Auteur Topic: Militair omgekomen bij zwaar ongeval A2  (gelezen 2978 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline Hutch

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1363
Militair omgekomen bij zwaar ongeval A2
« Gepost op: 28 juni 2011, 12:16:51 »
BUDEL - Bij een ongeval op de A2 ter hoogte van de afslag Budel is dinsdagmorgen een militair om het leven gekomen. Veertien mensen zijn gewond geraakt, onder wie een aantal militairen. Vier personen zijn zeer ernstig gewond volgens de politie.

Rond 9.45 uur reed een vrachtwagen achterop een legertruck afkomstig van de kazerne in Weert. Verder zijn tenminste drie personenvoertuigen bij het ongeluk betrokken.

In de legertruck zaten zo'n vijftien tot twintig militairen. De chauffeur van de vrachtwagen een biertransportwagen van Heineken raakte bekneld in zijn voertuig.

De hulpdiensten zijn met veel materieel uitgerukt, waaronder traumahelikopters. Ambulances uit de verre omtrek zijn ingeschakeld om de gewonden naar ziekenhuizen te brengen. Andere gewonden worden ter plekke behandeld.

Ook is er een team van acht medewerkers van het Rode Kruis ingeschakeld, laat een woordvoerster van deze organisatie weten. Dit team ondersteunt de aanwezige ambulancediensten en wordt ingeschakeld bij rampen en grote calamiteiten. Het Rode Kruis heeft een verzoek van de autoriteiten gekregen om water te gaan uitdelen aan mensen die in de file staan

De brandweer heeft een stuk vangrail verwijderd, zodat de de hulpdiensten de plaats van het ongeval beter kunnen bereiken.

De weg is afgesloten.

Volgens Verkeer en Waterstaat kan de stremming nog zeker vijf uur duren. Automobilisten die vlak bij het ongeval staan worden via een langs de A2 liggend fietspad weggeleid. "Maar het zal nog een hele tijd duren voordat de 9 kilometer file op deze manier is verwerkt", aldus een woordvoerster.

Er is een omleidingsroute ingesteld via de A73 en de A67. Riching Eindhoven staat een lange file. Aan de andere zijde, richting Maastricht, staat een kijkersfile

Leen Ansems

  • Gast
Re: Militair omgekomen bij zwaar ongeval A2
« Reactie #1 Gepost op: 10 juli 2011, 10:41:49 »
We waarderen je betrokkenheid, maar dit forum doet niks met 112 meldingen. We zoeken hier gebruikers van frequenties, capcodes enz, maar met een bericht zelf houden we ons niet bezig. Wel bespreken we hier eigenlijk de communicatie bij een grote inzet of simpel gezegd de techniek.