Auteur Topic: TETRA decoderen  (gelezen 96600 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline Robert

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 221
TETRA decoderen
« Gepost op: 22 november 2014, 17:41:25 »
Zojuist gelezen op het Radioreference forum.

http://forums.radioreference.com/digital-voice-decoding-software/302347-tetra-decoding.html

Heb het zelf nog niet geprobeerd.

Offline ET

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 786
  • Schiedam
Re: TETRA decoderen
« Reactie #1 Gepost op: 15 januari 2015, 16:57:50 »
Als ik het allemaal goed begrijp worden de MNC nummers voor ieder netwerk vastgesteld. Is er ergens een lijst met de MNC nummers van de Nederlandse Tetra netwerken ?

Elmar
Uniden UBC9000XLT / Baofeng UV-B5 / Icom M35 / RTL R820T2 / Funcube Pro
Diamond X50 / Diamond D707 / Diamond MR77B / Kathrein K751221 (UHF)

Offline Pepijn

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 435
  • Without the lights it's just radio!
Re: TETRA decoderen
« Reactie #2 Gepost op: 15 januari 2015, 22:44:13 »
Niet dat ik weet... Ik zou zeggen, begin er eentje :) MCC's liggen in ieder geval wel vast maar dat wist je vast al. ;)
Ik deel geen informatie over TETRA netwerken. Ook geen codeplugs. Wil je deze informatie zelf achterhalen, wil ik je uiteraard wel helpen.

Offline Hutch

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1372
Re: TETRA decoderen
« Reactie #3 Gepost op: 16 januari 2015, 00:10:40 »
Dat verschild per provider denk ik,correct me if im wrong.
maar hier een voorbeeld als ik het wel heb.

262 02 Mannesmann Mobilfunk GmbH (jetzt Vodafone)

Offline ET

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 786
  • Schiedam
Re: TETRA decoderen
« Reactie #4 Gepost op: 16 januari 2015, 18:03:06 »
Er hangen hier in de buurt een aantal grote netwerken in de lucht (zelfde mnc andere freq / CC).
Ga wel eens kijken of we er uit gaan komen.
Iemand een idee van het MNC van het Entropia netwerk (Dat is er dan weer een minder om te zoeken, en waarschijnlijk moeilijker te onderscheiden door verschillende klanten).

Elmar
Uniden UBC9000XLT / Baofeng UV-B5 / Icom M35 / RTL R820T2 / Funcube Pro
Diamond X50 / Diamond D707 / Diamond MR77B / Kathrein K751221 (UHF)

Offline Robert

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 221
Re: TETRA decoderen
« Reactie #5 Gepost op: 16 januari 2015, 19:39:58 »

Offline ET

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 786
  • Schiedam
Re: TETRA decoderen
« Reactie #6 Gepost op: 16 januari 2015, 19:57:02 »
Dank, dat is inderdaad een van de grote.
Zie ook veel mnc 707.
Ben op het moment even een pc'tje van Ubuntu aan het voorzien, kijken of dat beter werkt als een VM.

Elmar
Uniden UBC9000XLT / Baofeng UV-B5 / Icom M35 / RTL R820T2 / Funcube Pro
Diamond X50 / Diamond D707 / Diamond MR77B / Kathrein K751221 (UHF)

Offline gjbzmr

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 404
Re: TETRA decoderen
« Reactie #7 Gepost op: 16 januari 2015, 23:26:18 »
707......is dat niet de HTM?
UBC125XLT met RH-F10 - UBC9000XLT met Diamond X30n (11m Aircell-7) - Midland C710  met SRH-803s - RH-795 - Icom IC-A3E met FA-BO1AR - Motorola MTP 850 - Motorola MTP 850S - Sepura SPR 2000.

Offline MarcelHdt

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 260
  • HV & OV Video's Heerlen
Re: TETRA decoderen
« Reactie #8 Gepost op: 17 januari 2015, 00:04:47 »
C2000 is MNC 1000
Het Duitse TR-BOS is MNC 1000, 1001, 1002 & 1100 (MCC is 262)
Het Belgische ASTRID is MNC 9998 & 9999 (MCC is 206)
Groeten, Marcel Hodiamont.

Scanners:
Uniden UBC72XLT, UBC3500XLT(primair) & GRE PSR-239.

Offline ET

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 786
  • Schiedam
Re: TETRA decoderen
« Reactie #9 Gepost op: 18 januari 2015, 12:47:55 »
Iemand een idee over de hardware spec's van de PC/VM om dit een beetje soepel te laten draaien?

Elmar
Uniden UBC9000XLT / Baofeng UV-B5 / Icom M35 / RTL R820T2 / Funcube Pro
Diamond X50 / Diamond D707 / Diamond MR77B / Kathrein K751221 (UHF)

Offline www.SemafoonWinkel.nl

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1058
    • http://www.SemafoonWinkel.nl
Re: TETRA decoderen
« Reactie #10 Gepost op: 18 januari 2015, 15:33:02 »
Labtop met geluid, SDR Stick, Linux/Ubuntu.

Offline Asterix900

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1227
Re: TETRA decoderen
« Reactie #11 Gepost op: 18 januari 2015, 17:12:49 »
Het Belgische ASTRID is MNC 9998 & 9999 (MCC is 206)

Enig idee welke lading 9998 dekt en welke 9999? Of is dat gewoon random gekozen en hebben ze 2 MNC's vanwege capaciteit?
"Well-informed people know it is impossible to transmit the voice over wires. Even if it were, it would be of no practical value." (Boston Post, 1865)

Offline ET

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 786
  • Schiedam
Re: TETRA decoderen
« Reactie #12 Gepost op: 18 januari 2015, 19:01:40 »
Citaat
Labtop met geluid, SDR Stick, Linux/Ubuntu.

Ahh gelukkig heb hier nog wel een 286 laptoppie liggen, moet ik alleen de Ubuntu DVD naar floppie's kopieeren  ;D

Ondertussen de boel draaiende op een VM met 2 core's en 4GB RAM. Zou het een verbetering zijn als ik meer geheugen geef (en dus moeite ga doen met een 64 bits Linux) ?

Citaat
707......is dat niet de HTM?

Het klinkt heel Haags dus zou best kunnen.

Elmar
Uniden UBC9000XLT / Baofeng UV-B5 / Icom M35 / RTL R820T2 / Funcube Pro
Diamond X50 / Diamond D707 / Diamond MR77B / Kathrein K751221 (UHF)

Offline r0n.

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 408
  • Vanaf het eiland Tholen, Zeeland.
    • Dwarsliggen, kritiek op de maatschappij, bedrijven, instellingen en overheid
Re: TETRA decoderen
« Reactie #13 Gepost op: 18 januari 2015, 20:14:16 »
heb hier nog wel een 286 laptoppie liggen, moet ik alleen de Ubuntu DVD naar floppie's kopieeren

Dan kan je het niet installeren, helaas .....
Bedenk ook, dat Ubuntu minimaal 1GB aan geheugen nodig heeft.
Op een oude PC kan je beter Lubuntu installeren, de desktop is iets spartaanser, maar die heeft minder geheugen nodig.
Als alternatief zou je ook Bodhi Linux kunnen proberen, die heeft ook niet veel nodig.
Maar op een 286 ????????? ik vrees het ergste  :o

Offline Hans013

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 581
Re: TETRA decoderen
« Reactie #14 Gepost op: 18 januari 2015, 20:17:35 »
Ondertussen de boel draaiende op een VM met 2 core's en 4GB RAM. Zou het een verbetering zijn als ik meer geheugen geef (en dus moeite ga doen met een 64 bits Linux) ?

Nee, dat is geen verbetering, telive is gemaakt voor 32bits systemen, en anders zou je een apart gedeelte moeten maken in linux wat 32bit draait. Dan heb je geen winst bij je geheugenuitbreiding.

Mooi om te zien dat het ondertussen ook draait bij anderen...
Toen sq5bpf de software releaste had ik redelijk veel problemen om dit draaiend te krijgen op een Linux Mint met NL taal systeem...
Gelukkig zitten er op radioreference.com veel IT nerds zei de nerd zelf...

Ondertussen is het een tool geworden die hier thuis dagelijks aan staat...
Frequentiedatabase.tk - Overzichtelijk, actueel en landelijk!