Auteur Topic: Forum slecht bereikbaar  (gelezen 8725 keer)

0 leden (en 1 gast) bekijken dit topic.

Offline Hans013

  • PD2HSB
  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 803
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #75 Gepost op: 14 februari 2021, 18:20:04 »
@Remon thanks, dan gaat mijn zoektocht verder naar de domeinhouder. Dank voor je uitleg. Normaal gesproken zou je dat verwachten als de partij hetzelfde is.

@Hunter soms is een stukje verleden nodig om zaken duidelijk te krijgen. Ben al een tijdje bezig met die zoektocht en nu had ik een mogelijke lead.

Offline Simonn

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 721
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #76 Gepost op: 14 februari 2021, 21:01:45 »
Dat scheelt weer telefoontjes van de belastingdienst met de vraag wat de advertentieinkomsten zijn..

Nou heb ik toch al een hoop rare gesprekken met de fiscus gehad, maar was deze serieus?  ???

Offline Simonn

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 721
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #77 Gepost op: 14 februari 2021, 21:03:10 »
T-Mobile heeft een tijdje terug ook een dergelijke route "uitgeprobeerd", met nagenoeg dezelfde klachten bij alle T-Mobile gebruikers.

KPN idem, maar dan met de eigen NL-IX. Alleen XS route nog over de AMS-IX iirc voor wat betreft KPN (dochters).

Online Remon

  • Top Lid
  • ****
  • Berichten: 1452
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #78 Gepost op: 14 februari 2021, 21:27:17 »
Dat scheelt weer telefoontjes van de belastingdienst met de vraag wat de advertentieinkomsten zijn..

Nou heb ik toch al een hoop rare gesprekken met de fiscus gehad, maar was deze serieus?  ???

Ja, ik had google advertenties op een van mijn websites. Had ik iets van €8 mee verdiend. Daarna werden alle domeinen op mijn naam opgesomd. Dachten zeker dat ik er tonnen mee verdiende of zo haha.

Offline Simonn

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 721
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #79 Gepost op: 14 februari 2021, 22:07:27 »
Jeetje, dat ze d'r moeite voor doen. Afgelopen jaar was voor mij voor het eerst dat de Belastingdienst kon bellen, krijg nooit anders dan blauwe enveloppen.

Goed, offtopic, excuus.

Offline Henk Voortwijs

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 465
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #80 Gepost op: 15 februari 2021, 13:20:38 »
Houdt Windows-toets ingedrukt en druk op R of ga naar het start-menu
Toets in ‘cmd’ en in het geopende zwarte venster typ je ‘tracert scannerforum.nl’

En hoe doe ik dit op mijn Linux PC?
UBC780XLT(4); UBC760XLT(2); UBC9000XLT; UBC3500XLT; Sangean ATS-909X; Airnav RadarBox; TP-100 BASIC; Galaxy AF-A27; Midland Alan 48 Plus; TYT TH-8600

Offline r0n.

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 519
  • Eiland Tholen, Zeeland.
    • Dwarsliggen, kritiek op de maatschappij, bedrijven, instellingen en overheid
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #81 Gepost op: 15 februari 2021, 13:42:44 »
En hoe doe ik dit op mijn Linux PC?

In een terminal scherm:
traceroute scannerforum.nl
geef traceroute -? voor meer info over het ommando,
geef traceroute --help voor veel meer info over het commando.

Het kan zijn, dat je het programma eerst moet installeren afhankelijk van de distributie die je gebruikt.

Offline Henk Voortwijs

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 465
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #82 Gepost op: 15 februari 2021, 15:07:54 »
traceroute to scannerforum.nl (173.249.21.106), 30 hops max, 60 byte packets
 1  _gateway (192.168.0.1)  0.411 ms  0.379 ms  19.551 ms
 2  192.168.2.254 (192.168.2.254)  1.163 ms  1.141 ms  1.228 ms
 3  static.kpn.net (195.190.228.98)  5.726 ms  5.704 ms  5.784 ms
 4  * * *
 5  * * *
 6  nl-ams17b-rc1-lag-3-0.aorta.net (84.116.135.150)  10.413 ms nl-ams02a-rc2-lag-2-0.aorta.net (84.116.135.146)  10.202 ms nl-ams17b-rc1-lag-3-0.aorta.net (84.116.135.150)  9.934 ms
 7  nl-srk03a-ri1-ae-3-0.aorta.net (84.116.135.149)  9.635 ms nl-srk03a-ri1-ae-2-0.aorta.net (84.116.135.145)  9.614 ms nl-srk03a-ri1-ae-3-0.aorta.net (84.116.135.149)  9.603 ms
 8  213.46.182.142 (213.46.182.142)  19.434 ms  19.423 ms  19.444 ms
 9  ae2-3221.edge8.Frankfurt1.level3.net (4.69.158.190)  26.126 ms  16.622 ms  16.632 ms
10  GIGA-HOSTIN.edge8.Frankfurt1.Level3.net (62.67.36.138)  23.305 ms  22.418 ms  23.098 ms
11  * * *
12  * * *
13  * * *
14  * * *
15  * * *
16  * * *
17  * * *
18  * * *
19  * * *
20  * * *
21  * * *
22  * * *
23  * * *
24  * * *
25  * * *
26  * * *
27  * * *
28  * * *
29  * * *
30  * * *
UBC780XLT(4); UBC760XLT(2); UBC9000XLT; UBC3500XLT; Sangean ATS-909X; Airnav RadarBox; TP-100 BASIC; Galaxy AF-A27; Midland Alan 48 Plus; TYT TH-8600

Offline questor

  • Network & Systems Engineer (*IX/Linux)
  • Beginnend Lid
  • **
  • Berichten: 77
    • QRM-ID (in aanbouw)
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #83 Gepost op: 17 februari 2021, 09:39:54 »
Traceroutes vind ik bij dit soort problematiek niet altijd nuttig. Doorgaans is een traceroute UDP of ICMP en providers kunnen ervoor kiezen dit te filteren en/of (vaak bij ICMP) te rate-limiten ('knijpen') of lage prio geven (dan zie je packet loss op de hops). TTL kan ook verlopen, etc. etc. etc. Die laatste hop(s) die faalt/falen zeggen m.i. niet per se iets.


Het kan wél interessant zijn voor de hoster om de route richting KPN netwerken te bekijken, bijv. in het geval van asymmetrische routes. Of bijv. een tcpdumpje doen op de server met als filter een bezoeker van het forum met problemen (met KPN als ISP bijv.).
Radiozendamateur (PE1MR) & breedbandluisteraar (VLF-EHF)
Navtex | Marifoon | Utility
Satelliet | Packet Radio | APRS | HF Digimodes

Offline Henk Voortwijs

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 465
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #84 Gepost op: 17 februari 2021, 14:33:01 »
Overigens gebeurt bij het uitloggen precies hetzelfde, ook dit neemt enige tijd in beslag.
UBC780XLT(4); UBC760XLT(2); UBC9000XLT; UBC3500XLT; Sangean ATS-909X; Airnav RadarBox; TP-100 BASIC; Galaxy AF-A27; Midland Alan 48 Plus; TYT TH-8600

Offline Hunter

  • Beheerder
  • *****
  • Berichten: 6966
  • PE1RFR
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #85 Gepost op: 17 februari 2021, 15:15:18 »
Overigens gebeurt bij het uitloggen precies hetzelfde, ook dit neemt enige tijd in beslag.

Log je om een speciale reden bewust uit, gedeelde computer bijvoorbeeld? Zelf heb ik in 2005 ooit ingelogd en daarna nooit meer uitgelogd :D (bij wijze van spreken)

Offline Henk Voortwijs

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 465
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #86 Gepost op: 17 februari 2021, 18:30:56 »
Staat jouw browser 24/7 open dan? Als ik Firefox afsluit, worden cookies en geschiedenis gewist. Dus de volgende keer moet ik gewoon weer opnieuw inloggen.
UBC780XLT(4); UBC760XLT(2); UBC9000XLT; UBC3500XLT; Sangean ATS-909X; Airnav RadarBox; TP-100 BASIC; Galaxy AF-A27; Midland Alan 48 Plus; TYT TH-8600

Offline Hunter

  • Beheerder
  • *****
  • Berichten: 6966
  • PE1RFR
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #87 Gepost op: 17 februari 2021, 21:05:30 »
Nee hoor zelfs als ik mijn laptop opnieuw opstart dan blijft mijn sessie onthouden. Ik gebruik Chrome, kan wellicht met instellingen te maken hebben. Hoef nooit opnieuw in te loggen...

Offline Bleij

  • Moderator
  • *****
  • Berichten: 2599
  • Bleij met de UBCD 3600
    • Zeeuwse scannerfrequenties e.o.
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #88 Gepost op: 17 februari 2021, 21:13:51 »
Nee hoor zelfs als ik mijn laptop opnieuw opstart dan blijft mijn sessie onthouden. Ik gebruik Chrome, kan wellicht met instellingen te maken hebben. Hoef nooit opnieuw in te loggen...

Herkenbaar. Ik gebruik ook Chrome. Heb ook al jaren niet meer hoeven inloggen. Zowel op het werk als op verschillende pc's. Heb dat trouwens ook met andere programma's.
Groeten van Michel

Offline r0n.

  • Gevorderd Lid
  • ***
  • Berichten: 519
  • Eiland Tholen, Zeeland.
    • Dwarsliggen, kritiek op de maatschappij, bedrijven, instellingen en overheid
Re: Forum slecht bereikbaar
« Reactie #89 Gepost op: 11 oktober 2021, 08:37:31 »
Wat mij is opgevallen, is dat sinds de laatste update van de KPN modems, door de overgang naar IPv6 het vaak beter gaat.......
Hebben mer mensen deze ervaring?