Scanners, Ontvangers en Zendapparatuur > Zendapparatuur

Gebruik van zendapparatuur

<< < (2/3) > >>

Able Archer83:
Zo begin jaren toen in internet nog in de kinderschoenen stond, had elk huishouden een 27 mc bakkie moest je voor een vergunning naar postkantoor en je mocht alleen zenden met een goedkeurt PTT bakkie 22 kanalen en toen kwamen de lineairs in omloop 4 wat zendvermogen werd al gauw 35 watt.

Mocht ook niet maar iedereen deed het dus dikke vinger naar de controle diensten.

Wat ik hier mee wil aangeven als het verkoop van zulke spullen gewoon toegestaan is. En vrij voor iedereen te koop is en de koper weet niets van kwa wetgeving hier in hoe ga je dat handhaven ? hoe ga je mensen kenbaar maken dat het zenden op zulke portotjes verboden is.

Hier in de regio hebben een LPD kanaal 433.175 zitten altijd mensen te babbelen gaat heel netjes dus regelmatig hoor ik ook mensen babbelen die helemaal geen vergunning hebben om te mogen zenden met zo setje. ( kennelijk wordt het toch een beetje getolereerd )

Hunter:
Achter de schermen hadden we een korte discussie hieromtrent, maar die is wat stilgevallen. Heeft een van de leden zin om een topic te wijden omtrent de regelgeving voor zendapparatuur voor nieuwe leden die hier regelmatig vragen over stellen, hetzij (te) weinig van weten?

Discriminator:
Ik heb een eerste aanzet gedaan, zie hierboven. Aanvullingen/opmerkingen zijn welkom.

Edwin uit 070:

--- Citaat van: Discriminator op 24 april 2019, 19:26:29 ---Ik heb een eerste aanzet gedaan, zie hierboven. Aanvullingen/opmerkingen zijn welkom.
--- Einde van citaat ---

Misschien is het aardig om uit service te verwijzen naar de instantie waar wel een vergunning aangevraagd kan worden? Uiteraard zijn er mensen die gewoon maling aan wetgeving hebben en dat openlijk ventileren. Maar er zullen zo nu en dan ook mensen zijn die echt niet weten wat de wettelijke regels zijn maar toch legaal en serieus zendapparatuur willen gebruiken. Laten we die dan doorverwijzen naar de officiele instantie waar e.e.a. geregeld kan worden.

Zelf heb ik er een beetje moeite mee dat ik met enige regelmaat nieuwe leden zie, die zich aanmelden en vervolgens slechts één posting op dit forum doen, vaak met de vraag:"ik heb een portofoon/mobilofoon gekocht, wie kan mij helpen dat spul te programmeren want daar heb ik zelf de ballen verstand van?". Misschien moeten we in de forumvoorwaarden opnemen dat nieuwe leden, waar na aanmelden de intentie vooral is illegaal gebruik te gaan maken van zendapparatuur, niet langer welkom zijn en gekicked worden, tenzij er een goede, geldige reden is de vraag te stellen.

Hennie:
Misschien is een beslissingsboom een idee? Dat snapt iedereen en laat niets aan duidelijkheid te wensen over.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie