Auteur Topic: Vermogen Kenwood TS-430S  (gelezen 3335 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline PE1CAV

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 15
Vermogen Kenwood TS-430S
« Gepost op: 3 oktober 2013, 12:52:15 »
Ik heb sinds kort een Kenwood TS-430S aangeschaft.
Als ik het vermogen van de zender hoger dan plusminus 8 watt draai, gaat het zendgedeelte brommen en daalt het vermogen.

Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

Jan
ICOM IC-7200
Realistic Pro-2006
Uniden UBC3000XLT
RTL Cube - DVB-T USB STICK VOOR SDR ONTVANGST

Offline AK022

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 90
Re: Vermogen Kenwood TS-430S
« Reactie #1 Gepost op: 3 oktober 2013, 18:32:33 »
Zit de TS430 aan een externe voeding aangesloten? Dit klinkt namelijk als een voeding die niet genoeg vermogen kan leveren.

Offline PE1CAV

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 15
Re: Vermogen Kenwood TS-430S
« Reactie #2 Gepost op: 3 oktober 2013, 19:26:07 »
De transciever zit aan een externe voeding, maar het geluid komt uit de transciever.

Jan
ICOM IC-7200
Realistic Pro-2006
Uniden UBC3000XLT
RTL Cube - DVB-T USB STICK VOOR SDR ONTVANGST

Offline Vrolijke Fietser

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 210
Re: Vermogen Kenwood TS-430S
« Reactie #3 Gepost op: 3 oktober 2013, 20:52:32 »
Jan, kan je wel naar max. vermogen ik dacht 100 watt en in welke mode cw of fm.
Test je op een dummyload of op een antenne.
Als je op een antenne test hoe beoordeeld je tegenstation je signaal, schoon of vervormt ?
Een hoop vragen maar jouw antwoorden lijden mogelijk naar een oorzaak.

Groeten

Offline PE1CAV

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 15
Re: Vermogen Kenwood TS-430S
« Reactie #4 Gepost op: 4 oktober 2013, 05:59:05 »
Ik kan maar tot plusminus 8 watt vermogen.
Dan gaat hij brommen en valt het display van de frequentie uit.
ICOM IC-7200
Realistic Pro-2006
Uniden UBC3000XLT
RTL Cube - DVB-T USB STICK VOOR SDR ONTVANGST

hamsatman

  • Gast
Re: Vermogen Kenwood TS-430S
« Reactie #5 Gepost op: 4 oktober 2013, 09:17:28 »
Wat voor voeding heb je er aan hangen?
Als je set 13.8V nodig heeft, moet je voeding minstens 20A kunnen leveren..
Die moet bij 100W dan wel op zijn tenen lopen, dus 30A is wel aan te bevelen..

Offline ACE

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 236
Re: Vermogen Kenwood TS-430S
« Reactie #6 Gepost op: 4 oktober 2013, 09:30:11 »
Het www vertelt mij dat de set inmiddels al dertig jaar oud kan zijn.
Misschien last van elco's die niet goed meer functioneren of solderingen die hun beste tijd gehad hebben?

Ook heb je een aantal vragen uit een eerdere reactie nog niet beantwoord:
in welke mode cw of fm.
Test je op een dummyload of op een antenne.
Als je op een antenne test hoe beoordeeld je tegenstation je signaal, schoon of vervormt ?
Een hoop vragen maar jouw antwoorden lijden mogelijk naar een oorzaak.


Of inderdaad de voeding......

Offline PE1CAV

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 15
Re: Vermogen Kenwood TS-430S
« Reactie #7 Gepost op: 4 oktober 2013, 12:50:12 »
Het probleem is opgelost.
Ik heb een 20 A voeding gekocht.
Alles werkt nu prima.

Bedankt voor de goede tips.

73 Jan PE1CAV
ICOM IC-7200
Realistic Pro-2006
Uniden UBC3000XLT
RTL Cube - DVB-T USB STICK VOOR SDR ONTVANGST