Auteur Topic: TETRA decoderen  (gelezen 228553 keer)

0 leden (en 4 gasten) bekijken dit topic.

Offline SeaSparks

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 43
Re: TETRA decoderen
« Reactie #810 Gepost op: 17 april 2019, 10:02:47 »
Versies vanaf 1.09 tot 1.13 mot je weg gooien er zit fout in.

Bedankt voor de tip! Nu nog even wachten tot de PC weer op orde is, want blijkbaar ging er iets mis tijdens de installatie...  :-\
Nu alleen maar blauw scherm... En start niet meer op. Dus voor diegene die de software willen gebruiken. Kijk uit; het kan ook mis gaan...  :(

Offline ET

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1124
  • Schiedam
Re: TETRA decoderen
« Reactie #811 Gepost op: 17 april 2019, 10:26:14 »
Beide stukjes software die je nodig hebt is alleen uitpakken, in een directory plaatsen, wat ini bestandjes aanpassen en draaien.
Voor SDR# en de decoder wordt niets geautomatiseerd gestart of DLL's in de windows directory overschreven. Hooguit de driver voor de RTL stick, maar dat is makkelijk te testen door de dongel uit je computer te verwijderen.
Dus ik denk dat het crashen van je computer een samenloop van omstandigheden is.

Elmar
Uniden UBC9000XLT / RTL R820T2 / Funcube Pro
Ailunce HD1 / Motorola MTH800 / Motorola DM4600 / Motorola GM360
Diamond X50 / Diamond D707 / Diamond MR77B / Kathrein K751221 (UHF)

Offline SeaSparks

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 43
Re: TETRA decoderen
« Reactie #812 Gepost op: 17 april 2019, 15:51:25 »
Beide stukjes software die je nodig hebt is alleen uitpakken, in een directory plaatsen, wat ini bestandjes aanpassen en draaien.
Voor SDR# en de decoder wordt niets geautomatiseerd gestart of DLL's in de windows directory overschreven. Hooguit de driver voor de RTL stick, maar dat is makkelijk te testen door de dongel uit je computer te verwijderen.
Dus ik denk dat het crashen van je computer een samenloop van omstandigheden is.

Elmar

Ik had de versie van: http://forums.radioreference.com/threads/tetra-demodulator-trunk-tracking-demonstration.370639/page-35
Daar staat beschreven:

Citaat
You generally need to get these installed:
"Microsoft .NET Framework 4.6.2 (Offline Installer)"
"Microsoft .NET Framework 4.7.2 (Offline Installer)"
"Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable" and install both 32/64 bit versions (if you use 64 bit OS)

Maar nadat ik bovenstaande had ge´nstalleerd crashte de PC en sindsdien start 'tie niet meer op. Tja... Gewoon domme actie, maar ik dacht; waarschuw maar ff voor mensen die dezelfde actie wilde gaan uitvoeren...  :-\

Offline ET

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1124
  • Schiedam
Re: TETRA decoderen
« Reactie #813 Gepost op: 17 april 2019, 20:17:07 »
Dat zijn op zich gewone MS onderdelen, komt niet heel vaak voor dat die problemen geven. Maar ja uitsluiten kan je dat natuurlijk nooit. Waarschijnlijk is er al iets niet helemaal lekker geweest in je Windows installatie.

Succes met je de herinstallatie van je pc.

Elmar
Uniden UBC9000XLT / RTL R820T2 / Funcube Pro
Ailunce HD1 / Motorola MTH800 / Motorola DM4600 / Motorola GM360
Diamond X50 / Diamond D707 / Diamond MR77B / Kathrein K751221 (UHF)

Offline opabert

  • Pensioen
  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 241
  • Vanaf 1969 radio actief
Re: TETRA decoderen
« Reactie #814 Gepost op: 17 april 2019, 21:29:49 »
Als ET ook schreeff, Dit is behoorlijk appeltje eitje installatie kan weinig fout mee gaan
Die originele MS  .NET kan je PC niet van Crashen tenzij je XP  of andere ouwe meuk draai maar dan werkt SDR# ook niet.
Gaan er vanuit dat windows legitiem is of mogelijk een ZADIG driver installatie foutje?

Offline PE0SAT

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 99
    • PE0SAT
Re: TETRA decoderen
« Reactie #815 Gepost op: 19 mei 2019, 12:29:58 »
Er is een nieuwe SDR# Tetra Plugin update (09-05-2019): http://rtl-sdr.ru/page/obnovlen-tetra-plagin-1
RX/SDR: AirSPY R2,Mini | RTL-SDR V3 | Afedri | RFSpace
Website: PE0SAT

Offline Erik45

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 282
Re: TETRA decoderen
« Reactie #816 Gepost op: 19 mei 2019, 12:56:35 »
Er is een nieuwe SDR# Tetra Plugin update (09-05-2019): http://rtl-sdr.ru/page/obnovlen-tetra-plagin-1

Ik heb het geprobeerd maar sdr# slaat vast en stopt er mee.Heb de oude plugin maar weer geplaatst.
UNIDEN SCANNER VOOR P2000
MTP700 TETRA
RADIODDITY GD-77 DMR
TYTERA MD380 DMR

Offline PE0SAT

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 99
    • PE0SAT
Re: TETRA decoderen
« Reactie #817 Gepost op: 19 mei 2019, 13:03:44 »
Er is een nieuwe SDR# Tetra Plugin update (09-05-2019): http://rtl-sdr.ru/page/obnovlen-tetra-plagin-1

Ik heb het geprobeerd maar sdr# slaat vast en stopt er mee.Heb de oude plugin maar weer geplaatst.

Software, het blijft raar materiaal ... in mijn geval lost het een stabiliteit probleem juist op.

Misschien <sdrsharp directory>/tetraSettings.xml weggooien of in een tijdelijk directory zetten en dan opnieuw starten en zien of het beter gaat.

Ik draai trouwens Windows 10 (Version 1809 (OS Build 17763.503)

Suc6
RX/SDR: AirSPY R2,Mini | RTL-SDR V3 | Afedri | RFSpace
Website: PE0SAT

Offline Erik45

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 282
Re: TETRA decoderen
« Reactie #818 Gepost op: 19 mei 2019, 13:09:54 »
Er is een nieuwe SDR# Tetra Plugin update (09-05-2019): http://rtl-sdr.ru/page/obnovlen-tetra-plagin-1

Ik heb het geprobeerd maar sdr# slaat vast en stopt er mee.Heb de oude plugin maar weer geplaatst.

Software, het blijft raar materiaal ... in mijn geval lost het een stabiliteit probleem juist op.

Misschien <sdrsharp directory>/tetraSettings.xml weggooien of in een tijdelijk directory zetten en dan opnieuw starten en zien of het beter gaat.

Ik draai trouwens Windows 10 (Version 1809 (OS Build 17763.503)

Suc6

geprobeerd werkt ook niet hou het lekker zoals het nu is
UNIDEN SCANNER VOOR P2000
MTP700 TETRA
RADIODDITY GD-77 DMR
TYTERA MD380 DMR

Offline Hans013

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 646
Re: TETRA decoderen
« Reactie #819 Gepost op: 19 mei 2019, 17:05:40 »
Hier zelfde probleem. Bestand staat gewoon in de directory...

Verstuurd vanaf mijn moto g(7) plus met Tapatalk
Frequentiedatabase.tk - Overzichtelijk, actueel en landelijk!

Offline PE0SAT

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 99
    • PE0SAT
Re: TETRA decoderen
« Reactie #820 Gepost op: 19 mei 2019, 18:16:27 »
Hier zelfde probleem. Bestand staat gewoon in de directory...

Verstuurd vanaf mijn moto g(7) plus met Tapatalk

Dit is een duidelijke melding, je bent het tetraVoiceDec.dll bestand vergeten in de SDR directory te zetten.

En verder, vergeet niet Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013 (x86)
https://www.microsoft.com/en-eg/download/details.aspx?id=40784

Suc6
RX/SDR: AirSPY R2,Mini | RTL-SDR V3 | Afedri | RFSpace
Website: PE0SAT

Offline Hans013

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 646
Re: TETRA decoderen
« Reactie #821 Gepost op: 19 mei 2019, 18:23:58 »
@PE0SAT, zoals gepost... Bestand staat in de map...

Verstuurd vanaf mijn moto g(7) plus met Tapatalk
Frequentiedatabase.tk - Overzichtelijk, actueel en landelijk!

Offline PE0SAT

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 99
    • PE0SAT
Re: TETRA decoderen
« Reactie #822 Gepost op: 19 mei 2019, 18:42:08 »
@PE0SAT, zoals gepost... Bestand staat in de map...

Verstuurd vanaf mijn moto g(7) plus met Tapatalk

Er moeten twee bestanden gekopieerd worden, dat is het enige wat ik probeerde te zeggen.

En de melding geeft duidelijk aan dat het bestand er niet staat? Misschien er tijdens het kopiŰren er iets is misgegaan
en dat het bestand nu met een andere (hidden) extensie in de directory staat.

En verder geen idee welke Windows versie je gebruikt dus misschien zijn we appels en peren aan het vergelijken.

Suc6
RX/SDR: AirSPY R2,Mini | RTL-SDR V3 | Afedri | RFSpace
Website: PE0SAT

Offline Erik45

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 282
Re: TETRA decoderen
« Reactie #823 Gepost op: 19 mei 2019, 19:03:39 »
heb het geprobeerd maar mijn pc werd gigantisch traag,en met de vorige versie liep het als een zonnetje,dus ga terug naar de vorige versie
UNIDEN SCANNER VOOR P2000
MTP700 TETRA
RADIODDITY GD-77 DMR
TYTERA MD380 DMR