Auteur Topic: NOTAM's burgerluchtvaart  (gelezen 2306 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline Johan Beck

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 19725
  • Scheveningen
    • Frequentiedatabase
NOTAM's burgerluchtvaart
« Gepost op: 23 maart 2022, 06:57:48 »
EHAA/QCACF/V/B/E/000/999/5139N00542E005

AMEND COM CH GLIDERSITE UDEN/VOLKEL TO READ 122.550MHZ.
REF AIP NETHERLANDS ENR 5.5.

FROM: 21 Mar 2022 13:56 GMT (14:56 CET)
TO: Permanent

Offline Johan Beck

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 19725
  • Scheveningen
    • Frequentiedatabase
Re: NOTAM's burgerluchtvaart
« Reactie #1 Gepost op: 27 maart 2022, 10:06:07 »
3) A0146/22: Approach control service (APP)  closed **NEW**

Q) EHAA/QSPLC/IV/BO/AE/015/065/5232N00554E018

FOR CROSSING LELYSTAD TMA 3, 4 AND 5 BTN 1600-2000 CONTACT DUTCH

MIL FREQ 128.355MHZ.

FROM: 27 Mar 2022 16:00 GMT (18:00 CEST)
TO: 24 Jun 2022 20:00 GMT (22:00 CEST)  EST  EST

Offline Johan Beck

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 19725
  • Scheveningen
    • Frequentiedatabase
Re: NOTAM's burgerluchtvaart
« Reactie #2 Gepost op: 1 april 2022, 10:02:08 »
EHAA/QCACF/V/B/E/000/999/5139N00542E005

AMEND COM CH GLIDERSITE UDEN/VOLKEL TO READ 122.550MHZ.
REF AIP NETHERLANDS ENR 5.5.

FROM: 21 Mar 2022 13:56 GMT (14:56 CET)
TO: Permanent

B0201/22: Air/ground operating frequency(ies) changed **NEW**

Q) EHAA/QCACF/V/B/E/000/999/5139N00542E005

AMEND COM CH GLIDERSITE UDEN/VOLKEL TO READ 122.505MHZ.
REF AIP NETHERLANDS ENR 5.5.

FROM: 31 Mar 2022 09:41 GMT (11:41 CEST)
TO: Permanent

Offline Johan Beck

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 19725
  • Scheveningen
    • Frequentiedatabase
Re: NOTAM's burgerluchtvaart
« Reactie #3 Gepost op: 2 april 2022, 08:14:59 »
EHAA/QCALT/IV/B/E/000/999/5145N00433E012

AMSTERDAM INFORMATION 124.300MHZ
EXPECT LIMITED RADIO COVERAGE BELOW 1500FT BETWEEN EHRD CTR AND
EHSE.

FROM: 01 Apr 2022 10:53 GMT (12:53 CEST)
TO: 01 Jul 2022 12:00 GMT (14:00 CEST)  EST  EST

Offline Johan Beck

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 19725
  • Scheveningen
    • Frequentiedatabase
Re: NOTAM's burgerluchtvaart
« Reactie #4 Gepost op: 2 april 2022, 08:15:21 »
A0146/22: Approach control service (APP)  closed **NEW**

Q) EHAA/QSPLC/IV/BO/AE/015/065/5232N00554E018

FOR CROSSING LELYSTAD TMA 3, 4 AND 5 BTN 1600-2000 CONTACT DUTCH

MIL FREQ 128.355MHZ.

FROM: 27 Mar 2022 16:00 GMT (18:00 CEST)
TO: 24 Jun 2022 20:00 GMT (22:00 CEST)  EST  EST

Offline Johan Beck

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 19725
  • Scheveningen
    • Frequentiedatabase
Re: NOTAM's burgerluchtvaart
« Reactie #5 Gepost op: 6 april 2022, 07:10:33 »
2) A0915/22: Lelystad: Miscellaneous : miscellaneous plain language **NEW**

Q) EHAA/QXXXX/IV/NBO/A/000/999/5227N00531E005

WHEN RELEASED BY EHLE TWR, ZULU FLIGHTS CONTACT EHLE ARR FREQ
134.530MHZ FOR IFR OPENING, UNLESS INSTRUCTED OTHERWISE.
IN CASE OF NO RESPONSE, CONTACT DUTCH MIL FREQ 128.355MHZ.

FROM: 05 Apr 2022 11:43 GMT (13:43 CEST)
TO: 05 Jul 2022 15:00 GMT (17:00 CEST)  EST  EST

Offline Discriminator

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 4724
  • Rene - Rotterdam
    • https://www.discriminator.nl
Re: NOTAM's burgerluchtvaart
« Reactie #6 Gepost op: 6 april 2022, 07:41:45 »
En ter info: bij een een ZULU vliegplan vertrek je VFR, om later over te gaan op IFR. Andersom heet een YANKEE vliegplan. Gedurende de vlucht cancel je IFR en ga je VFR verder.

Offline Johan Beck

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 19725
  • Scheveningen
    • Frequentiedatabase
Re: NOTAM's burgerluchtvaart
« Reactie #7 Gepost op: 11 april 2022, 08:43:52 »
A0927/22: Lelystad: Miscellaneous : miscellaneous plain language **NEW**

Q) EHAA/QXXXX/IV/NBO/A/000/999/5227N00531E005

WHEN RELEASED BY EHLE TWR, ZULU FLIGHTS CONTACT EHLE ARR
FREQ 120.830MHZ FOR IFR OPENING, UNLESS INSTRUCTED OTHERWISE.
IN CASE OF NO RESPONSE, CONTACT DUTCH MIL FREQ 128.355MHZ.

FROM: 08 Apr 2022 06:22 GMT (08:22 CEST)
TO: 08 Jul 2022 15:00 GMT (17:00 CEST)  EST  EST

Offline Johan Beck

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 19725
  • Scheveningen
    • Frequentiedatabase
Re: NOTAM's burgerluchtvaart
« Reactie #8 Gepost op: 2 mei 2022, 08:16:15 »
6) B0286/22: Flight information service (FIS)  limitation **NEW**

Q) EHAA/QSELT/V/BO/E/000/010/5413N00631E028

LIMITED RADIO COVERAGE OF THE AMSTERDAM INFO FREQUENCY 119.
175MHZ
BETWEEN UTIRA AND EPOXU BELOW 1000FT.
NORTH SEA AREA AMSTERDAM IS A RADIO MANDATORY ZONE AND RADIO
COMMUNICATION WITH AMSTERDAM INFORMATION IS REQUIRED. TO PREVENT
SAFETY INCIDENTS KEEP TRYING TO CALL AMSTERDAM INFO WHEN OPERATING
IN THIS AREA.

FROM: 01 May 2022 05:22 GMT (07:22 CEST)
TO: 01 Aug 2022 09:00 GMT (11:00 CEST)  EST  EST

Offline Johan Beck

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 19725
  • Scheveningen
    • Frequentiedatabase
Re: NOTAM's burgerluchtvaart
« Reactie #9 Gepost op: 15 november 2022, 19:17:47 »
62) A3781/22: Antwerpen/Deurne: Aerodrome control tower (TWR)  trigger NOTAM **NEW**

Q) EBBU/QSTTT/IV/BO/A/000/999/5111N00428E005

TRIGGER NOTAM. PERM AIRAC AMDT 010/2022 03 NOV 2022.
SUPPLEMENTARY TWR FREQ 119.700 MHZ REPLACED BY 125.625 MHZ

FROM: 03 Nov 2022 00:00 GMT (01:00 CET)
TO: 16 Nov 2022 23:59 GMT (17 Nov 00:59 CET)

Offline Scanner Brussels

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 209
Re: NOTAM's burgerluchtvaart
« Reactie #10 Gepost op: 18 november 2022, 09:51:45 »
Nu vraag ik mij af of die frequentie permanent wordt "replaced" of tijdelijk tijdens de opgegeven dagen. Nu een frequentie vervangen over bijna 2 weken lijkt mij wat lang. De vraag is natuurlijk waarom?

Scanner Brussels

Offline Johan Beck

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 19725
  • Scheveningen
    • Frequentiedatabase
Re: NOTAM's burgerluchtvaart
« Reactie #11 Gepost op: 18 november 2022, 09:55:16 »

Offline Discriminator

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 4724
  • Rene - Rotterdam
    • https://www.discriminator.nl
Re: NOTAM's burgerluchtvaart
« Reactie #12 Gepost op: 18 november 2022, 09:57:55 »
Ik vermoed zomaar eens dat het voor altijd is.

Ja:

Citaat
PERM AIRAC AMDT

Een trigger NOTAM wordt geplaatst om er extra de aandacht op te vestigen:

'Trigger NOTAMs serve to alert those who maintain aeronautical databases that specific changes will be effective soon, usually at the next AIRAC date. A trigger NOTAM contains a brief description of the contents of the amendment or supplement, the effective date and the reference number of the amendment or supplement. It is usually valid for 14 days.'

bron

Offline Scanner Brussels

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 209
Re: NOTAM's burgerluchtvaart
« Reactie #13 Gepost op: 18 november 2022, 09:59:02 »
Thanks!