Scanners, Ontvangers en Zendapparatuur > Antennes, kabels, etc.

Sigma Scan King SE1500 maar geen ontvangst

(1/8) > >>

Pipo:
Hallo alle,

Vandaag het dak op geweest en mijn oude euro-stick antenne eraf en een Sigma Scan King SE1500 erop. Deze met aircell 5 aangesloten (N connector bij antenne, BNC binnen). Ik gebruiks de antenne door middel van een splitter met eraan een Uniden UBC125XLT en er naast een Kinetic SBS-3 Radar ontvanger (deze heeft ingebouwde radio en ACARS ontvanger).

Met mijn euro-stick antenne had ik een ontvangst van 52/53 RSSI op mijn acars berichten. Nu als ik antenne aansluit valt de ontvangst weg naar 33 RSSI en ook mijn scanner ontvangt niks meer (terwijl er 100 vliegtuigen rond om mijn woning vliegen (voorheen ontving ik nog Bru radar en toestellen die zich aanmelde voor Belgie en Nederland) nu helemaal niks.

Heb multi-meter gepakt en vanaf mijn BNC ohm gemeten, had multi meter op 20m gezet en ik krijg een melding van 00.9 op mijn multi-meter. Wat kan het zijn dat ik totaal geen ontvangst meer heb en zegt die 00.9 ohm dat er sluiting is? En waar moet ik als eerste gaan kijken? Ik las ergens dat ik beste connector bij antenne los moet halen en dan de N connector moet meten zonder iets aan de BNC. Maar wat moet ik zien met multi-meter als er geen antenne aan hangt aan beide kanten van de pluggen?

Hoe meet ik eventueel mijn antenne door of daar geen storing in zit? Ook gewoon met ohm meter erop en dan zien wat die voor getal geeft? Heb nu een bnc telescoop antenne op splitter zitten en ineens 76 RSSI ontvangst dus ik vermoed ergens iets fout.

Wie o wie kan mij helpen hier mee, alvast bedankt

Remon:
De antenne zou "DC grounded" kunnen zijn. Maar er is amper informatie te vinden over dit model. De website van de fabrikant is offline. Wel vond ik tijdens het zoeken dat deze antenne onder vele merken te krijgen is. Ik krijg een beetje het gevoel dat dit de nieuwe "scan stick" is; een beruchte antenne op dit forum, omdat deze slechta bestaat uit een plastic buis met stukje draadje erin.

Kabel meten met continu´teitstest en connectoren aan beide kanten los: kern en mantel plug (maakt niet uit welke): hoort geen sluiting te maken. Daarna continu´teit controleren kern naar kern van beide pluggen. Hetzelfde doe je met de mantel.

Ook vond ik tijdens het zoeken een topic van jou op dit forum van mei dit jaar waarin een andere antenne, andere kabel en een andere splitter werd aanbevolen..

Pipo:

--- Citaat van: Remon op 23 oktober 2021, 20:34:04 ---De antenne zou "DC grounded" kunnen zijn. Maar er is amper informatie te vinden over dit model. De website van de fabrikant is offline. Wel vond ik tijdens het zoeken dat deze antenne onder vele merken te krijgen is. Ik krijg een beetje het gevoel dat dit de nieuwe "scan stick" is; een beruchte antenne op dit forum, omdat deze slechta bestaat uit een plastic buis met stukje draadje erin.

Kabel meten met continu´teitstest en connectoren aan beide kanten los: kern en mantel plug (maakt niet uit welke): hoort geen sluiting te maken. Daarna continu´teit controleren kern naar kern van beide pluggen. Hetzelfde doe je met de mantel.

Ook vond ik tijdens het zoeken een topic van jou op dit forum van mei dit jaar waarin een andere antenne, andere kabel en een andere splitter werd aanbevolen..
--- Einde van citaat ---

Oke wat houd DC Grounded in als ik vragen mag? Ik spraak net een kennis (waar ik ookm ijn adsb antenne van over genomen heb) die heeft een AOR DA-3200 liggen die ik kan overnemen. Die moet dus eerst komen en dan weeer opzoek gaan naar bevestiging spul.

Heb jij een tip hoe ik het voorlopig kan oplossen dat ik wel ontvangst ga hebben van deze antenne? De euro-stick had ook van de spriedjes aan onderkant en die ontving net 10 RSSI meer dan deze antenne. Lijkt mij dat het tijdelijk opgelost moet kunnen worden of lees ik internet verkeerd erover.

Thanks voro je support

gerrit63:
pipo , ik zou de AOR DA-3200 gebruiken als ik jou was .

Pipo:

--- Citaat van: gerrit63 op 25 oktober 2021, 15:58:04 ---pipo , ik zou de AOR DA-3200 gebruiken als ik jou was .
--- Einde van citaat ---

Die is onderweg, moet alleen kijken voor een goeie aluminium buis voor aan zijkant van het huis, begreep van die kennis dat de DA-3200 1.5mtr ruimte nodig heeft voor zijn onderste radialen. Weet jij of deze buis sterk genoeg is als ik 3mtr neem en die dan met 2 muur beugels (waarvan 1 een m beugel) bevestig: https://www.buiskoppelingshop.nl/aluminium-buizen-e-48-0-x-3-0-mm/

Die prijs is te doen voor 3mtr, misschien neem ik 4mtr dan heb ik 2.5 mtr om aan beugels te bevestigen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie