Auteur Topic: Block duplicate messages  (gelezen 4533 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline mayo1

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 14
Block duplicate messages
« Gepost op: 23 juli 2008, 21:33:39 »
Hoi allen,
Ben nog maar pas begonnen met pdw te gebruiken en stoot op een probleem.
Misschien zie ik wat over het hoofd en is dit simpel te verhelpen.
Ik heb "Block duplicate messages" aan staan maar krijg bv toch dit. Ik had een beetje gedacht dat dit als 1 message zou gezien worden gezien de inhouden en de eerste 5 digits van de capcode gelijk zijn. Of zie ik dat verkeerd?

Uit privacyoverwegingen is het bericht door een moderator verwijderd!

Offline Remon

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1022
Re: Block duplicate messages
« Reactie #1 Gepost op: 23 juli 2008, 22:12:37 »
Heb blokkeren van dubbele bericht kan voor zover ik weer alleen bij het decoderen van FLEX, het protocol waar P2000 gebruik van maakt.

Voor zover ik kan zien aan de dubbele codes, decodeer je mobitex. Van CAP-codes en FLEX is dus geen sprake.

Offline mayo1

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 14
Re: Block duplicate messages
« Reactie #2 Gepost op: 23 juli 2008, 22:19:10 »
mijn fout: niet genoeg detail
het gaat hier om astrid, pocsag dus...
jammer als Block duplicate messages hiervoor niet werkt. Ken je ook de reden?

Offline Hunter

  • Beheerder
  • *****
  • Berichten: 6576
  • PE1RFR
Re: Block duplicate messages
« Reactie #3 Gepost op: 24 juli 2008, 00:46:23 »
Citaat van: "Remon"
Heb blokkeren van dubbele bericht kan voor zover ik weer alleen bij het decoderen van FLEX, het protocol waar P2000 gebruik van maakt.

Nee hoor, dit betreft een algemene optie die voor alle modes werkt.

Citaat van: "mayo1"
mijn fout: niet genoeg detail
het gaat hier om astrid, pocsag dus...
jammer als Block duplicate messages hiervoor niet werkt. Ken je ook de reden?

Ik weet niet om wat voor bericht het gaat, misschien kun je nog eens wat voorbeelden plaatsen met daarin hopelijk geen (privacy)gevoelige informatie, dan kan ik eens zien wat je bedoelt..

Groeten, Peter.

Offline mayo1

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 14
Re: Block duplicate messages
« Reactie #4 Gepost op: 24 juli 2008, 23:15:42 »
Citaat van: "hunter"
Ik weet niet om wat voor bericht het gaat, misschien kun je nog eens wat voorbeelden plaatsen met daarin hopelijk geen (privacy)gevoelige informatie, dan kan ik eens zien wat je bedoelt..

hierbij:
08:15:06 24-07-08  (2222101) wie kan er wacht komen doen. - BW Halle -
08:15:07 24-07-08  (2222101) wie kan er wacht komen doen. - Bw Halle -
08:15:12 24-07-08  (2222101) wie kan er wacht komen doen. - Bw Halle -
08:16:01 24-07-08  (2222101) wie kan er wacht komen doen. - Bw Halle -
08:16:06 24-07-08  (2222101) wie kan er wacht komen doen. - BW Halle -
08:16:07 24-07-08  (2222101) wie kan er wacht komen doen. - Bw Halle -
-- lijkt me dat dit tot 1 lijn kan herleid worden

of:

09:01:46 24-07-08  (2176101) testoproep officieren en onderofficieren - Bw Ranst -
09:01:47 24-07-08  (2176101) testoproep officieren en onderofficieren - Bw Ranst -
09:01:47 24-07-08  (2176101) testoproep officieren en onderofficieren - Bw Ranst -
09:01:48 24-07-08  (2176101) testoproep officieren en onderofficieren - Bw Ranst -
09:01:48 24-07-08  (2176101) testoproep officieren en onderofficieren - Bw Ranst -
09:01:49 24-07-08  (2176101) testoproep officieren en onderofficieren - Bw Ranst -
09:01:55 24-07-08  (2176101) testoproep officieren en onderofficieren - Bw Ranst
---
0:09:50 24-07-08  (2338200) kazerne vervoegen voor wespenverdelging - Bw Menen -
10:09:51 24-07-08  (2338200) kazerne vervoegen voor wespenverdelging - Bw Menen -
10:09:57 24-07-08  (2338200) kazerne vervoegen voor wespenverdelging - Bw Menen -
10:09:57 24-07-08  (2338200) kazerne vervoegen voor wespenverdelging - Bw Menen -
10:09:58 24-07-08  (2338200) kazerne vervoegen voor wespenverdelging - Bw Menen -
10:09:59 24-07-08  (2338200) kazerne vervoegen voor wespenverdelging - Bw Menen -
10:10:50 24-07-08  (2338200) kazerne vervoegen voor wespenverdelging - Bw Menen -
---
ik stuur je ook nog mijn ini-file op PM, misschien heb ik daar wat fout...

Offline Hunter

  • Beheerder
  • *****
  • Berichten: 6576
  • PE1RFR
Re: Block duplicate messages
« Reactie #5 Gepost op: 24 juli 2008, 23:27:00 »
Citaat van: "mayo1"
08:15:06 24-07-08  (2222101) wie kan er wacht komen doen. - BW Halle -
08:15:07 24-07-08  (2222101) wie kan er wacht komen doen. - Bw Halle -
08:15:12 24-07-08  (2222101) wie kan er wacht komen doen. - Bw Halle -
08:16:01 24-07-08  (2222101) wie kan er wacht komen doen. - Bw Halle -
08:16:06 24-07-08  (2222101) wie kan er wacht komen doen. - BW Halle -
08:16:07 24-07-08  (2222101) wie kan er wacht komen doen. - Bw Halle -
-- lijkt me dat dit tot 1 lijn kan herleid worden

Ik denk dat ik het al weet, althans, er is weinig tot geen reden om zo'n bericht 6x naar 1 riccode te sturen, dus ga ik er vanuit dat dit verschillende riccodes zijn. In dat geval werkt deze optie helaas niet. Het is dat jij niet weet wie/wat er precies wordt gepiept van BW Halle, maar als je dat wel zou weten dan kan ik me voorstellen dat het ineens interessanter is om ze wel allemaal te kunnen zien.

De Block Duplicate Messages werkt alleen indien bericht en cap/riccode corresponderen met die van het vorige bericht. Zit er iets anders tussen, ook al is het dezelfde tekst, dan werkt het helaas niet meer...

Groeten, Peter.

Offline mayo1

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 14
Re: Block duplicate messages
« Reactie #6 Gepost op: 24 juli 2008, 23:34:10 »
Citaat van: "hunter"
Ik denk dat ik het al weet, althans, er is weinig tot geen reden om zo'n bericht 6x naar 1 riccode te sturen, dus ga ik er vanuit dat dit verschillende riccodes zijn. In dat geval werkt deze optie helaas niet. Het is dat jij niet weet wie/wat er precies wordt gepiept van BW Halle, maar als je dat wel zou weten dan kan ik me voorstellen dat het ineens interessanter is om ze wel allemaal te kunnen zien.

De Block Duplicate Messages werkt alleen indien bericht en cap/riccode corresponderen met die van het vorige bericht. Zit er iets anders tussen, ook al is het dezelfde tekst, dan werkt het helaas niet meer...

Groeten, Peter.

inderdaad, ik haal de cap- en riccodes uit de het log
is het niet interessant om op basis van exact gelijke inhoud die ook als 1 bericht te beschouwen en dan ook zo weer te geven?

Offline Hunter

  • Beheerder
  • *****
  • Berichten: 6576
  • PE1RFR
Re: Block duplicate messages
« Reactie #7 Gepost op: 24 juli 2008, 23:43:09 »
Citaat van: "mayo1"
is het niet interessant om op basis van exact gelijke inhoud die ook als 1 bericht te beschouwen en dan ook zo weer te geven?

Interessant is natuurlijk een woord waar iedereen een persoonlijke mening over heeft. Ik zelf zou het niet interessant vinden, ik wil alles zien. Liever teveel dan te weinig, stel je voor dat je iets mist... Vanuit praktisch oogpunt vind ik het zelfs gevaarlijk, ik zie de vragen alweer tegemoet van mensen die zonder er erg in te hebben iets verkeerds hebben geselecteerd en ineens tegen hun wil in nog maar 1 bericht uit zo'n reeks te zien krijgen. Tsja dat is dan weliswaar hun eigen fout, maar ik probeer altijd een gulden middenweg te bewandelen tussen maximale flexibiliteit en het beschermen van gebruikers tegen configuratiefouten. Daarom zie je dat in sommige gevallen bepaalde opties pas zichtbaar worden op het moment dat je een andere selecteert. Soms moet dat wel, soms zou het zinloos zijn om Optie-A te selecteren zonder Optie-B. Allemaal kleine dingen, maar als ik hier vragen en onduidelijkheden mee kan voorkomen dan zal ik dat natuurlijk zeker niet laten.

Maargoed ik zal eens kijken wat ik ermee kan doen. Voorlopig ben ik veel met andere dingen bezig, maar zal het in elk geval in mijn achterhoofd houden!

Groeten, Peter.

Offline mayo1

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 14
Re: Block duplicate messages
« Reactie #8 Gepost op: 25 juli 2008, 06:38:14 »
Citaat van: "hunter"
Citaat van: "mayo1"
is het niet interessant om op basis van exact gelijke inhoud die ook als 1 bericht te beschouwen en dan ook zo weer te geven?

Liever teveel dan te weinig, stel je voor dat je iets mist...?

Kan ik begrijpen, maar ik gebruik wavfiles bij bepaalde meldingen  en als die 30 keer na elkaar passeren is het hier een hels lawaai  :x
Ik heb je mijn ini-file doorgestuurd, daarin kan kon je zien dat er ook een commandline actief staat die momenteel een aangepaste log maakt die natuurlijk ook everspoeld geraakt met meldingen. het zou natuurlijk beter zijn als de betrokkenen groepscodes zouden gebruiken, maar ben bang dat ik het ze niet echt kan gaan vragen :)
Bedoeling is later ook te kunnen gaan sms'sen/pagen naar mezelf bij bep. events en dan zal ik pas helemaal overspoeld gaan worden

Citaat van: "hunter"
Maargoed ik zal eens kijken wat ik ermee kan doen. Voorlopig ben ik veel met andere dingen bezig, maar zal het in elk geval in mijn achterhoofd houden!

Groeten, Peter.

Ik kijk er al naar uit...

Offline Hunter

  • Beheerder
  • *****
  • Berichten: 6576
  • PE1RFR
Re: Block duplicate messages
« Reactie #9 Gepost op: 25 juli 2008, 08:27:53 »
Citaat van: "mayo1"
Ik heb je mijn ini-file doorgestuurd

Niet naar mij, of het is ergens mis gegaan, maar met de huidige informatie is die ini overbodig geworden denk ik.
De strekking van je verhaal is duidelijk. Zoals ik al zei hou ik het in mijn achterhoofd.

Groeten, Peter.

AlfA145

  • Gast
Re: Block duplicate messages
« Reactie #10 Gepost op: 27 juli 2008, 21:00:54 »
Als ik eerlijk moet zijn zou dit voor mij ook wel handig zijn, om dezelfde redenen. het afspelen van die wave-files, wat nogal een raar effect geeft indien er veel dezelfde meldingen achter mekaar volgen.

ook al omdat deze meldingen nu meerdere malen in mijn database komen te staan.
Om misverstanden te vermijden, is het misschien mogelijk om deze optie te voorzien, maar standaard UIT te zetten, en bijv bij zo een bericht het aantal keer bij te zetten dat deze melding is voorgekomen.

Citaat
08:15:07 24-07-08 (2222101) wie kan er wacht komen doen. - Bw Halle -(6x)

Dit is technisch wel wat moeilijker, want dan moet je 'n soort time-out timer gaan gebruiken, die de melding NIET dadelijk op scherm zet, maar pas na X seconden, als er in die tijd geen dezelfde melding is gekomen.

Bij het 'gewoon' 1x weergeven is dit niet, dan moet de inhoud van het bericht gewoon vergeleken worden met het vorige.

Het zou een leuke aanvulling zijn :)

Offline Hunter

  • Beheerder
  • *****
  • Berichten: 6576
  • PE1RFR
Re: Block duplicate messages
« Reactie #11 Gepost op: 30 juli 2008, 10:23:26 »
Citaat van: "mayo1"
Ik kijk er al naar uit...

Nu wil ik je graag een testversie sturen, maar dan moet je wel reageren op je PB :)
Misschien ben je met vakantie? Ik wacht het wel af...

Groeten, Peter.