup typen van telegram.exe
Sorry, schiet me net te binnen dat met het 6-cijferige nummer ook met tweet.exe te maken zou kunnen hebben. Want die heb ik ook geregistreerd.
Dus mogelijk is het iets anders.
Het is weer een tijd geleden.


Als je je ChatID wil weten van telegram zie: [size=78%]https://www.linkedin.com/pulse/telegram-bots-beginners-marco-frau?forceNoSplash=true[/size]
en zoek naar please note the the chat id.
Daar staat hoe je achter je chatid van telegram moet komen.


Ik had het in het begin ook verkeerd gedaan, en moest ook iets van 24 uur wachten :(
Je moet dus twee aparte handelingen doen.
1, telegram.exe registreren, zodat het werkt op je eigen pc.
2, telegram.exe koppelen met je telegram account.


BTW, support@prtgtoolsfamily.com van deze organisatie spreken Nederlands en zijn heel geduldig en behulpzaam.
Daar zou je eventueel ook nog naar kunnen mailen als je ergens op vastloopt.
(nee ik heb geen aandelen bij deze partij) ;)


Heel verhaal, hopelijk helpt dit je wat verder.
Groeten, Martijn