Auteur Topic: TETRA decoderen  (gelezen 183371 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline kenwood501

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 47
Re: TETRA decoderen
« Reactie #720 Gepost op: 10 juni 2018, 12:55:41 »
Hallo Allemaal,

Bij mij werkt het goed op mijn win10 64.
Maar nu op de computer van een kennis gaat het helemaal fout.
Sdr draaid en geeft ook audio. Zodra ik de tetra plug-in aanklikt dan staat alles stil en sluit SDRsharp versie1666
Nieuwe win 10 64 erop gezet en niets helpt

Wie weet raad?

Offline opabert

  • Pensioen
  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 162
  • Vanaf 1969 radio actief
Re: TETRA decoderen
« Reactie #721 Gepost op: 10 juni 2018, 14:23:35 »
je heb wel een sterke PC nodig en je mot effies   .NET  upgraden.
Wat zegt de ERROR log van SDR#

Offline kenwood501

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 47
Re: TETRA decoderen
« Reactie #722 Gepost op: 13 juni 2018, 10:15:16 »
Computer zou toch snel genoeg moeten zijn.

http://www.droomkast.nl/comp.jpg

Nieuwste Windows En alles uptodate.
Maar helaas niet werken.

Offline opabert

  • Pensioen
  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 162
  • Vanaf 1969 radio actief
Re: TETRA decoderen
« Reactie #723 Gepost op: 13 juni 2018, 11:27:57 »
Ik stelde 2 vragen
-  .NET  up to date ( DOT NET )
-  wat staat er in crash log van SDR#

Offline Evert

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 63
Re: TETRA decoderen
« Reactie #724 Gepost op: 13 juni 2018, 12:52:15 »
kun je mij vertellen in welke map ik die  crash log van SDR# kan vinden
heb al in de map van sdr gekeken maar hier staat ie niet

evert

Offline Evert

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 63
Re: TETRA decoderen
« Reactie #725 Gepost op: 13 juni 2018, 13:55:49 »
kun je mij vertellen in welke map ik die  crash log van SDR# kan vinden
heb al in de map van sdr gekeken maar hier staat ie niet

evert

moest natuurlijk op de pc kijken waar sdr crasht  :-*
kan iemand wat met onderstaand
want hierop crasht de sdr waarschijnlijk

Kan DLL libtetradec niet laden: Kan opgegeven module niet vinden. (Uitzondering van HRESULT: 0x8007007E)
at SDRSharp.Tetra.dll.NativeMethods.tetra_decode_init  (IL offset: 0xffffffff)
at SDRSharp.Tetra.dll.TetraPanel.DecodingThread  (IL offset: 0x7)
at mscorlib.dll.ThreadHelper.ThreadStart_Context  (IL offset: 0x14)
at mscorlib.dll.ExecutionContext.RunInternal  (IL offset: 0x79)
at mscorlib.dll.ExecutionContext.Run  (IL offset: 0x0)
at mscorlib.dll.ExecutionContext.Run  (IL offset: 0x2b)
at mscorlib.dll.ThreadHelper.ThreadStart  (IL offset: 0x8)

Online Kevinho

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 606
Re: TETRA decoderen
« Reactie #726 Gepost op: 13 juni 2018, 14:01:04 »
Probeer je de 32-bit of 64-bit versie?

Offline Evert

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 63
Re: TETRA decoderen
« Reactie #727 Gepost op: 13 juni 2018, 17:05:33 »
deze heb ik  

sdrsharp-x86 (1).zip

laptop draait ie goed  pc loopt sdr telkens vast

Offline kenwood501

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 47
Re: TETRA decoderen
« Reactie #728 Gepost op: 13 juni 2018, 22:21:10 »
.net is up to date  en log file moet ik gaan zoeken.
Zou niet weten waar die staat.

Offline sebastiaan

  • rechercheur belastingdienst
  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 346
Re: TETRA decoderen
« Reactie #729 Gepost op: 14 juni 2018, 19:56:51 »
Hoe weet ik nou als ik met sdr zoek dat ik de juiste frequentie heb. Bijvoorbeeld zit ik nu op 423.2050 mee te luisteren maar gesprekken vallen weg en ik soms zie ik dat er gesproken moet worden en hoor ik het eerste stukje niet. Komt dit omdat ik niet op de juiste frequentie zit of is dit bekend bij iedereen.

Ik neem aan dat tetra meeluisteren via sdr nog in ontwikkeling is, misschien dat het daar door komt of is het een instelling ergens?

Offline ET

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1023
  • Schiedam
Re: TETRA decoderen
« Reactie #730 Gepost op: 14 juni 2018, 20:25:45 »
Het zou zomaar kunnen dat je naar een site luisterd waarop meerdere carriers (frequenties) actief zijn. Je luisterd er maar naar 1 gesprekken op de andere carrier hoor je dan niet. Het kan ook zijn dat het één op één gesprekken zijn (private call). Dan is de kans aanwezig dat je maar één gespreks partner mee krijgt omdat de anderen gesprekspartner op een andere site zit.
Of als laatste, je ontvangst is niet stabiel / sterk genoeg. Staat het rode woord receive er constant (goed signaal)  of knippert het (slechte ontvangst).

Elmar
Uniden UBC9000XLT / Baofeng UV-B5 / Icom M35 / RTL R820T2 / Funcube Pro
Diamond X50 / Diamond D707 / Diamond MR77B / Kathrein K751221 (UHF)

Offline sebastiaan

  • rechercheur belastingdienst
  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 346
Re: TETRA decoderen
« Reactie #731 Gepost op: 14 juni 2018, 21:03:49 »
Ok weer een beetje wijzer. Het rode woord receive brand constant rood, ontvangst dus goed.
Maar hoe controleer ik de juiste frequentie als ik aan het zoeken ben.

Gesprekken vallen soms gewoon midden in de zin weg.
of gesprekken stotteren, dit op de zelfde frequentie.

Offline ET

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1023
  • Schiedam
Re: TETRA decoderen
« Reactie #732 Gepost op: 14 juni 2018, 21:13:35 »
De plugin geeft een frequentie aan dit is de primaire frequentie van de site waar je naar luisterd. Als deze frequentie dus niet dezelfde is als waar je SDR# op hebt afgestemd luisteren je naar een secundaire frequentie (je hebt dan dus gelijk geconstateerd dat het een multi carrier site is waar je naar luisterd).  Door op de frequentie in de plugin te klikken wordt er afgestemd op de primaire frequentie.

Elmar
Uniden UBC9000XLT / Baofeng UV-B5 / Icom M35 / RTL R820T2 / Funcube Pro
Diamond X50 / Diamond D707 / Diamond MR77B / Kathrein K751221 (UHF)

Offline sebastiaan

  • rechercheur belastingdienst
  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 346
Re: TETRA decoderen
« Reactie #733 Gepost op: 14 juni 2018, 21:30:06 »
Dank je wel dat is duidelijk.

Bijvoorbeeld nu luister ik naar stadstoezicht Utrecht, nu valt daar regelmatig de meldkamer weg tijdens een gesprek of ik kom midden in het  gesprek binnen.
ik heb voice  op timeslot 3 staan, dus niet op auto.

sorry voor de hele vragen, moet even leren er naar te luisteren. Zoveel gebruikers enz.

Er is zeker niet een instelling waarbij je alleen naar de gebruiker luistert die je wil luisteren, dus niet dat er andere gebruikers tussendoor komen.

Offline WH521

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 296
Re: TETRA decoderen
« Reactie #734 Gepost op: 14 juni 2018, 21:38:30 »
Kan zijn dat je computer het niet 'trekt'. Voor de wat oudere PC's kan de SDR een wat zware progamma zijn.
Hier op de oudere PC haperen soms de gesprekken terwijl ik goed op de frequentie zit en de site hier om de hoek staat.