Auteur Topic: Aor Ar Dv10 nu met tetra update  (gelezen 1872 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline Oxcart

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1994
Re: Aor Ar Dv10 nu met tetra update
« Reactie #15 Gepost op: 18 april 2019, 19:44:12 »
Tetra trunking werkt dus, maar is het dan ook mogelijk om gericht gespreksgroepen te monitoren of zijn het op dat moment alle gesprekken die op de carrier werken? En is dit dan van toepassing voor de DV1 en DV10?

Offline Mark Schutte

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1586
Re: Aor Ar Dv10 nu met tetra update
« Reactie #16 Gepost op: 18 april 2019, 20:05:20 »
Voor de tetra mode van de DV10 staat het volgende op de site van AOR:


Citaat
AR-DV10 FIRMWARE UPDATE v1904A (BETA) RELEASE NOTES

(c)2019 AOR, LTD.

April 17, 2019

The following feature has been added:
- Addition of T-TC mode (for Tetra Traffic Channel)

Important: This is BETA firmware of which only purpose is for you to test voice decoding of the traffic channels of Tetra trunking networks. For normal receiver use (other than trunking), please use the stable firmware release 1903D.
Note: Possible error messages during the update procedure can now be safely ignored. The receiver will automatically restart the update procedure in case of an error.

To enable this new mode, select the newly added T-TC button in the MODE menu (second page).
Only works in VFO reception. Scan and search for T-TC not supported at this point. Slot selection is only AUTO. Manual slot selection not supported at this point.....

[/size]

Offline c1

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 64
Re: Aor Ar Dv10 nu met tetra update
« Reactie #17 Gepost op: 18 april 2019, 20:29:16 »
Tetra trunking werkt dus, maar is het dan ook mogelijk om gericht gespreksgroepen te monitoren of zijn het op dat moment alle gesprekken die op de carrier werken? En is dit dan van toepassing voor de DV1 en DV10?

Nee, want trunk tracking ondersteunen ze niet. Dit geld voor allebij.

Offline opabert

  • Pensioen
  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 241
  • Vanaf 1969 radio actief
Re: Aor Ar Dv10 nu met tetra update
« Reactie #18 Gepost op: 18 april 2019, 21:51:03 »
Ik heb totaal geen verstand van IT  want vragen over IT stel ik op dit forum aan ET.
Middels email correspondentie over de AOR DV10 was er eerstens sprake dat geen tetra zou komen omdat er in de de eeprom onvoldoende ruimte (over) was voor deze erg intensieve mode en er dan andere modes zouden moeten verdwijnen.
In Japan is er geen tetra signaal, daarom werden een klein aantal BETA testers in EU aangewezen en deze moesten zorgen voor het veld test werk.
De eerste BETA FW met Tetra,  was zonder Yaesu, geen Alinco en geen P25. Kort door de bocht en na intensief test werk door hun BETA tester team en met als grote drijfveer  AOR France  en AOR UK is het gelukt
C1 ook jij profiteer op dit moment van de BETA team en AOR France / AOR UK.

Geluk  in deze hobby en vooral veel plezier.

Offline c1

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 64
Re: Aor Ar Dv10 nu met tetra update
« Reactie #19 Gepost op: 18 april 2019, 23:38:37 »
Ik heb totaal geen verstand van IT  want vragen over IT stel ik op dit forum aan ET.
Middels email correspondentie over de AOR DV10 was er eerstens sprake dat geen tetra zou komen omdat er in de de eeprom onvoldoende ruimte (over) was voor deze erg intensieve mode en er dan andere modes zouden moeten verdwijnen.
In Japan is er geen tetra signaal, daarom werden een klein aantal BETA testers in EU aangewezen en deze moesten zorgen voor het veld test werk.
De eerste BETA FW met Tetra,  was zonder Yaesu, geen Alinco en geen P25. Kort door de bocht en na intensief test werk door hun BETA tester team en met als grote drijfveer  AOR France  en AOR UK is het gelukt
C1 ook jij profiteer op dit moment van de BETA team en AOR France / AOR UK.

Geluk  in deze hobby en vooral veel plezier.

Ja dat is typisch AOR, zeggen dat de EEPROM te klein is terwijl ze weten dat er helemaal geen EEPROM inzit maar een Flash chip. Een EEPROM leent zich helemaal niet voor zulke grote lees en schrijf operaties en heeft een meer beperkte levensduur. Ook is de Renesas RX63 CPU van de DV10 een stuk nieuwer dan de oude HD64 in de DV1, dus dat wisten ze ook. Gekke AOR toch...

ps. De AOR UK waar mogelijk aan gerefereerd word is helemaal geen AOR maar iemand die het domein opgekocht heeft toen het verlopen was, Dus niet te verwarren met AOR zelf of dergelijke.

Danny

Offline c1

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 64
Re: Aor Ar Dv10 nu met tetra update
« Reactie #20 Gepost op: 19 april 2019, 15:14:07 »
c0ne@h4x:~/dev/AOR/DV10$ ./analyse_firmware.py ~/Downloads/1904A.D10
Version header: 1904A     000179
section_nr=0x00000000 flash_address=0x00200000 section_id=0x00000000 section_size=0x0003ab85 - FPGA
section_nr=0x00000000 flash_address=0x0027ffea section_id=0x00000001 section_size=0x00000016 - FPGA
section_nr=0x00000001 flash_address=0x00100000 section_id=0x00000000 section_size=0x00024a78 - DSP
section_nr=0x00000001 flash_address=0x0013ffea section_id=0x00000001 section_size=0x00000016 - DSP
section_nr=0x00000002 flash_address=0x00140000 section_id=0x00000000 section_size=0x0001cd00 - DSP
section_nr=0x00000002 flash_address=0x0017ffea section_id=0x00000001 section_size=0x00000016 - DSP
section_nr=0x00000003 flash_address=0x00180000 section_id=0x00000000 section_size=0x00000000 - DSP
section_nr=0x00000003 flash_address=0x001bffea section_id=0x00000001 section_size=0x00000000 - DSP
section_nr=0x00000004 flash_address=0x001c0000 section_id=0x00000000 section_size=0x00000000 - DSP
section_nr=0x00000004 flash_address=0x001fffea section_id=0x00000001 section_size=0x00000000 - DSP
section_nr=0x00000005 flash_address=0x00380100 section_id=0x00000000 section_size=0x00067c80 - CPU
section_nr=0x00000005 flash_address=0x003fff80 section_id=0x00000001 section_size=0x00000080 - CPU
Checksum: 0x5048


Als je goed naar de firmware kijkt zie ook 2 DSP secties die nog onbenut zijn(zie section_size = 0), dus ruimte zat voor toekomstige updates(kleine 524266 bytes), "flash_address" verwijst naar de locatie in het Flash device waar de code is opgeslagen, deze kan je ook uitlezen met de "undocumented" serial commands of gewoon uit de firmware halen.
#R <hexoffset> -> store offset to read.
#D -> dump 256 bytes of flash to console.
Er is ook een write command, maar die deel ik maar niet omdat het gebruik daarvan natuurlijk niet helemaal veilig is als je niet weet dat je doet :P

Ik zal eerdaags eens een lijst publiceren met alle undocumented serial commands, zit best wat leuke debug info tussen zoals CPU temperatuur uitlezen enzo.

Danny

Offline Luister Amateur

  • Monteur
  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 491
  • 73
Re: Aor Ar Dv10 nu met tetra update
« Reactie #21 Gepost op: 21 april 2019, 21:28:00 »
hier een leuke tip http://www.aorja.com/receivers/pdf/experiment_with_AR-DV10.pdf?fbclid=IwAR2Gx2qa7ctJDCyDHAH2_I1Akal7OURYVf-fqbfLwwqjKGpPo70MBW0PZ0A
of het werk weet ik niet nog niet geprobeerd
is echt iets voor de techneuten

Offline c1

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 64
Re: Aor Ar Dv10 nu met tetra update
« Reactie #22 Gepost op: 26 april 2019, 13:13:02 »
Er is weer een update op de Japanse site: https://www.aor.co.jp/ar-dv10/ar-dv10_firmware_download_v1904B.html

Deze firmware verhelpt oa de lichte brom die hoorbaar was in T-TC mode.

Offline c1

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 64
Re: Aor Ar Dv10 nu met tetra update
« Reactie #23 Gepost op: 30 april 2019, 15:31:00 »
1904B ondersteunt ook SCAN en SEARCH, slot selectie in DIGICONF.

Tevens zijn er ook wat ongewenste dingen, zoals:
1. Squelch is niet meer bank afhankelijk, als je de squelch van 1 search bank aanpast set hij je andere bank op die zelfde setting. irritant als je een TETRA en AIRBAND bank naast elkaar hebt.
2. De standaard AM IFBW filter staat nu standaard op 5.5k, dit was voorheen 8k.

Misschien dat dit de BETA probleempjes zijn waarvoor ze waarschuwde, even afwachten tot de firmware uit de BETA stage is en hopelijk fixen ze dit dan ook weer.

Danny