Auteur Topic: Airspy R2 en Diamond D 777  (gelezen 618 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline masko

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 30
Airspy R2 en Diamond D 777
« Gepost op: 13 oktober 2021, 22:28:57 »
Ik heb sinds kort een Airspy R2 en een Diamond D 777 in de mast gehangen ongeveer 2,5 meter boven de dakgoot ik heb er ongeveer 12 meter coax H100 aanzitten op VHF is de ontvangt redelijk op UHF een stuk minder . Boven de  300MHZ tot 400MHZ is de ontvangt en stuk minder
Heeft er iemand ervaring met een Pre-amp of versterker die ik samen met de Airspy R2 kan gebruiken.

Heeft iemand ervaring laat een bericht achter

Bij voorbaat dank.  Masko
kenwood R5000- AOR 3000  AOR 3000A Yupiteru MVT 7100 I Airspy R2 D777  ant  FD4  long wire  antenne comet901,discone Icom AH7000, Log SAS-510-2  CX  Procom Karhrein

Offline Wolfhound

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1093
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #1 Gepost op: 14 oktober 2021, 08:05:23 »
Heb je goede connectoren gebruikt?
Kwaliteit , bedoel ik dan.
En zijn ze goed gesoldeerd/ gemonteerd?
En staat de antenne  "vrij"?
In grateful remembrance  of the 32nd T.F.S.  1954-1994.
                               " WOLFHOUNDS"
       Soesterberg Airbase.                Netherlands

Offline masko

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 30
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #2 Gepost op: 14 oktober 2021, 13:44:01 »
De coax kabel is 100% met pluggen en Diamond D777 antenne komt met de stralers boven de punt van het dak uit .
kenwood R5000- AOR 3000  AOR 3000A Yupiteru MVT 7100 I Airspy R2 D777  ant  FD4  long wire  antenne comet901,discone Icom AH7000, Log SAS-510-2  CX  Procom Karhrein

Offline Johan Beck

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 17012
  • Scheveningen
    • Frequentiedatabase
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #3 Gepost op: 14 oktober 2021, 13:48:10 »
De D777 staat er om bekend dat hij boven de 300 MHz minder goed presteert.
https://www.scannerforum.nl/index.php?topic=31590.0

Offline TTT242

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 447
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #4 Gepost op: 14 oktober 2021, 14:31:56 »
Ik zie dat je ook een discone Icom AH7000 hebt. Daar al mee getest?

Offline Henri le Beau

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 2298
  • Apres moi le deluge
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #5 Gepost op: 14 oktober 2021, 18:28:09 »
De 777 zou het tot ver in de 36x.xxx heel goed moeten doen, zeker in combi met een Airspy omdat je veel meer settings hebt om mee te spelen. Boven de 370 wordt-ie minder.

Ik denk dat je de 'oplossing' meer moet zoeken in je SDR# settings. Zoals: welke Gain gebruik je, welke Bandwidth etc. Kun je daar wat over zeggen?
SDR# | Airspy R2s | Uputronics Pre-amps | JJ & Procom BPF | Ecoflex 10 | SD2000N & D-777

Offline Warlord32

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 391
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #6 Gepost op: 14 oktober 2021, 20:18:43 »
De 777 zou het tot ver in de 36x.xxx heel goed moeten doen, zeker in combi met een Airspy omdat je veel meer settings hebt om mee te spelen. Boven de 370 wordt-ie minder.

Ik denk dat je de 'oplossing' meer moet zoeken in je SDR# settings. Zoals: welke Gain gebruik je, welke Bandwidth etc. Kun je daar wat over zeggen?

masko gebruikt mijn versie henri bandwith 10000
gain 19

sdrsharp v 1830

Offline Remon

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1451
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #7 Gepost op: 14 oktober 2021, 20:50:36 »
Je zou de antenne kunnen doormeten met bijvoorbeeld een NanoVNA.

Ik vind de kwaliteit van Diamond tegenwoordig tegenvallen. Ik heb onlangs 8 stuks van de X30N getest van 5 verschillende leveranciers. Allen met afwijkingen.

Offline masko

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 30
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #8 Gepost op: 14 oktober 2021, 21:09:13 »
Klopt gebruikt de versie Van Warlord32

bandwith 10000
gain 19

sdrsharp v 1830
kenwood R5000- AOR 3000  AOR 3000A Yupiteru MVT 7100 I Airspy R2 D777  ant  FD4  long wire  antenne comet901,discone Icom AH7000, Log SAS-510-2  CX  Procom Karhrein

Offline Henri le Beau

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 2298
  • Apres moi le deluge
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #9 Gepost op: 15 oktober 2021, 06:27:21 »
Ik kijk op van de gain op 19. Is dat met of zonder LNA? Op welke waarde staat je noisefloor dan?
SDR# | Airspy R2s | Uputronics Pre-amps | JJ & Procom BPF | Ecoflex 10 | SD2000N & D-777

Offline masko

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 30
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #10 Gepost op: 15 oktober 2021, 09:03:12 »
De gele lijn staat net boven de noise floor en de rode staat net onder de 10 en zonder LNA
kenwood R5000- AOR 3000  AOR 3000A Yupiteru MVT 7100 I Airspy R2 D777  ant  FD4  long wire  antenne comet901,discone Icom AH7000, Log SAS-510-2  CX  Procom Karhrein

Offline Henri le Beau

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 2298
  • Apres moi le deluge
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #11 Gepost op: 15 oktober 2021, 16:54:55 »
Ik bedoel de noisefloor zoals je die ziet in de spectrum analyser. Jouw setup kan ik niet beoordelen maar hier staat de rode lijn op 18 momenteel. Op 10 of nog lager is hier niet haalbaar.
SDR# | Airspy R2s | Uputronics Pre-amps | JJ & Procom BPF | Ecoflex 10 | SD2000N & D-777

Offline masko

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 30
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #12 Gepost op: 15 oktober 2021, 20:20:59 »
ik heb er maar effe een screenshot van gemaakt

https://ibb.co/LzzMFhR
kenwood R5000- AOR 3000  AOR 3000A Yupiteru MVT 7100 I Airspy R2 D777  ant  FD4  long wire  antenne comet901,discone Icom AH7000, Log SAS-510-2  CX  Procom Karhrein

Offline Discriminator

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 4523
  • Rene - Rotterdam
    • https://www.discriminator.nl
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #13 Gepost op: 15 oktober 2021, 20:27:00 »
Ik heb de link maar effe aangepast, want zo te zien werkt die niet tussen img en /img tags.

Offline Warlord32

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 391
Re: Airspy R2 en Diamond D 777
« Reactie #14 Gepost op: 15 oktober 2021, 20:28:13 »
ik heb er maar effe een screenshot van gemaakt