Auteur Topic: TETRA decoderen  (gelezen 167666 keer)

0 leden (en 3 gasten) bekijken dit topic.

Offline bart van t hof

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 18
Re: TETRA decoderen
« Reactie #645 Gepost op: 3 april 2018, 20:16:35 »
Was een leerzaam weekend en fascinerend om de diverse netwerken te beluisteren in de omgeving. Elmar dank voor je antwoorden. Zal ongetwijfeld een domme vraag zijn, ik heb gezien dat de SDS data best wel leuke zaken bevat als posities etc, is daar nog een aparte decoder voor ?

Offline Tom-

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 273
Re: TETRA decoderen
« Reactie #646 Gepost op: 4 april 2018, 11:09:20 »
Welk netwerk praten we over? Want als je op C2000 of een ander TEA-1 of 2 (of 3, of 4, maar die hebben we niet in Nederland) enabled netwerk doelt: dat ga je niet kunnen lezen. En decoderen gebeurt al, want je kunt ze meelezen. Of mis ik iets?  :)

Offline Evert

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 54
Re: TETRA decoderen
« Reactie #647 Gepost op: 4 april 2018, 17:46:13 »
https://mega.nz/#!FyB1VSoR!eS2SaXHX_kak0xb00MrQ3uxwBKbUxGtXvJ1J8kmrYY0

Laatste versie SDRSharp v1.0.0.1660 (Airspy) met daarin de werkende Tetra plugin maar ook de werkende DSD+Tcp voor DMR en dergelijke.

is dit ook nog afhankelijk wat voor bits de pc heeft  krijg hem namelijk niet aan de praat met 64 bits

Offline bart van t hof

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 18
Re: TETRA decoderen
« Reactie #648 Gepost op: 4 april 2018, 19:19:07 »
Welk netwerk praten we over? Want als je op C2000 of een ander TEA-1 of 2 (of 3, of 4, maar die hebben we niet in Nederland) enabled netwerk doelt: dat ga je niet kunnen lezen. En decoderen gebeurt al, want je kunt ze meelezen. Of mis ik iets?  

Hoi Tom , ik zie eigenlijk alleen maar verwijzing in de sdr# iets van SDS message en dan een SSI nr. maar geen inhoudelijk bericht. Heb inmiddels begrepen dat daarin niet voorzien is in SDR#  dank voor je reactive.

Offline pd1loi

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 55
Re: TETRA decoderen
« Reactie #649 Gepost op: 5 april 2018, 11:34:43 »
https://mega.nz/#!FyB1VSoR!eS2SaXHX_kak0xb00MrQ3uxwBKbUxGtXvJ1J8kmrYY0

Laatste versie SDRSharp v1.0.0.1660 (Airspy) met daarin de werkende Tetra plugin maar ook de werkende DSD+Tcp voor DMR en dergelijke.

is dit ook nog afhankelijk wat voor bits de pc heeft  krijg hem namelijk niet aan de praat met 64 bits

Bij mij werkt het gewoon met Windows 10 x64.

Online Kevinho

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 583
Re: TETRA decoderen
« Reactie #650 Gepost op: 5 april 2018, 11:37:12 »
Wel de 32bit versie van SDR# en de plugin gebruiken :)

Offline pd1loi

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 55
Re: TETRA decoderen
« Reactie #651 Gepost op: 5 april 2018, 14:41:12 »
Wel de 32bit versie van SDR# en de plugin gebruiken :)

.

De link die ik gestuurd heb is de complete 32bit versie inclusief plugin ook voor dmr ontvangst te gebruiken maar dan met dsd+ plugin.

Offline Evert

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 54
Re: TETRA decoderen
« Reactie #652 Gepost op: 11 april 2018, 21:50:12 »
https://mega.nz/#!FyB1VSoR!eS2SaXHX_kak0xb00MrQ3uxwBKbUxGtXvJ1J8kmrYY0

Laatste versie SDRSharp v1.0.0.1660 (Airspy) met daarin de werkende Tetra plugin maar ook de werkende DSD+Tcp voor DMR en dergelijke.

kun je mij ook vertellen hoe ik de tcp connection kan uitschakelen hier crasht sdr telkens op

Offline pd1loi

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 55
Re: TETRA decoderen
« Reactie #653 Gepost op: 12 april 2018, 10:45:31 »
https://mega.nz/#!FyB1VSoR!eS2SaXHX_kak0xb00MrQ3uxwBKbUxGtXvJ1J8kmrYY0

Laatste versie SDRSharp v1.0.0.1660 (Airspy) met daarin de werkende Tetra plugin maar ook de werkende DSD+Tcp voor DMR en dergelijke.

kun je mij ook vertellen hoe ik de tcp connection kan uitschakelen hier crasht sdr telkens op

Lees dit bericht maar eens.

Voor degene waarbij SDR crashed  bij het draaien van de laatste plugin versie (5), pak de nieuwe DLL van versie 5 maar de oude libtetradec.dll uit de eerste versie.  Dit werkte voor mij :-)

Offline ceespost

  • Nieuw Lid
  • *
  • Berichten: 5
Re: TETRA decoderen
« Reactie #654 Gepost op: 3 mei 2018, 11:42:42 »
inhoud verwijderd.
« Laatst bewerkt op: 3 mei 2018, 20:01:07 door Jacob (In 2007 is reeds besloten dat wij geen informatie over gebruikers op het TETRA netwerk delen op het forum) »

Offline Reckless

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 237
  • Nijmegen
Re: TETRA decoderen
« Reactie #655 Gepost op: 3 mei 2018, 12:29:09 »
Waar kan ik de laatste Tetra add-on downloaden? Ik kan hem nergens vinden.
UBC125XLT ~ UBC9000XLT ~ USC230 ~ Baofeng UV-5RA ~ 2x RTL R820T2 ~ Diamond NR-770H ~ Diamond X-50

Offline Godslink

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 11
Re: TETRA decoderen
« Reactie #656 Gepost op: 3 mei 2018, 14:38:27 »
Bij deze vandaag uit gekomen de newste Tetra Plugin voor SDR Sharp
https://yadi.sk/d/f0SS97Rb3SoyNr

Offline Reckless

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 237
  • Nijmegen
Re: TETRA decoderen
« Reactie #657 Gepost op: 3 mei 2018, 18:12:10 »
Bedankt voor de snelle reactie.
UBC125XLT ~ UBC9000XLT ~ USC230 ~ Baofeng UV-5RA ~ 2x RTL R820T2 ~ Diamond NR-770H ~ Diamond X-50

Online Kevinho

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 583
Re: TETRA decoderen
« Reactie #658 Gepost op: 3 mei 2018, 18:51:06 »
Inderdaad, opnamefunctie zit er nu in. Nu wachten op een scanner voor Tetra ;-)

Offline Godslink

  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 11
Re: TETRA decoderen
« Reactie #659 Gepost op: 3 mei 2018, 19:13:10 »
graag gedaan jou welcome