Auteur Topic: Jup / Bravo programmer op Vista  (gelezen 4484 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline wivla

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 57
Jup / Bravo programmer op Vista
« Gepost op: 10 augustus 2007, 17:43:07 »
Goedenavond,

Ik moet, ja ja,MOET  :) , een nieuwe laptop aanschaffen en daar zit tegenwoordig alleen nog maar Vista op en parallelpoorten blijken uitgestorven te zijn.

Vraag: kan ik de Jup en Bravo programmer gebruiken op de Vista?

De laatste berichten over dit onderwerp dateren al van maart j.l.
Zijn er al wat oplossingen gevonden?

Groet,
Willem.
UBC 785 XLT, UBC 125XLT, Daimond X-50, , Jupiter V9.1

Offline Wopper

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 853
    • http://pagers.robdehoog.nl
Re: Jup / Bravo programmer op Vista
« Reactie #1 Gepost op: 10 augustus 2007, 23:30:03 »
Citaat van: "wivla"
Goedenavond,

Ik moet, ja ja,MOET  :) , een nieuwe laptop aanschaffen en daar zit tegenwoordig alleen nog maar Vista op en parallelpoorten blijken uitgestorven te zijn.

Vraag: kan ik de Jup en Bravo programmer gebruiken op de Vista?

De laatste berichten over dit onderwerp dateren al van maart j.l.
Zijn er al wat oplossingen gevonden?

Groet,
Willem.

De Jupiter zeker niet (gisteren getest) via parallel. Maar of de nieuwe galaxy USB programmer onder vista werkt weet ik niet. Maar met die galaxy programmer kan je geen jupiter programmeren dus dat is niet echt handy.

Leen Ansems

  • Gast
Re: Jup / Bravo programmer op Vista
« Reactie #2 Gepost op: 11 augustus 2007, 10:12:39 »
Citaat van: "Wopper"
Citaat van: "wivla"
Goedenavond,

Ik moet, ja ja,MOET  :) , een nieuwe laptop aanschaffen en daar zit tegenwoordig alleen nog maar Vista op en parallelpoorten blijken uitgestorven te zijn.

Vraag: kan ik de Jup en Bravo programmer gebruiken op de Vista?

De laatste berichten over dit onderwerp dateren al van maart j.l.
Zijn er al wat oplossingen gevonden?

Groet,
Willem.

De Jupiter zeker niet (gisteren getest) via parallel. Maar of de nieuwe galaxy USB programmer onder vista werkt weet ik niet. Maar met die galaxy programmer kan je geen jupiter programmeren dus dat is niet echt handy.

Van een beroepsmatige gebruiker heb ik vernomen dat die ook problemen had met de USB programmer voor de Galaxy onder Vista. Met XP SP2 totaal geen problemen, maar na installatie op een nieuwe laptop met Vista wel. Ik weet niet zoveel van Vista en heb wel gehoord dat daar behoorlijk veel problemen mee zijn. Is er de mogelijkheid om XP op een partitie erbij te zetten om zo oudere programma`s te kunnen blijven gebruiken? Nu de Jupiter V8.6 uitgekomen is, zal de noodzaak van een USB programmer hiervoor minder urgent geworden zijn. Het mooiste zou zijn dat er 1 programma met USB programmer komt wat al de oudere versies pagers ondersteund.
Mvg,
Leen

Offline SemafoonWinkel

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 223
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: Jup / Bravo programmer op Vista
« Reactie #3 Gepost op: 12 augustus 2007, 10:57:01 »
Citaat
Vraag: kan ik de Jup en Bravo programmer gebruiken op de Vista?

Ik las toevallig net in computeridee nr. 14 dat Vista geen parallelle poort ondersteund.
Zal ooit wel een fix voor komen, maar voorlopig werkt dat dus niet.

Tot die tijd dual-boot met WXP dus.

NicoHeerlen

  • Gast
Re: Jup / Bravo programmer op Vista
« Reactie #4 Gepost op: 13 augustus 2007, 11:32:22 »
Waarom vista niet eraf halen en XP erop zetten ( of eventueel door de winkel laten doen, als je het zelf niet kent :)). Met Vista zijn erg veel poroblemen.. en veel hardware,software en randapparatuur werkt niet onder vista. Alleen de "gekeurde" producten wel, maar die zijn dan vaker ook duurder.

Zelf heb ik op mijn pc ook XP laten zetten ipv. vista, ik heb geen problemen en mijn randapparatuur werkt ook gewoon vrolijk mee :).

Offline timo

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 145
Re: Jup / Bravo programmer op Vista
« Reactie #5 Gepost op: 13 augustus 2007, 16:36:19 »
Een vriend van mij heeft ook VISTA, maar bij hem werkt ze progger voor de Bravo versie gewoon, hij moest wel de compactibaliteit instellen op XP dacht ik, maar dat is ook zo gedaan.
Manschap a bij brandweer Hollands midden Post Gouda,
Eerst hulpverlener en verbindings-coordinator Rode kruis Gouda e.o.

Offline wivla

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 57
Re: Jup / Bravo programmer op Vista
« Reactie #6 Gepost op: 14 augustus 2007, 11:03:39 »
Citaat van: "timo"
Een vriend van mij heeft ook VISTA, maar bij hem werkt ze progger voor de Bravo versie gewoon, hij moest wel de compactibaliteit instellen op XP dacht ik, maar dat is ook zo gedaan.

Heeft hij Vista op de pc of op een laptop?
Een Bravo programmer werkt op een parallepoort en die zitten
niet meer op een laptop.  :(

Groet,
Willem.
UBC 785 XLT, UBC 125XLT, Daimond X-50, , Jupiter V9.1

Offline timo

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 145
Re: Jup / Bravo programmer op Vista
« Reactie #7 Gepost op: 14 augustus 2007, 11:15:31 »
Citaat van: "wivla"
Citaat van: "timo"
Een vriend van mij heeft ook VISTA, maar bij hem werkt ze progger voor de Bravo versie gewoon, hij moest wel de compactibaliteit instellen op XP dacht ik, maar dat is ook zo gedaan.

Heeft hij Vista op de pc of op een laptop?
Een Bravo programmer werkt op een parallepoort en die zitten
niet meer op een laptop.  :(

Groet,
Willem.

Hij heeft het op een PC, inderdaad een laptop heeft geen parallepoort meer jammergenoeg.
Manschap a bij brandweer Hollands midden Post Gouda,
Eerst hulpverlener en verbindings-coordinator Rode kruis Gouda e.o.

Offline wivla

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 57
Re: Jup / Bravo programmer op Vista
« Reactie #8 Gepost op: 14 augustus 2007, 18:34:11 »
Thanks voor jullie antwoorden, ben weer wat wijzer  :)

Groeten,
Willem
UBC 785 XLT, UBC 125XLT, Daimond X-50, , Jupiter V9.1